Moj AE86 - od babe devojka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Moj AE86 - od babe devojka

Doslo vreme da i ja predstavim omiljenu tonu metala .

Odaziva se na ime Toyota Corolla GT '85 ali je popularniji pod oznakom sasije - AE86.

Kupljen u Sapcu nakon par meseci potrage u krajnje nezavidnom stanju, od coveka koji ako i zna kako treba odrzavati automobil to nije pokazao za smesnu sumu novca. No, (kako to kaze Jeremy) "some say" da ni toliko nije vredeo. No dobri su papiri za stranca, ako nista drugo

Oglas je izgledao ovako:

Jedva sam ga doterao do BG, naravno sa tablicama ali bez vazece registracije. Auto je isao jedva jer je motor radio lose i neravnomerno, a usput je uspeo da otkaze i glavni cilindar kvacila. Kasnije je ustanovljeno da je razvodna ruka pukla, pored jos mnogo stvari naravno

Super je smrdeo pa je odmah rastavljen i proluftan i to je izgledalo ovako:

Tu se lepo moze videti koliko ga je nacela rdja.

Brzo je rastavljen, uvidelo se gde je bio cukan.

Prednji vezni lim je bio skroz slomljen i bilo je popravljane stete na zadnjem vozackom krilu.
    Vezni lim, hauba, i suvozacko krilo su zamenjeni polovnim "ko novim" .

Usledilo je vadjenje motora. Covek rece 400k, nije bas toliko presao, ali je sigurno mnogo . Kilometar sat je stao 2002ge na 200k, pa cenim da je auto presao izmedju 250 i 300k plafon. No, generalna mu ne gine pa to i nema neke veze

Sa sve menjacem naravno

Vrlo brzo je 4AGE zavrsio u cosku. I to kako

Nema veze, Wiseco kovani klipovi i ostali vazni sklopovi koje prava generalna sadrzi su takodje bili tu.

Uradjena je "prva specijala", blok, klipovi, lezajevi, radilica... sve.

Dok su se pravi majstori zanimali pravim majstorijama, ja sam se igrao sa skidanjem table, ciscenjem ventilacije ...

Hachi je dobio zastitnu boju, a za to vreme sam ja nalazio farove.

I oni su prosli tretman, na turneju po kuhiji su stigla tri polovicna a izasla dva odlicna prednja fara. Tesko je reci "ko novo" za nesto staro 20+ godina ali svakakao vise nego upotrebljivo.

To be continued
    work in progress
  • QV lale
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2005
    • 734
    • Zrenjanin (klek)

Re: Moja krshAE86ina

Kakva je tebe muka naterala da predstavis tvoju masinu..
    Uglavnom,extra boja,sedista su perverzija.. i stvarno ceo project obecava nesto ozbiljno!! Svaka cast!!
    Originally posted by Sheta_Junior
    ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Re: Moj AE86 - od babe devojka

Ma nije muka, vreme je

Hteo sam da okacim sve u jednom cugu, okacio slike i krenuo... ali ...previse bre
      Moracu iz delova, stoga da cutis, deo price kada je uradjena limarija...sedista ... sve novije jos nije public. Nemoj da provociras ljude
      work in progress

Comment

• QV lale
        CBC Senator XXL
        • 09.11.2005
        • 734
        • Zrenjanin (klek)

Sta? Kakva sedista? Pogresio sam temu..
        Originally posted by Sheta_Junior
        ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Ovo neka fora kao sa vts-ovima i hgt-ovima ili mozda jtd-ovima?
          ...jedan vidi, pa kud svi turci tu i mali mujo.
          Ae kaci ostatak, deluje bas bas zanimljivo.
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

gde bre odjednom ...mnogo je .....sto kazu ameri subscribed
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Originally posted by Aki
              Ovo neka fora kao sa vts-ovima i hgt-ovima ili mozda jtd-ovima?
              ...jedan vidi, pa kud svi turci tu i mali mujo.
              Ae kaci ostatak, deluje bas bas zanimljivo.
              Pa, nije bas da nas ima 10+

Oduvek sam zeleo "fun" automobil, Subaru je bio "everyday" i umeo je da posluzi za povremenu zanimaciju ali.. previse je skup da da bi se preterivalo, delovi, odrzavanje, potrosnja... mnogo bre . Pocela je potrega za alternativom. Dve godine je motor bio nacin da se zadovolji potreba za adrenalinom, ali me ta faza (srecom) prosla i pocela je potraga za kolima.

