Peugeot 206 S16

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Originally posted by milanche
    vidi decko, nemam ja cokoladu pa da delim sa tobom! najbolji ortak je radio cip na pezou 206 u smartu i radi perfektno, ne pali greske.... jel si zadovoljan argumentima ili da skiciram?!
    Da, jedan auto koji radi dobro je sasvim dovoljan argument da si u pravu, uvek bio, jel' da... Jedan auto koji radi dobro nije nikakva garancija da ce SVI raditi dobro, niti je jedan koji radi lose apsolutni dokaz da ce SVI auti sa tim cipom imati problema. Postoji JAKO mnogo razlicitih verzija i firmware-a ECU-a za taj motor. Neko rade OK, neki ne, kraj price, i dosta prepucavanja oko gluposti sa ovakvim "argumentima"!

Meni konkretno je Smartov cip zezao auto dok ga nisam skinuo. I sta to dokazuje? Nista, ne znaci ni da je dobar ni da ne valja. I moze da izbaci gresku na katalizatoru, pogotovo na motorima koji imaju 2 lambda sonde. Moze da UOPSTE ne radi.

@milanche
    Spusti malo loptu i ne prozivaj okolo, jer nekako ne razumem kako si to ti kvalifikovan da TVRDIS da se sa cipom iz Smarta ne javlja problem. Ti si u to nesto posebno upucen? Znas za SVE slicne motore koji su u Smartu cipovani pa tvrdis da ne postoji problem, ne razumem...?

Smart ima identicne mape kao jedno 5 razlicitih chiptuninga po gradu. Tako da ne vidim po cemu je Smart poseban i zasto bi zasluzivao neku silnu preporuku...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• madic
      CBC Senator XXL
      • 07.10.2007
      • 844
      • Beograd

vidi decko, nemam ja cokoladu pa da delim sa tobom! najbolji ortak je radio cip na pezou 206 u smartu i radi perfektno, ne pali greske.... jel si zadovoljan argumentima ili da skiciram?!
      Čekaj, jel bio S16 ili ne?

Comment

• mickogti
        CBC Član
        • 02.10.2008
        • 83
        • Beograd, Mirijevo

Originally posted by 206

Smart ima identicne mape kao jedno 5 razlicitih chiptuninga po gradu. Tako da ne vidim po cemu je Smart poseban i zasto bi zasluzivao neku silnu preporuku...
        Pa taj identicni kao 5 drugih stvarno nije radio, tj radio je ali bez nekih dobiti, pa su bez nadoknade napravili (remapirali), nazovimo ga, custom chip...

@madic

Jeste bio S16...

Nego, stvarno, jos nisam cuo da EW10 izbacuje gresku na cat-u pri remap-u... al' ok... ko zna sta sve moze da se desi sa tim novim tehnologijama

Pozz... Izvinjavam se na gramatickim greskama (ako ih ima ), pravimo malu zurkicu ovde kod mene, pa se malo popilo...
        MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• milanche
          CBC Veteran
          • 28.04.2006
          • 115
          • beograd, vincha city

Originally posted by 206
          I moze da izbaci gresku na katalizatoru, pogotovo na motorima koji imaju 2 lambda sonde. Moze da UOPSTE ne radi.
          ne znam, zato sam i pitao.

Originally posted by 206
          @milanche
          Spusti malo loptu i ne prozivaj okolo, jer nekako ne razumem kako si to ti kvalifikovan da TVRDIS da se sa cipom iz Smarta ne javlja problem. Ti si u to nesto posebno upucen? Znas za SVE slicne motore koji su u Smartu cipovani pa tvrdis da ne postoji problem, ne razumem...?.
          rekao sam decku iz najbolje namere. a ti kao kvalifikovan si tvrdio da je shoncyju crkao komp na saxu, pa shta bi?!

Originally posted by 206
          silnu preporuku?! preporuka je bila normalna, jer se smart pokazao kao dobar chiptuning na vise automobila. mozda je nekome sponzor?! jel to toliko problem sto je preporuka smart, ne vidim sta je tu lose?

@206
          ne mogu da se raspravljam vise, citanje ovih romana me ubija. samo mi na jedno pitanje odgovori: da li si ti radio chip?!
          Originally posted by M-power
          Па да, ти си тај пекар а ја тркач.

Comment

• madic
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 844
            • Beograd

OK, bio je S16.
            Ali ako nije isto godište onda to opet ne znači da se ne bi javila greška.

Comment

• dandzaman
              CBC Senator
              • 12.09.2007
              • 229
              • RockNrolla bg

ma ja mislim da je Milance hteo da kaze "Aj na crtu"
              salim se dosta offtopica,zanima me sta je smislio Gumetina?

