Moj AE86 - od babe devojka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: Moj AE86 - od babe devojka

Originally posted by chikavili
    I da, nemoj da zuris, nek' ispadne stvarno kako valja.
    8 meseci i ti kazes da zurim ?
    Kad sam shvatio da nece biti gotov do septembra, onda sam lepo sve preplanirao i namerio februar 2009te za "porinuce".
    Po tom revidiranom planu je sve OK, nece biti finaliziran do tada, ali ce biti upotrebljiv. Moram sam malo da pozurim i zbog Impreze, WRX vapi za velikim servisom a nema smisla da mesecima vucem cuknuto levo krilo i zadnji branik. Do aprila ce i on biti tip top.
    work in progress

Comment

• LuccaGabazzi
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 294
      • pole position

samo tako nastavi stari

p.s. daj vrati zlatne felne na subarua, celicare su uzas
      Billionaire Boys Club

Comment

• Snejk
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2008
        • 704
        • BG

E tako..

Šteta je što ljudi nikada neće znati kakva je to šerpa bila kada smo je probali onomad u Šapcu, ali će svakako znati krajnji rezultat.

Svaka čast na trudu i entuzijazmu, i 'izvlačenju' auta bukvalno ni iz čega.

Comment

• chikavili
          CBC Senator XXL
          • 11.02.2008
          • 732

Originally posted by Uzelac
          I da, nemoj da zuris, nek' ispadne stvarno kako valja.
          8 meseci i ti kazes da zurim ?
          Kad sam shvatio da nece biti gotov do septembra, onda sam lepo sve preplanirao i namerio februar 2009te za "porinuce".
          Po tom revidiranom planu je sve OK, nece biti finaliziran do tada, ali ce biti upotrebljiv. Moram sam malo da pozurim i zbog Impreze, WRX vapi za velikim servisom a nema smisla da mesecima vucem cuknuto levo krilo i zadnji branik. Do aprila ce i on biti tip top.
          Ma naravno, znam sve, nego mi je iz tvog prvog posta delovalo kao da si postao nestrpljiv

A sto se "koze" tice, kada budu videli sedista, sve ce im biti jasno

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Originally posted by LuccaGabazzi
            samo tako nastavi stari

p.s. daj vrati zlatne felne na subarua, celicare su uzas
            Ne ne... one alu 17tice su srebrne.
            WRX nosi srebrne/sive, WRX STi fura zlatne. Mnogo dajem do toga, pa nema sanse da stavim nesto sto bi se moglo okarakterisati kao "kicenje tudjim perjem" .

215/45/17 stize tek sa prvim lastama, cenim tek u martu.
            Do tada, celik i 215/55/16, krsh dimenzija nego mi bilo zao da bacam, taman da napravim slick od nje .

Ma naravno, znam sve, nego mi je iz tvog prvog posta delovalo kao da si postao nestrpljiv

A sto se "koze" tice, kada budu videli sedista, sve ce im biti jasno
            Ma ja to pokusavam da im "naslutim" ali se ne daju .
            work in progress

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Tajna je izneta u javnost

Comment

• cvrle
                CBC Senator XXL
                • 11.06.2006
                • 1008
                • Beograd,Banovo brdo

Da se prekrstim i levom i desnom, ma nisi morao da zuris toliko odmah sa predstavljanjem

Elem bice to jedna sjajna masina jer do sad si odradio sve kako i treba. U pocetku dok si jos i trazio auto, Snejk mi je rekao ima drugara, lozi se na drift i oce da kupi AE. Onda tako cujem sedista ta i ta,koza, pa rekoh "cekaj bre pa to nece da ga drzi u krivini kad bude driftovao". Opet cujem wiseco klipovi pa pomislim "dobro je na pravom je putu", potom cujem trazis klimu i servo. Pomislio sam ebe lud zbuljenog sta li ovaj covek pravi i zasto, posto vec imas auto koji sve to poseduje a pritom je i zver. Mislio sam da ces se ipak zadrzati na koncepciji dve kadice, lim, motor i kraj pa da bude auto za totalnu zabavu i gust, po neki drift i track day negde.