Realno, dok Snejk nije kupio svoj AE, nisam razmisljao o Corolli, uostalom nisam razmisljao ni o kolima starim 20+ godina . Staro, retko, slabo poznato... ko bi je se setio

Onda sledi razmisljanje... odrzavanje, potrosnja, delovi, performanse, zanimljivost .. sta bi moglo da se uklopi ?
              Zadnja vuca je obavezna pa je izbor smanjen. Takodje, auto mora biti sposoban da se registruje i vozi legalno po putevima pa razna pakovanja nisu opcija.

BMW kockica ? Ono sto valja (M3) ne moze se nadje i/ili mnogo kosta, a sve ispod toga je ili slabo ili registracija kosta 40+ (325i i jace varijante).

Nissan 200SX/SX200 ? S12 nije toliko podrzan i tesko se nalazi. S13 je sjajan ali nije jeftin i odrzavanje i potrosnja su na nivou WRX-a, a to sam hteo da izbegnem, jednog takvog vec imam .
              Alfa 75 je interesantna, kao i neki stariji modeli istog proizvodjaca ali nekako sam se navikao na japanski kvalitet, ne ide mi se sa konja na magarca.
              Bilo je i razmisljanja da se pravi neka 7mica ali to ne bi bilo gotovo pre 2012te, ako i tada pa sam (srecom) brzo odustao.

Bilo je jos par alternativa ali onda je Snejk uzeo svog Hachia i skapirao sam da je to to . Za ono sto meni treba, AE86 je najbolji izbor.
              U pitanju je jedan od retkih ili cak jedini pristupacan automobil dobrih performansi i vrhunskim "fun factorom". Zadnja vuca je tu, motor je "svega" 1.6l i prozivodio se u stotinama hiljada komada, ima i novih i polovnih delova a i registracija i potrosnja su lako podnosljivi. Tu je i Toyota kvalitet izrade i izobilje OEM i aftermarket delova. Za ovakav tip automobila, ovo je vrlo vazno.

I bi AE86 .

Odgovaralo mi je da nadjem ovakav krsh, dokle god je u osi i ima zdravo podvozje. Samo je to bilo vazno. Vec sam rekaomalo sta na njemu je radilo ali kako menjam prakticno sve (motor, sper, ogibljenje, felne, enterijer, kocnice, hladnjake ....) nista mi nije smetalo. Za nekoga ko ne ide tako daleko sa izmenama je mnogo bolji izbor bilo komad u boljem stanju poput Cvrletovog i Kalibrovog, ali je meni vise odgovaralo da sve bude raspad ali da ga kupim za minimalan kes.

I tako...
              work in progress

Comment

• GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.04.2007
                • 1018
                • Zemun

Komsija, prodao si Imprezu?

Oces ici na drift sa ovim cudom?
                Dr. Fritz Indra

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Originally posted by GSi
                  Komsija, prodao si Imprezu?

Oces ici na drift sa ovim cudom?
                  Ne, tu je WRX i ne ide nigde. Tacnije, kad se zavrsi AE86 Impreza ide na generalni facelifting, farbanje i veliki servis (kaisevi, diskovi, plocice, kvacilo...) obzirom da je sada na 91k km a servis mora da se radi na 100k. Srecom su svi (makar veci) troskovi za AE regulisani, naci ce se valjda i za WRX-a nesto. Lepa stvar je sto nakon svega toga, imam dva automobila spremnih za po novih 100k

Namena Corolle. Drift svakako ne makar u smislu takmicenja. AE86 ce biti uradjen za komfor i uzivanje, planiram i klimu i servo, sedista koja sam nasao i smatram da se savrseno uklapaju su kozna pa je cak ideja da se i enterijer uradi u kozi. Ne brinite, sigurno nece biti kiceraj . U svakom slucaju, planiram dva sedista za zabavu ali za po gradu/selu... (do pijace, neverovatno koliki gepek imam Corolla i kako je pristupacan ).

