Mazda 323F BG, 1.6i '91

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stnebojsa
    CBC Član
    • 05.09.2008
    • 24
    • Pirot

Mazda 323F BG, 1.6i '91

Prvo karakteristike: MAZDA 323 BG-5HB/ BGE, 1.6i;
    tip motora: B6, 1598 , 64 kW; oprema: servo; prva registracija: april’91;
    BRC plin, trenutno presao: 202 000km
    A sada slicke:

Pozdrav svim ljubiteljima mazdinih automobila. Pratim ovaj forum vec nekih petnaestak dana, i evo resih da i ja najzad predstavim moju “plavusu”. Kupio sam je pre nepunih dva meseca.
    Auto je dosta dobro ocuvan. Sobzirom da je Pirot relativno mali grad, poznajem oba predhodna vlasnika. Prvi je kupio novu,naravno, uvezo iz Austrije preko neke auto kuce “Jug” iz Vlasotinca. Inace, covek odavno radi na benz. pumpi, tako da se “palvusica” u detinjstvu kvalitetno i bogato hranila.Drugi vlasnik, od 2004., je oma ugradio plin(BRC), tada je bila na 150 kkm, a ovog leta kupio novu F-icu ’98, i ovu “ozenio” meni…(p.s. malo sam smorio sa ovom istorijom)
    Obojica su auto redovno odrzavali, a ko i ne bi, kada se u ovaj auto covek vec na prvih 10 km zaljubi. E tako je bilo i samnom….
    Dogodine moja “plavusa” postaje punoletna, pa bih hteo da je malko sredim( nasminkam ). U tome ce te mi Vi postrovani ljubitelji ovog foruma nadam se pomoci (gde ,sta, kako, koliko?)
    Motor joj je ok, presao 202 hiljade. Ne znam, nemam previse iskustva, posto mi je prvi licni auto, ali brate znam da vuce pa otkida…. Videcemo, vreme ce da pokaze svoje, tek sam izgustirao prvu hiljadarku. Limarija takodje dobra(uvek je bila garazirana). Kod mene nazalost nece imati takav smestaj, tako da moram da poradim na nekoj maloj zastiti pre zime.
    Sto se potrosnje tice, po gradu trosi oko 11, a na otvorenom oko 9 litara plina
    A sto se sminkanja tice, planiram: alu felne i niskoprofilne gume, metalne papucice, auspuh ….
    I da ne zaboravim, posto je napukla sajba, kao sto se vidi na poslednjoj fotki, sta preporucujete Glass servis, ili naci neku polovnu pa kod majstora na namestanje? Ako neko zna za neku polovnu sajbu, neka javi…
    Toliko od mene za sada. Pozdrav jos jednom.
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Pa dobrodosao, masina stvarno izgleda ocuvano, jos jednom se potvrdilo pravilo da je najvaznije kod polovnog auta kakvi su bili prethodni vlasnici, samo je ti mazi i pazi i ima da te sluzi jos dugo

Comment

• MarsI
      CBC Član
      • 06.08.2008
      • 31
      • bg

svaka cast na kupovini... auto je bas extra... u zdravlje da te sluzi...

ako nije tajna koliko si je platio?

Comment

• amavrenski
        CBC Senator XXL
        • 08.08.2008
        • 306
        • Zrenjanin

mazdica je super!!! odlicno izgleda za predjenu kilometrazu!

male zamerke: kad bi mogao da premestis isparivac na drugo mesto, da skratis to crevo sto ide od njega do u**** (protokomera), dobije se malo na brzem odzivu na gas. probao, bar je kod mene bilo tako. i bocu ako si u mogucnosti da stavis onu sto ide umesto rezervnog tocka. oslobodi gepek i mislim da je bolje za auto, jednako je opterecen. ovako mu je sav teret na jednu stranu, i jos kad ti na tu stranu neko sedne...

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Super ocuvan auticu u pravoj Japanskoj boji
          Slozicu se sa amavrenskijem, a vezano za bocu za plin.

Sto se stakla tice, imas opciju i CarGlass-a (kod njih nasi clanovi imaju obezbedjen popust).
          Mislim da je bolje staviti novo staklo od polovnog (iako postoji razlika u kvalitetu u korist polovnog), jer su manje sanse da se osteti, a i imas garanciju, sto je vrlo bitno.

Sto se tice zastite... Odozdo obavezno (zaboravio sam cime se to maze), a ako imas mogucnosti izvoskiraj je spolja i ne bi trebao da razmisljas preko zime.

Comment

• gille
            CBC Senator XXL
            • 24.09.2006
            • 593
            • Belgrado

... eh kad se samo setim... Ovo je jedan od najboljih automobila za vožnju, pravi driver's car, nešto kao CRX, AR33/Sud/Sprint, ma divota!!!