Svidja mi se to sto si odradio full generale sa najkvalitetnijim delovima, sad si miran i nema glava da boli dugo vremena. Ne znam koliko je pametno stavljati klimu, jer predpostavljam da ces uzeti njenu fabricku zbog instalacije i sl., pa nisam siguran kako ce klima projektavana 85. bas da radi i dal su dostupni delovi za nju za eventualni remont. Isto tako opcija sa servom mi se dopada samo u slucaju da sprovedes plan sa velikom jotazom jer bi bez istog bilo malo mucenje, opet naravno za svaki dan.

Samo napred dalje kroz projekat, jos jedan AE86 je na putu da bude spasen od izumiranja.
                Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Hvala svima na podrsci!

Nego, mojne vise da pricate na temu ...

Originally posted by cvrle
                  Onda tako cujem sedista ta i ta,koza, pa rekoh "cekaj bre pa to nece da ga drzi u krivini kad bude driftovao".
                  ... dok ne vidite sedista

Nije stedjeno (a pri tome ne mislim samo na novac) ni na cemu, ne mislite valjda da ce sedista biti nezadovoljavajuca ?

Sto se tice A/C ja ne znam kako bez toga unazad par godina. Nek spusti 5 stepeni u kolima i bicu srecan .
                  Posebno zbog koze koja se zna panicno ugrejati.

Pozdrav

p.s. Wiseco klipovi su najjeftiniji dobri klipovi za 4AGE . Toyotini originalni kostaju 50% vise ovde i isto kao Wiseco u americi. Toyota je Toyota ali forged je forged .
                  work in progress

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

Update:

Kupljen nov TRD 2way LSD.
                    Kazu da su nepolomivi, pa sam razmatrao i polovan je ovo bilo preterano jeftino

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... &viewitem=

Krece tek u februaru, kad kinezi zavrse svoju novu godinu. Zajedno sa svim lezajevima potrebnim da se uradi generalna na zadnjoj osovini i prenosu.
                    work in progress

Comment

• SAXO
                      CBC Senator
                      • 16.12.2007
                      • 251
                      • Meljak

Daj slike tih sedista,nemoj da nas drzis u neizvesnosti

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Dobro de, evo ih i sedista, ispade frka da li ce dobro da drze

Prvo hvala, sedita su kupljena zahvaljujuci Aleksandru, poznatijem kao Ale944.
                        Bio je cak i oglas ovde na cannonu, mada smo prodavac i ja tada vec imali dogovor .

Proizvodjac je Recaro i prave se ekskluzivno za Porsche. Porsche loveri ih zovu valjda "duboka".
                        Makar po mojim saznanjima ovaj model je isao u gotovo sve bolje Porsche-e 80tih i 90tih pa ih ima recimo 911 Turbo u verziji 964 te 968 GT(S).
                        Ako su dobra ovim zverima bice i "nesretnoj" Corolli .
                        Naravno, u najskupljoj verziji imaju full elektroniku i grejace (sto moja nemaju) ali je "kalup" isti.
                        Ova konkretno poticu iz 944 Turbo S2.

Evo je i slika:

Ovako su izgledale u originalu:

A ovako "na privremenom radu" u mojoj dnevnoj sobi

Meni se neverovatno dopadaju. Pre svega, imaju "old school" look pa savrseno idu uz automobile kasnih 80tih i svih 90tih, a kvalitet izrade i jos vaznije stanje je vanserijsko. U pocetku mi se ova siva nije dopadala ali .. vremenom sam promenio misljenje i cini mise da sada biram izmedju skroz crnih i crno/sivo, uzeo bi ovakva kombinovana. Taman siva razbija monotoniju .
                        Sto se tice performansi, verujem da ce biti vise nego dovoljne. Bokovi su ogromni, pa telo nema sanse da ide bilo kuda.
                        Imam dobar reper jer su sedista u WRX-u takodje odlicna. Ova Recaro su cak nesto uza i cvrsca, mozda i malo kruca. Verovatno je to do koze, ona je naravno znacajno manje elasticna od platna na Imprezinom sedistu. U svakom slucaju su oba sedista (meni) fenomenalna.

Imaju motore za podizanje prednjeg ili zadnjeg dela sedista, dok je sina i "katapult" rucna tj. fizikalija.

