Audi 80 B3 1.6D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ///M8
    CBC Veteran
    • 17.12.2008
    • 122
    • Beograd

Audi 80 B3 1.6D

Evo nakon visevremenskog odlaganja odlucih da vam predstavim svoj{porodicni} automobil

Radi se o jednom primerku Audi-ja 80 B3 1.6D proizvedenog davne 1987 god. Dakle radi se o prvim serijama isporuke na stranom trzistu.

Kuplen pre skoro 12 godina od neke vlasnice u Republici Srpskoj.

Tadasnje stanje : Predjenih 90 000km , Maksimalno ocuvan ,sa servisnom knjigom{bolje reci knjizicom }, stranih registarskih tablica i cenom od oko 15 000 tadasnjih DEM.... Nazalost slike iz tog perioda nemogu trenutno da pronadjem

Sada u sluzbi porodice ima predjenih oko 217 000 km.

Od opreme sa tadasnjeg spiska koja se danas moze navesti su : CB , Alarm uredjaj - koji je skinut , i kuka za vucu koja zbog dobro konstruisane i cvrste šasije moze nositi sa propisanih 1500kg .

Auto poseduje Metalic Bllau boji za koje je vlasnik mogao dobiti samo na zahtev . Interesantna je cinjenica da je ovaj Audi prilikom kupovine jos uvek posedovao garanciju na veoma pouzdanu pocinkovanu karoeriju{sto je samim tim obuhvatala i boju}.

Ispod haube se nalazi cuveni 1.6D motor pogonjen na naftu .

Citajuci recicete da sam izostavio slovo T ali se ovde zapravo radi o NAJslabijoj verziji ovog modela sa atmosverskim DIESEL motorom i snagom od oko 40 + KW .

Interesantna cinenica je to da je ovaj model poizveden u nevelikoj kolicini primeraka, jer je motor gledajuci od neke strozije perspektive previse opterecen za karoseriju. Masa praznog vozila iznosi nesto vise od 1200kg a to znaci da na 1ks ide skoro 20,6 kg sto je u nekom pogledu veoma veoma mnogo
    .
    Ali ipak.
    Iako gledajuci statisticke podake ovaj automobil kratko receno nepouzdan u svkodnevom upotrebi se to toliko ne manifestuje .
    Istina je to da od 0-100 potrebno 18 sek , da preticanje na magistralnom putu zahteva nesto cescu upotrebu menjaca ali auto manje vise daje sasvim dovoljno potencijala prosecnom vozacu .Pre svega mislim na svog oca koji spada u vrsti vozaca penzionerskog nacina voznje .

No ipak razlog ovakvog dugog prisustva u porodici je njegova pouzdanost.Auto uopste ne trazi mnogo, cak bih rekao da je malo.
    -Mehanicki je prilicno dobar.
    -Cena za odrzavanje jednog ovakvog Audi-ja je stvarno toliko niska da nize ne moze biti .
    -Potrosnja i sa obzirom na optrecenost motora retko kad prelazi 6.5L obicnog D2.

Evo malo slika:

Slike su malo starije .Soryy za zadnje 2 .

Tokom eksploatacije svih ovih 12godina nije bilo velikih kvarova.

2 put bio udaran pozadi u jednom slucaju od strane jednog pijanog a u drugom od strane jednog neopreznog vozaca.Korozije za ovih 21 godina postojanja uopste nema .

Motor nikada nije otvaran - odrzava odlicnu kompresiju ne trosi veliku kolicinu ulja ako se vodi racuna da se sipa samo ono ulje koje je predvidjeno za DIESEL motore stare generacije {na to retko ko obraca paznju}.

BOSCH pumpa i dizne su u redu mada zbog kvaliteta naseg goriva uskoro ce se ici na remont a{ultrazvucno pranje} to preporucujem svima.

Imam mnogo momenata provedenih sa ovim automobilom i veoma sam vezan , prodavati ga necu ni ubuduce jer kao sto se vidi auto je u porodici prisustvuje vec dugi vremenski period.

Jos malo .

-Izvinjavam se zbog mozda malo cudnog ugla snimanja ovih fotografija.
    -Motorni prostor je sada sredjen{nije sada ovakav kao na slik.}
    -Auto zadnjih 3 meseca sedi u garazi na selu tako da nemam novije slike.

