sad sam malo prolistao onaj service manual sto mi je Srdjan poslao, vidim kako se izduvni stelaju, ako bude srece da su usisni u granicama, da ne moram vaditi brege, to bi bilo super
Fiat Croma 2.0 v6 turbo
Collapse
X
-
Trizex posto si skidao kompletnu tablu sigurno znas gde se nalazi motoric za klapnu toplo/hladno. Jel mora cela tabla da se skida da bi dosao do njega ili se moze prici i lakse? Ja sam jednom poodvrtao sve safove u kabini ali nije htelo da pusti centralni deo table gde su i dugmici za komande klime.Live together, die alone.
Comment
-
-
Sumnjam da mozhe bez vadjenja table. Danas cu da ti poslikam, imam ga na izvadjenoj tabli, da vidis gdje se nalazi, imam staru tablu izvadjenu stoji mi na vikendici. Ako imas noviji tip table (poslije 93-ce ja mislim) onda se moze sve to poskidati, taj plasticni dio table, ono sto vidis, ali i dalje neces imati pristup jer ce ti smetati konstrukcija table iza. Pogledat cu bas danas, pa cu ti javiti.
Comment
-
-
I ponukan komentarima Srdjana i brzog, danas otvorim deklo nad 4-5-6 cilindrima, da vidim zazor ventila. Rezultat, cirkus
Fabricke vrijednosti su 0.50 za usis, i 0.30 za izduv. A ovo su moji rezultati
Usis Izduv
Cilindar 4 0.40 0.25
Cilindar 5 0.45 0.85
Cilindar 6 0.40 0.35
Sreca pa ih je lako nastelovati, a i drago mi je da nisam vidio ni osjetio ikakvih ostecenja na bregastojsutra cu ako stignem odraditi ostala 3 cilindra, nisam imao vremena danas da skidam usis. Bas me interesuje kakva ce biti razlika (nisam palio auto danas nikako) u zvuku
P.S. Ostres sorry, nisam stigao danas otici do kuce, sutra cu probat.
Comment
-
-
Heh, na jedvite jade uspio skinuti deklo ostalih cilindara, i rezultati su iduci
Usisni Izduv
Cilindar 1 0.5 0.8
Cilindar 2 0.4 0
Cilindar 3 0.4 0.75
Cilindar 4 0.40 0.25
Cilindar 5 0.45 0.85
Cilindar 6 0.40 0.35
Usisni jos i nekako, nisu daleko, al izduv...jos na ovom izduvnom ventilu drugog cilindra zazor ne postoji, mozda 0.10 sveganisam imao vremena danas da nastimam i sastavim sve, em mrak, em se smrzo, em sam izgubio sat skoro pokusavajuci odvrnuti jednu od trubica u**** da odvrnem saraf dekla ispod
saraf trubice ostecen, na kraju je samo na silu uspio zakrenuti u stranu, i jedva odvrnut saraf dekla.
U medjuvremenu sam upalio auto, sa nastimanim 4-5-6 izduvnima, osjetna razlika u zvuku, a i provjerenom metodom (srafciger na uho, i naslonjen na dekla) uvjerio se da se oni vise uopste ne cuju, da sav zvuk dopire iz nenastimanih, 1-2-3
Jedva cekam rezultat sutra kad sklopim , da cujem i vidim kako ce raditi
Comment
-
-
Ma samo opusteno, verovatno je ionako previse komplikovano da bih se petljao oko toga. I ovako rucno mi je 2 minuta da prebacim klapnu spolja.
Cim usvoje da motor bude rezervni deo bacam se u potragu za Crominim 2.5 V6.Live together, die alone.
Comment
-
-
Re: Fiat Croma 2.0 v6 turbo
Trenutno stoje drug moj, sto zbog posla i obaveza, sto zbog loseg vremena, parkirao je pred zgradu prije 20tak dana i nisam je pomjerio od tada, a buduci da poslom idem u beograd na 2 mjeseca, i to za nekoliko dana, cini mi se da ce ona malo duze vrijeme da se 'ladi
Comment
-
Comment