pozdrav svim opelovcima.Evo da vam probam predstaviti svog ljubimca.opel kadett 1.3 44kw OHC naravno benzin proizveden u 11.mjesecu 89.godine 4 brzine,presao 240 000km.Naime moj djed je prvi vlasnik ovog auta kupljen je nekad u 4.mjesecu 1990. i dok je bio u njemackoj redovno je servisiran u opelovom servisu.od 99. vlasnici smo mu ja i moj otac(sad sam samo ja).limarija mu je ove godine odradena komplet(podovi,pragovi,zastita.......)sve osim farbanja.e posto sam primjetio da prvih minut dva ujutru kada ga upalim pocne da pusi a nije dotada mislim da su gumice ventila i karike otisle.takoder pomalo pusta ulje na dihtunzima i semerinzima ali samo prilikom agresivnije voznje inace skoro pa nista za nepovjerovat.Planirao sam da mu odradim osvjezenje ili generalku zavisi sta bude potrebno jer nikada nije otvaran motor pa me zanima na sta treba obratiti paznju i sta uraditi ako bi zelio vecu snagu i brzinu od svog auta jer nije kao "onaj stari" koji je u 3. mogao 120km/h.molio bih sve koji su radili nesto na ovim motorima da mi posalju slike i sugestije te naravno savjet kako izvuci vise od ovog motora.evo poslat cu vam i par slika kada sam radio limariju

Comment