Naravno, to ne znaci da ce biti mek, spor ili dosadan. Pllanirano ogiblenje je prilicno napredno, motor treba da bude nesto brzi od fabrickog (glava, izduv) a tu je i 2way LSD pa ce poneki track day i dalje biti opcija .
                  work in progress

Comment

• GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.04.2007
                    • 1018
                    • Zemun

Uhhh... vec se zabrinuh

Srecan rad!
                    Dr. Fritz Indra

Comment

• SAXO
                      CBC Senator
                      • 16.12.2007
                      • 251
                      • Meljak

Srecan nastavak radova
                      Pravi izbor

Comment

• chikavili
                        CBC Senator XXL
                        • 11.02.2008
                        • 732

Opa konacno docekasmo pricu
                        Samo napred... guraj, bice bombonica kad zavrsis. Pogotovo ako uzmemo u obzir i one detalje koji jos nisu "public"

I da, nemoj da zuris, nek' ispadne stvarno kako valja.

Comment

• BGILLEGAL
                          CBC Senator XXL
                          • 22.05.2006
                          • 653
                          • Beograd

Iskreno ne svidja mi se to sto ce imati klimu servo kozu gepek itd.... vise mi se svidja pomisao na hatchi, 2 kadice, motor, i to je to. A unutra da sve bruji, smrdi na benzin. Bar bi ja tako pravio hatchija Al nije ni to sto ti planiras lose, videcemo kad izadje

Comment

• Jesse Jane
                            CBC Senator XXL
                            • 28.02.2007
                            • 355
                            • Zemun

Svaka cast,pravi auto + hatch. Ma lepote.
                            Slazem se sa Ilegalcem.
                            Samo napred.
                            Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Uzelac
                              CBC Senator XXL
                              • 03.12.2006
                              • 1717
                              • munZe

Originally posted by BGILLEGAL
                              Iskreno ne svidja mi se to sto ce imati klimu servo kozu gepek itd.... vise mi se svidja pomisao na hatchi, 2 kadice, motor, i to je to. A unutra da sve bruji, *stinking* na benzin. Bar bi ja tako pravio hatchija Al nije ni to sto ti planiras lose, videcemo kad izadje
                              Razumem, ali se ne slazem .

Hedonista sam, preferiram podizace na prozorima i motore u retrovizorima, dok o nepostojanju klime necu ni da diskutujem.
                              Znam da ne bi seo u njega na prolece/leto jer bi mi vrucina ubila svaki entuzijazam, prosto je tako.
                              Servo je kompromis sa klimom, samo tako se moze staviti jer je tako i skinuto. Bilo bi previse posla da s stavi samo a/c, bez p/s.
                              No, to je jos u domenu planiranja, mada ce se odvijati hitro, maj je blizu, a sa njime i 30+ stepeni napolju.

Hard core limena varijanta sa kadicama je bila prvi izbor, ali sam onda shvatio ove istine o sebi iznete gore .
                              Upalio bi ga dva puta i smorio se.

Koza nije bila moj prvi pik, nije ni drugi vec je stvar kompromisa. Sedista su toliko dobra, a kozna su, da sam ih morao imati.
                              Obzirom da patim da sve to bude "ukomponovano" necu se zadovoljiti plavim plasticnim enterijerom (u losem stanju, ali ajde to da zanemarimo) sa crno/sivim koznim sedistima.
                              Sad mora i volan/rucica menjaca/rucica rucne u kozu, nemam drugog izbora .
                              work in progress

Comment

Working...
                              X