Izvinjavam se moderatorima zbog velicine posta.
    1-7-5-11-3-9-6-12-2-8-4-10
  • ICE_MEN
    CBC Senator
    • 05.01.2009
    • 260
    • Višnjička Banja

Re: Audi 80 B3 1.6D

Auto je vrh po meni to je najlepši stariji Audi
    Pravilnik foruma

Comment

• Armageddon ///M
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2008
      • 447
      • SRB
      • Ne

Odlican je Audi, malo je slab motor, ali ne obracaju svi paznju na to Boja mu lezi odlicno!
      Ambitious but rubbish.
      http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• 4motion
        CBC Veteran
        • 07.01.2009
        • 112
        • Beograd
        • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Bas, ali bas, ali bas bas odlican auto.Meni je zelja da kupim takav auto, ali tesko je naci dobar (nemoguca misija)
        A to sto kazes da je trom, pa bas zato ces preci i jos toliko km.
        Zaboravih, jel sam rekao da je auto BAS dobar

Comment

• ///M8
          CBC Veteran
          • 17.12.2008
          • 122
          • Beograd

Rece .

Citat.A to sto kazes da je trom, pa bas zato ces preci i jos toliko km

Trom jeste ali u granicama tolerancija gledajuci sa nekog aspekta .

Ovaj motor je maltene neunistiv zbog svoje proste konstrukcije.

Naime legendarni 1.6D {ne znam oznaku } je nastao na bazi benziskog motora.To je takoreci hibridni motor jer je blok motora od benzinca na kome je ugradjena DIESEL glava.

To je maltene dokaz koji pokazuje da je i sam na neki nacin nepouzdan zbog navedene konverzije.

Tokom evolucije 1.6D bilo je verzija od 51KS, 54Ks kao N/A pa zatim 70KS{Golf II} i 80KS turbo dizeli , i bile su pravljene ekoloske 1.9D N/A varijante sa 64KS .

Interesantna je cinjenica da je motor od 80KS sa IC bio je izvorno razvijen za Audi jer su se aljkavi inzineri razmislili i utvrdili da ce motor ce motor 70KS iz golfa biti na neki nacin slab za B3 karoseriju

Ko ih je onda djavo terao da ubacuju 1.6D N/A

Samim tim iz navedenih cinjenica se vidi da je exploatacija 1.6D N/A varijanti veoma teska , sto se time na neki nacin smanjuje radni vek navedenog motora.

Voznja ovog auta zahteva privikavanje ,ukoliko ste pre toga vozili auto vece snage.

Tako da vam savetujem ako ste vozac starosti 20-30 godina da prilikom kupovine zaobilazite ovaj model .

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Odlican auto, svaka cast, ajd napisi ako ti nije problem koje tacno ulje sipas u njega?
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• ///M8
              CBC Veteran
              • 17.12.2008
              • 122
              • Beograd

Uf tacno ne znam{auto vec duzi vremenski period nije kod mene} .

Radi se o nekom Mobil ulju 15W40 mineralno
              -U ovim motorima preporucujem da se koriste ulja iskljucivo mineralnog porekla.

-Fabrika inace preporucuje 10W40 ali tada motor trosi vise nego sto treba jer 10w40 poseduje malu visokoznost odnosno da je "retko".
              Tako da preporucujem da se sipa 15W40 jer je razlika ocigledna {osetno smanjena potrosnja }

Comment

• ///M8
                CBC Veteran
                • 17.12.2008
                • 122
                • Beograd

. Trebace mu ipak jedno generalno sredjivanje . Cim se dokopam vozacke a i sopstvenog auta

Comment

• 4motion
                  CBC Veteran
                  • 07.01.2009
                  • 112
                  • Beograd
                  • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Ma ja bih radije uzimao 1.8 s.

Comment

• ///M8
                    CBC Veteran
                    • 17.12.2008
                    • 122
                    • Beograd

Pa uzeo bih i ja {mozda } ali tada nisam mogao da biram...

Comment

• audi80 91
                      CBC Član
                      • 07.02.2009
                      • 37

Odlican auto!

Comment

Working...
                      X