Koliko se ja secam (bese to pre godinu ipo) viljuske su iste, samo sto 166 ima dva para umesto jednog pozadi + rukavci. Ja sam radio/trebao da radim prednje viljuske, rukavce i balans stanglu i sve je kostalo oko 1000e. A kilometraza je uvek varljiva kategorija i ne presudna. Jedno je 150kkm napolju, a drugo 50kkm u Srbiji
Za početak čestitam Viperu na prelepoj direktorskoj alfi i još boljem motoru da te lepo služi i da kupiš i bolju.Vozio sam 166 2,4 jtd od kolege stvarno je ogroman auto i po gradu je nezgodno za parkirati, ali kolega je to lepo rešio kupio opel korsu za po gradu a za otvoren put 166.
Shta da ti kazhem... lud si Lepa zverchica, svaka chast
Samo kruz i laganeze
@igorkrnic
50% veca cena je samo zbog klase, nishta drugo.
"Kvalitet" je isti... shto chak vishe 166 je tezhi auto pa lakshe strada trap, ali sa druge strane 166 se ne gazi ko manijak ko shto bi 156 pa mu to dodje na isto.
I kojih to 150.000 , ja sam menjao skoro sve na 85k km i sad ponovo na 135k...
Jos utisaka, kakva je mrcina ovaj motor kad ovako veliku i tesku Alfu povuce bez imalo teskoca, samo potopim po gasu i ode. i potrosnja 15.7 pomislio sam ima da skoci barem na 25. jos kad ocistim dizne tek ce onda da povlaci.
Mogu zamisliti samo kako ide 156 sa ovim motorom.
Cekam da se ociste dizne ujedno je i premerena kompresija u cilindrima i malo se razlikuje od cilindra do cilindra, krece se od 13 do 11 ali mi rece majstor da je to ok.
Sto duze vozim 166 sve mi vise nedostaje 156, ova mi je nekako prevelika za mene ili sam ja mali za nju.
Ako neko hoce da se menjamo, znaci 156 2.5 V6 sa kozom dolazi u obzir, ipak bi ostao na sestaku 190 HP je prava stvar u 156.
Ako vec chistish MAF senzor, to se radi izopropil alkoholom
A josh bolja fora kupish novi (ako treba).
Moze i izopropil alkoholom , naravno da je najbolje novi.. Ali , ipak ako moze ovo da pomogne, uvek je dobrodoslo. Ipak je besplatno. A citao sam da je mnogima pomoglo...
Dizne sredjene alfa se preporodila a i bogami i potrosnja se smanjila, ovih dana cu ocistim i protokomer a sad me zezaju gremlini, maglenka prednja desna i zadnja leva povremeno rade pa malo nerade, zeza me i centralna brava na zadnjim levim vratima, sad cu malo sa time da se zanimam, uglavnom sa alfama nikad nije dosadno.
E da sto se potrosnje tice krece se od 6.7 (u 5-oj na 80km/h) do 17 litara kad je bas potopim po gasu.
Neka normalna voznja potrosnja se krece oko 10.5 litara.
Comment