Comment

• mickogti
                CBC Član
                • 02.10.2008
                • 83
                • Beograd, Mirijevo

Originally posted by madic
                OK, bio je S16.
                Ali ako nije isto godište onda to opet ne znači da se ne bi javila greška.
                Nema veze tu godiste nego samo firmware ECU-a... Oni su uporedo od '98 do '03 stavljali brdo razlicitih mapa i revizija mapa, tako da godiste stvarno ne igra tu nikakvu ulogu, sem sto se tice broja sondi... Nego bacite vi pogled na sonde, il da se nesto nije otkacilo ... Ko zna, mozda nema veze sa cipom... A mozda je i stvarno neka bezvezna greska u samom remapiranju...

@206
                I jedno pitanje samo, zar nije vasa mapa bazirana na bas toj iz smart-a?

Dosta automobila smo cipovali u smart-u, i momci su uvek brzo i odgovorno uradili svoj posao, cak i kad smo zahtevali mnogo vise nego sto oni nude u startu... Tako da po meni oni zasluzuju svaku pohvali i preporuku...
                MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Pa kako nema veze godište kad nije išao identičan motor od početka do kraja proizvodnje? Normalno da će biti drugačiji firmware za drugačiji motor.

Trenutna situacija je sledeća:
                  - auto puca na auspuhu konstantno
                  - iz nepoznatog razloga ponekad zuji na leru
                  (kao da se nešto upali pa ugasi)
                  + gore navedeno

A što se tiče sondi ako nisu pravile problem pre chipovanja onda valjda ne bi trebale ni sad?

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

rekao sam decku iz najbolje namere. a ti kao kvalifikovan si tvrdio da je shoncyju crkao komp na saxu, pa shta bi?!

@206
                    ne mogu da se raspravljam vise, citanje ovih romana me ubija. samo mi na jedno pitanje odgovori: da li si ti radio chip?!
                    Ja nisam napisao ono gore zato sto si dao nekome savet, vec zbog nacina na moji se dalje raspravljas i komentarises ono sto drugi misle.

Ja sam za Saxa rekao da je MOGUCE da je crkao komp jer sam identican problem imao na vise auta. Ono sto je u celoj temi precutano je da je auto LUPAN spreda, sto u mnogome menja stvar.

Da li sam ja radio cip - kako da li sam ga ja radio? Ako mislis na ubacivanje mape koju je neko drugi pravio - da, Smartova mapa, koja je pravila probleme sa ler gasom, auto je radio siromasno pri visokim obrtajima, i gasio se ponekad iz cista mira.

Ako mislis na to da smo sami pravili svoju mapu, modifikovali smo postojecu na standardnom autu, a na mom smo radili mapu od nule. To bi bio i odgovor na pitanje da li se nasa mapa bazira na Smartovoj - ne znam koja "nasa", za koji auto? Probali smo standardnu Smartovu mapu, modifikovanu, mape koje nemaju veze sa smartom - sve na manje-vise standardnom motoru. Sto se tice mape za moj 206, opet kazem, nema veze sa bilo kojom drugom jer je radjena od nule.

@mickogti
                    Sto se tice konstatacije da godiste nema veze - zasto komentarises nesto sto, ocigledno, ne poznajes uopste ili jako povrsno? Nema veze godiste nego firmware ECU-a, kazes, a posto se firmware menja upravo sa godistem, ni sam izgleda ne znas STA u stvari tvrdis ovde jer rekao bih da malo sam sebi skaces u usta...?

Firmware se menjao po 2-3 puta godisnje, znaci ne da ne mogu da se mesaju godista nego ni mape iz iste godine. Znas li KOLIKO ima softverskih verzija mapa za taj motor? Sve se razlikuju i po godistu, softverskoj reviziji, itd...Desava se da 2 ECU-a istog godista nece da prihvate istu mapu. Ako je tako kao sto tvrdis, probaj da flashujes mapu iz '99, recimo u auto iz '02, pa vidi sta ce se desiti...Mozes da rucno prepises mapu paljenja i mapu goriva iz jedne u drugu mapu (mada i to tesko posto su u hex-u), ali da mapu jednog godista fleshujes nepromenjenu u ECU drugog godista...sa srecom. Rezultat je blokiran ECU.

Nemam ja NISTA protiv Smarta, samo ne znam kako mozete da date nekome preporuku baziranu na 1 ili 2 odradjena auta? Ili da tvrdite da nece imati problema, i slicno...