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Pozdrav i pohvala za izblajhanu
              izgleda ko nova i nek te dugo sluzi , nije to neka kilometraza za nju vozices ti jos iha haj
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• stnebojsa
                CBC Član
                • 05.09.2008
                • 24
                • Pirot

Hvala svima na dobrodoslici, cestitkama i pohvalama.
                Sto se cene tice, nije tajna, platio sam je 2750. Kao sto sam napisao, predhodni vlasnik ima noviju 323F BA ’98, otprilike od juna meseca, tako da se nije preterano zurio sa prodajom, pa je malko “trvdio pazar”. Ja sam se na prvu vozju primio na auto, tako da sam se bojao da me neko ne preduhitri, pa se nisam mnogo cenkao. Objektivno, cena bi trebala da bude nekih 100 – 200 eura niza, zato sto je naprsla sajba i prednje gume su mu bile lose. Njih sam odmah zamenio, stavio Tigrove SIGURA.

@amavrenski, sto se tice ovog creva videcu sa majstorima sta moze tu da se uradi, znam samo da je plin namestan u Sofiji. I za bocu si potpuno u pravu, jebg… tako je nekad uradjeno. Ako nije preterano skupa promena, sigurno da cu nesto uraditi po tom pitanju…

@vocko, hvala na informacijama i savetima u vezi zastite. Sajba ce da saceka prolece (registracija istice marta) i najverovatnije cu je raditi u nekom Glass servisu

Planiram da zamenim i prednje amortizere, posto dosad nisu nijednom menjani. Doduse nisu oni toliko losi, ali kakvi su nam putevi 200 000 je mnogo i za japanca. Zadnje je menjao predhodni vlasnik. Nesto mu je lupkalo pozadi pa su sumnjali na njih. Kad su ih skinuli, ono nije do njih nego bilo nesto drugo, nisam zapamtio sta. Naravno, ipak ih je promenio, ali cudo da su i posle toliko km i dalje solidni. Cak mi ih je dao, da mi se nadju za nedaj boze…
                Opet sam smorio sa pricom...
                Ustvari mene zanima koji su Kaybini amortizeri bolji, gasni ili uljni? Jedan lik koji prodaje delove mi je rekao da su gasni tvrdji i da su za nase puteve bolji uljni.

Comment

• MarsI
                  CBC Član
                  • 06.08.2008
                  • 31
                  • bg

hmm, zar nisu uljni amorti tvrdji... valjda je teze sabiti ulje nego vazduh...

elem, sto se cene tice cini mi se da je uopste nisi mnogo platio i da je to skroz realna cena obzirom na ponudu, mozda stotinak e gore...

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

KYB Excel G - gasni, ne znam koja je cena za tvoju, alu za moju bivsu su bili oko 55e/kom sa 1god garancije.

Comment

• stnebojsa
                      CBC Član
                      • 05.09.2008
                      • 24
                      • Pirot

Najjeftinije sto sam nasao je 5100 za gasne i 4500 za uljne u nekoj prodavnici delova u Nisu. E taj lik mi je i rekao da su kao uljni bolji za nase puteve, premda sam i ja misljenja da je obrnuro.

Comment

• djoleBgd
                        CBC Član
                        • 25.06.2008
                        • 31
                        • Beograd

Svake pohvale za autic...
                        Do pre par meseci sam i ja imao takvu i bio prezadovoljan,za 6 god me nikada nije ostavila
                        Da me jedna curka nije zabola jugicem pri 90km/h u prednji kraj nikada ne bih ni menjao auto.Ako ti nesto od delova treba javi na PP da ti dam br lika iz Sapca koji ima sve za mazde a i korektan je sa cenama. Sto se amorta tice toplo ti preporucujem bobo sport iz Smedereva.
                        Pozzz
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Nissan Sunny 2.0 Gti , Megan 1.5 dci

Comment

• amavrenski
                          CBC Senator XXL
                          • 08.08.2008
                          • 306
                          • Zrenjanin

ja sam moj isparivac stavio ispod creva sto ide od protokomera do usisne grane. uslikacu sutra pa ces videti kako izgleda.
                          a boca mislim da je nesto preko 4000 din.
                          uljni su meksi, a ovi gasni su ustvari uljno gasni, jer bi se amortizer brzo izjeo da nema podmazivanje. ja sam sad menjao pa sam se bas raspitivao. monroe ima neku akciju ovde u zr-u kupis 3 dovijes 4. ali ja sam odustao ipak su japanski ti pravi. na kayaba imas sad 2 god garancije.

Comment

• burazDalton
                            CBC Član
                            • 03.01.2008
                            • 45
                            • Ivanić Grad (CRO)

Pozdrav i dobrodosao!

Auto izgleda odlicno, dobro je sto si se namjerio kupiti ga od ljudi koje poznajes i sto je bio uzorno odrzavan.. Sad samo tako nastavi i jos ces dugo uzivati u voznji

Slazem se s kolegama da plin prebacis u toroidalni spremnik

Comment

• amavrenski
                              CBC Senator XXL
                              • 08.08.2008
                              • 306
                              • Zrenjanin

evo slike kako je to odradjeno kod mene:

Comment

Working...
                              X