Moja velika italijanka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Moja velika italijanka

Od pre dva dana sam vlasnik ovog automobila, posle visemesecne potrage za autom.
    Inace sam ljubitelj Citroena od malih nogu, ali posto sam se nasao u raskoraku finansijskih mogucnosti i onoga sto mi je od auta potrebno ova Croma mi je legla ko kec na deset.
    Trenutno na nasem trzistu ovo je najjeftinija porodicna limuzina sa koja zadovoljava kriterijume konfora, udobnosti i bezbednosti.
    Auto je proizveden u 8. mesecu 1995.god. s tim sto je prva registracija kod nas 1997. Navodno je kupljena kod nas pa joj je to i prva registracija uopste.
    Auto ja jako dobro ocuvan. Enterijer je perfektan. Sto se spoljasnjosti tice, jedino su rubovi malo pozuteli dok je sve ostalo ko novo. Prednji spojler i plastika preko sajtne sa desne strane su polomljeni pa zanitovani, ali sve u svemu ne kvare puno utisak. Deluje mi da je kilometraza stvarna.
    Ima sva 4 podizaca, servo, ABS, kontrolu proklizavanja, digitalnu klimu.
    Ugradjen je plin sa isparivacem i emulacijom dizni. Ne znam koliko je ovo dobro resenje, ali ako me auto u nekom narednom periodu posluzi kako treba, mozda joj nabacim i sekvent. Pogotovu sto vec imam bocu, instalaciju do motora, a mozda utopim i isparivac i emulator za neke pare.
    Ima i alu felne koje su cini mi se sa nekog ABARTH-a. U pitanju su 15-ice prilicno monstruozne sirine - trenutno su montirane 195/65 gume ali (ne znam kako ovo da objasnim) gazeca povrsina gume je uza od ivica felne, pa je guma nekako savijena na unutra iliti trebala bi jos sira guma. Gledacu da ove felne zamenim nekim uzim, s tim sto cu verovatno gledati da budu 15 cola i zbicaste posto mi se ovakve najvise svidjaju.
    Toliko za sada, pa cu nesto napisati i o planiranim ulaganjima.
    Live together, die alone.
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Lepo izgleda. Meni su se oduvek svidjale.
    Neka te lepo sluzi.
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• ostres
      CBC Senator XXL
      • 01.06.2008
      • 305
      • Zemun

Evo mene ponovo.
      Za pocetak, mozda ne bi bilo lose da moderatori prebace temu u odgovarajuci deo fiat-lancia kluba.
      Na autu sam prvo odradio servis klime Primetio sam da se kompresor cesto ukljucuje i da ne hladi bas kako treba, pa nisam hteo da rizikujem da nesto crkne. Ovako opran hladnjak klime, pregledana instalacija, dopunjen gas i to je to. Ponovo radi kako treba.
      Planiram dalje da pretresem struju uz zamenu kaisa alternatora. Kais malo skripuce, a i ''oseca se'' kad se ukljuce zahtevniji potrosaci.
      Posto vec rekoh da nemam iskustva sa FIAT-om treba mi preporuka za dobrog majstora ili vise njih (posebno mehanika, posebno struja itd) po mogucstvu sa ove strane Dunava, kako bih odradio dijagnostiku i pripremio prioritet sredjivanja.
      Imam i standardni problem variranja ler gasa koji se javi kad je ugradjen neodgovarajuci plinski uredja. Ovo nije strasno i ne desava se da se auto ugasi, ali jednostavno nervira. Svakako ce da padne pregled i ciscenje dizni pa zavisno od poboljsanja (ili odsustva istog) nastavljam dalje.

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Pa, ne fali nishta temi ovde, ovo je ipak soba za predstavljanje automobila. Nevezano za brend

Nego, daj ti josh koju sliku da upotpunish temu...

Zhelim ti puno trouble-free kilometara sa "novim" prevozom
        http://www.bmw.tv

Comment

• ostres
          CBC Senator XXL
          • 01.06.2008
          • 305
          • Zemun

Evo i prvih utisaka (refleksija )
          Odusevilo me je koliko je auto udoban, pogotovu sto su mi prednji amorti dosta losi. Sto se upravljivosti tice prvi utisak u voznji mi je bio kao da sam u igrici - ne pustam gas bez obzira na krivinu. Naravno ja ne volim da vozim previse brzo, ali auto stvarno dobro lezi na putu. Tome svakako doprinose i 195 gume, ali i veliki razmak tockova.
          Kad smo vec kod guma, definitivno sam resio da predjem na 185, ali felne su mi 7j tako da na njih nece moci. Zanima me da li 6j felni odgovaraju gume 185/60 ili moram na 5j ?

Comment

• Aki
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2006
            • 1133
            • Beograd
            • Yugo 1603, Yugo 1301

Moze na 7J 185... nemoj da bacas pare ma druge felne. A sto bi prelazio na uze? 195/50/15 je extra jeftina guma a super je dimenzija... sto bi vozio balon 185/60.
            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
            - Lousie Smith

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

nemoj da stavljas uzu gumu od fabricke za tvoj auto.
              ja sam imao prilike da vozim 165 na kolima koja fabricki imaju 185 i nije nimalo prijatno . mnogo lakse blokira tocak na kocenju i lezanje u krivinama je katastrofa.
              sto bi uopste prelazio na uze gume?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• ostres
                CBC Senator XXL
                • 01.06.2008
                • 305
                • Zemun

Pa nisam siguran koja je fabricka dimenzija posto nemam nikakvo korisnicko upuststvo niti mogu da ga nadjem na netu, a ovako sto sam nasao po forumima vise njih tvrdi da je fabricka dimenzija 185/60

Comment

Ostres, jel jos imas BX-a?

Comment

• ostres
                    CBC Senator XXL
                    • 01.06.2008
                    • 305
                    • Zemun

Eh, pusti snovi, nikad ga nisam ni imao. Da sam bio vlasnik BX-a 16v ne bih se odvojio od njega ni za sta na svetu.

Comment

Pa cek, na CFS-u sam ako se dobro secam video da imas BX-a... Mozda se varam.... Ili sam te permutirao sa nekim...

Pozdrav i pozdravi mi drugare na CFS-u...

Comment

• ostres
                        CBC Senator XXL
                        • 01.06.2008
                        • 305
                        • Zemun

Pomesao si me s nekim definitivno, mada koliko znam vi Shete ste jedni od retkih srecnika.

Comment

Moguce da sam se zabunio... Hvala, i da znas, stvarno smo srecnici... Takav auto nema da se nadje... Nazalost...

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Oglas sa pocetka teme je istekao/obrisan je tako da

?

Comment

• ostres
                              CBC Senator XXL
                              • 01.06.2008
                              • 305
                              • Zemun

U bre odma zivkapro
                              Evo veceras sa skupa. Hteo sam da opalim jos neku al me baterije izdadose.

Posto sam prvi stigao od FiatoLancista parkirao sam se kraj dragih nam i uvek rado vidjenih Fordista pa zato u pozadini mozete da vidite neke na forumu dobro poznate FiatoLance.
                              Veceras sam konacno resio da je menjanje felni suluda ideja i da pocnem da resavam koje gume da kupim (pozadi imam slikove, prednje ce jos izdrzati).

Comment

Working...
                              X