Auto puca na izduvu - kad? Pri pustanju gasa posle malo veceg gazenja? Ili konstantno? Moze da znaci lose podeseno paljenje, manjak goriva ili visak goriva, zavisi kada se javlja pucanje na izduvu.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mickogti
                      CBC Član
                      • 02.10.2008
                      • 83
                      • Beograd, Mirijevo

Naravno da poznajem celu pricu jako povrsno, da je poznajem bolje verovatno bih se time i bavio... Ja cisto dajem ideje sta je moglo da se desi ne bi li pomogli coveku da odkloni kvar

Ali jedno znam sigurno, a to je da firmware nije striktno vezan za godiste, kao sto sam i gore rekao, ali naravno stoji da se menja sa godistem... Desilo mi se da 206 '01 ima noviju revizuju mape nego 206 12.02.... Da li su trpali motore iz zaliha 2000. godine, pa su uz to stavili i stariju mapu(ecu), to vec ne znam

Za taj "vas" chip pitam onako bzvz, ne moras odmah da se branis, ne kazem da si plagijator, jer sam iz neke ne bitne price sa Shibijem shvatio da ste njemu stavili neku modifikovanu mapu iz smart-a, koju si ti stavio na svoj auto dok si jos vozio samo bregaste na kolima...

Naravno da tvoj auto ima mapu gradjenu od nule jer je i auto gradjen od nule (ovo mislim pozitivno i ne moras da me napadas )

Ja tebe nisam napao da vi imate losiju mapu od smart-a, sto se tice 206-ice, teoriju retko ko zna bolje od tebe, proveo si 5 godina uz majstore i taj auto, logicno je da znas sta pricas (tebe sam prvog zvao kad mi se bagovao auto i kad su mi trebale bregaste), mene samo nervira sto imas, ajde da kazemo, malo arogantan stav prema nama, tipa mi smo klinci koji lupetaju gluposti... Ipak, mi smo u krugu ljudi blizeg druzenja od 7,8 auta imali 3 206-ice (s16), medju kojima je i moja, sklapana i rasklapana 500x , i u ostalom niko od nas nema nista protiv tebe tako da nema potrebe za tim stavom...

Nije 1 ili 2 odradjena auta, nego "malo vise" , i ne kazem ja da smart ne moze da pogresi, daleko od toga, konkretno za 206 smo se vracali 3 puta dok nisu uboli mapu koja je extra radila, al bas zbog tog extra cu da ih nekom preporucim...

Pa kako nema veze godište kad nije išao identičan motor od početka do kraja proizvodnje? Normalno da će biti drugačiji firmware za drugačiji motor.
                      Objasni molim te... Sta je to na tim motorima drugacije sem dve sonde posle (ja mislim) '00?

A što se tiče sondi ako nisu pravile problem pre chipovanja onda valjda ne bi trebale ni sad?
                      Nikad se ne zna... Marfi je cudo, mozda je crkla bas kad ste sve zavrsili

nego da se vratimo na temu, verovatno se preliva gorivom, jos malo kasnije paljenje uz to, pa je zato i sonda poludela a i detonira u auspuhu... Eto jos jedne ideje
                      MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• rallye
                        CBC Član
                        • 08.10.2008
                        • 83
                        • Beograd

@ madic

To sto ti zuji na leru je ventilator koji se pali.

@ 206

Auto puca pri pustanju gasa od recimo 2500rpm pa na nize, bez obzira da li se auto cepa ili ne.
                        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• madic
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 844
                          • Beograd

Originally posted by mickogti

Objasni molim te... Sta je to na tim motorima drugacije sem dve sonde posle (ja mislim) '00?
                          Pa moj motor ima elektronsku kontrolu nečega što na ranijim generacijama nije bilo tako. (zaboravio sam o čemu se tačno radi...) Možda neko može da objasni umesto mene.

Comment

• Gumetina
                            Banovan
                            • 12.12.2004
                            • 1082
                            • Novi Sad

Joj ljudi zakomplikovaste raspravu. trebalo je ranije da se javim, ali sve nesto cekam da se desi ...

elem,

razlike samih mapa tj tabela goriva i paljenja se razlikuju, konkretno mislim da tabelu goriva koja je preko 2500rpm obogacena blago dok je preko 4000rpm malo jace.
                            to je dakle bio uslov da auto krene bolje jer je to euro 3 motor, koji pokusava da ustedi gorivo i ne zagadi nam okolinu, ali zato ide slabije. usput ima elektronski kontrolisan leptir gasa itd.

E sad, Auto vuce bolje, osetno, to je dakle ok.