Iskreno, ja nisam mogao da zamislim bolje. Trazio sam sedista par meseci i nista me nije imprsioniralo dok nisam video ova. Smatram da sam ubo premiju .
                        Bilo bi bolje da su od krpe, mada ko zna koji bi to dizajn onda bio , ali sta je tu je. Eto, nemojte me razapeti
                        work in progress

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Nisam dao nijedan komentar dok nisam video sedista Vrhunska su za sve pare ma koliko da su placena. Ajde naci i djene djene ali da budu u ovakvom stanju, pa to moze da se valja na aukciji ovim kolekcionarima
                          Pravi izbor nemam reci, ono otvoris vrata a sedista
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Odlepis selotep i otvoris vrata, sve golo unutra raskupusano, a sedista
                            Legla su ko budali samar, jos kada se enterijer zavrsi...

Comment

• Memphis_Raines
                              CBC Član
                              • 07.12.2006
                              • 99
                              • NBG Blok 30

A kad sam ja isterivao Preludu od Pante, u dvoriste je stiglo nesto jako zanimljivo, AE, zreo za limara. Pitam Dejana sta je to, on kaze doterao neki lik iz Zemuna, sad ce da ga sredjuje. Al sobzirom da nisam mnogo svracao tamo, nisam na kraju ni saznao sta bi s autom, dok nisam video slike ovde....
                              The time you enjoy wasting is not wasted time
                              Growing old is mandatory, growing wise is optional

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Originally posted by M-power
                                Nisam dao nijedan komentar dok nisam video sedista Vrhunska su za sve pare ma koliko da su placena. Ajde naci i djene djene ali da budu u ovakvom stanju, pa to moze da se valja na aukciji ovim kolekcionarima
                                Pravi izbor nemam reci, ono otvoris vrata a sedista
                                Najbolja stvar je sto nisu ni previse placena.
                                Za iste pare sam mogao da kupim dve nove no-name kadice ili polovne Sparco/Recaro u slicnom ili cak losijem stanju koje se opet tesko nalaze.
                                Imao sam uslov da bude par sedista, licno mi je tupavo staviti jedno dobro i jedno fabricko ili lose. Nije fazon .
                                I jos, u odnosu na prave kadice, ovo su "putna sedista", komfornija su, imaju podosta stelovanja + katapult pa je prilaz pozadi i dalje moguc. A da, i mnogo se lakse iz ovig ulazi i izlazi.
                                Prave trkacke kade su tu negde komforne dok si u njima i kada ih namestis na pod, ali najcesce je to to. "Taknuto maknuto" i ako pozelis da ih pomeris moras da ih rasrafljujes u najboljem slucaju. Pri tome su vraski nezgodne za ulazenje i izlazenje te ogranicavaju prilaz zadnjoj klupu.
                                Ovakva ne-trkacka sedista su ipak primerenija "daily driveru", bilo da je u pitanju Recaro ili Drag, da uopste ne ulazimo u kvalitet.

Originally posted by Memphis_Raines
                                A kad sam ja isterivao Preludu od Pante, u dvoriste je stiglo nesto jako zanimljivo, AE, zreo za limara. Pitam Dejana sta je to, on kaze doterao neki lik iz Zemuna, sad ce da ga sredjuje. Al sobzirom da nisam mnogo svracao tamo, nisam na kraju ni saznao sta bi s autom, dok nisam video slike ovde....
                                Da, bas cudno sto retko svracas, bas je blizu, posebno nama sa ove strane . Mislim da bi se onesvestio kada bih izracunao koliko sam para i vremena potrosio samo na odlaske do Krnjace. Mada, to je tesko i Krnjaca, blize je Pancevo nego Beograd
                                Anyway, Deki je dobar limar (ali to cemo tacno utvrditi za par godina) i jos bolji drugar/covek. Ja sam mnogo tezak + nisam nikada imao tacnu viziju tj. plan pa je bilo i promena na vec uradjenom delu. Srecom smo se skapirali, razumeo me da nisam normalan i sve uradio kako sam zeleo.
                                Sjajan je, cela familija, zaista.
                                work in progress

Comment

Working...
                                X