Kusura preko 2500rpm na otpustanje gasa, iz nekog razloga euro 3 ecu cudno odradjuje cut-off valda dok ne zatvori klapnu ili sta vec, a ono malo vise goriva , jel mora da izgori...

Okida anti pollution gresku, e sad, ako je bogato na prvoj sondi je bogato tj izgoreo je sav kiseonik (lambda sonda je O2 senzor), a onda kontrolna ocekuje da posle katalizatora izgori jos vise kiseonika nego sto je to bio slucaj sa prvom sondom koja je sa vrednosti vec na plafonu. i eto problema.... dobro u celoj prici je sto sam error ne utice na preformanse automobila (nema limp home mod) te se auto normalno vozi... lose je to sto gori check ....

Onda zasto pali check kad bi iz smarta izasao bez istog.

Odgovor lezi u tome sto mi je ovo sedma 206-ica s16 koju radim a prva sa E3 motorom, i iz predjasnjeg iskustva (a jednu sam mapirao i na VEMS) sam zakljucio da mora da ima bogatiju smesu posebno preko 4500-5000rpm da bi isao kako moze da ide i to sa lambdom od cca 0.85-0.82 ...
                            Shodno tome i zeljama Vlasnika automobila da auto JURI, sam odabrao najgrdju mapu koju sam imao...

Naravno da postoji i SAFE mapa koja je upola slabija od ove, i onda se postavlja pitanje, Da li smo Dzaba Krecili ili sta ? Toliko muke zbog 2ks ?
                            (da potsetim da euro2 ima 138 a euro3 136 ks)

Dakle, ako mene pitate ja bi trazio nacin da ukinem uticaj kontrolne sonde i popravio malo stanje u auspuhu pre nego isao na slabiju mapu, naravno najbolje bi bilo da je Euro2 ali sta je tu je...

Uvek kazem , UVEK moze da se vrati u pocetno stanje i obesteti vlasnik, to je najmanji problem, ali sta smo onda uradili ?

Zato ljudi, nemojte molim vas odmah da potezete cinizam, ko zeli slobodno nek chipuje auto gde god zeli, nisam monter necijih mapa, koristim glavu , hvala

A za verzije firmwera koga zanima :

PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 6LP1.09
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.20 29F400 PSOP D317
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP EB3F
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP 6585
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP 7F64
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP 78A4
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP 308C
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP 2FA0
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.38 29F400 PSOP ABB8
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.3T 29F400 PSOP FC02
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.3T 29F400 PSOP 4006
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.3T 29F400 PSOP 1C3A
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.3T 29F400 PSOP 5AE9
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.3T 29F400 PSOP 5D52
                            PEUGEOT 206 2000 16V 136CV MARELLI IAW 48P2.3T 29F400 PSOP D123
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 2029
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 6C06
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 0868
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP FE7A
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 7946
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP FCEE
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 6AFC
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 7533
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP A792
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 01CF
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 0308
                            PEUGEOT 206 2000 16V 138CV MARELLI IAW 48P.10 29F200 PSOP 14C7

Jel sad nesto jasnija slika ? a ton ?

Comment

• milanche
                              CBC Veteran
                              • 28.04.2006
                              • 115
                              • beograd, vincha city

Originally posted by 206
                              Nemam ja NISTA protiv Smarta, samo ne znam kako mozete da date nekome preporuku baziranu na 1 ili 2 odradjena auta? Ili da tvrdite da nece imati problema, i slicno...
                              pusti ti to da li su odradjena 2 auta ili 1o (to ne znas), ali i da su 2, oba su izasla ispravna i pokazala rezultate, dok sa dva pezoa, koja su izasla iz tvoje radionice, to nije bio slucaj. nemam ja NISTA protiv tebe, samo kazem da nema rezultata, a ima toliko teorije. samo sto ovde to niko nece da ti kaze.
                              Originally posted by M-power
                              Па да, ти си тај пекар а ја тркач.

Comment

• madic
                                CBC Senator XXL
                                • 07.10.2007
                                • 844
                                • Beograd

@Gumetina

Ja se uopšte ne smatram oštećenim.
                                Tako da pusti to "da se obešteti vlasnik", mnogo strogo zvuči.
                                Ja nisam uopšte rekao da si ti nešto loše uradio samo sam se smorio zbog toga što mi prijavljuje greške.
                                I znam da uvek može da se vrati fabrička mapa inače se ne bih ni odlučio na chipovanje. Naravno to nije cilj.

Šta se smatra pod safe mapom? Hoće li i sa njom prijavljivati greške?
                                Koliko ks se dobija sa ovom mapom a koliko sa onom do 7500rpm?

Comment

Working...
                                X