van's AE86

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vandrftr
    CBC Član
    • 19.03.2009
    • 45
    • Provo, Sabac, Novi Sad

Re: van's AE86

Hmm, nesto razmisljam, da li postoji efikasan nacin da se protokomer ukloni a da se ne poremeti rad motora, i da li bi morao da menjam ECU?!
    Na koji nacin se tunira ovaj model sa protokomerom?!

Comment

• cvrle
      CBC Senator XXL
      • 11.06.2006
      • 1008
      • Beograd,Banovo brdo

Ne postoji sansa da ga uklonis jer ti on regulise smesu goriva i vazduha. Ako skines taj dzek siroki koji ti ulazi u njega videces da neces moci da upalis i da ce ti prijavljivati gresku tj .chek engine na tabli. Uklanjanje protokomera ili ti AFM-a je moguce ali onda moras da stavis MAP senzor na usis, promenis instalaciju malo i komp za MAP senzor i to ti je efikasan nacin ali ne bas isplativ jer fabricku instalaciju, senzor i komp da nadjes je nemoguca misija.

Model sa protokomerom je najgori oblik za tuniranje kao i sam ECU od AE86 jer je prilicno glup i nemoze se cipovati. Neki su kao pokusavali al nisam nikad cuo ni video rezultate da je neko uspeo. Eventualno sto mozes da uradis je manje vise sve na polju meanike, izduv 4 2 1 ili 4 u 1 pa dalje kako treba do lonca, da stavis klipove sa vecom kompresijom, bregaste sa malo vecim stepenom i liftom itd itd zavisi sta zelis od auta pre svega i koliko para zelis da ubacis u igru. Moj ti je savet posto ne znas kako i na koji nacin je prethodni vlasnik vozio i odrzavao auto ne ludujes previse sa motorom dok malo ne vidis sta i kako se ponasa.

Kako stojis sa Engleskim jezikom?
      Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Stivo za sledece dve nedelje :

http://www.club4ag.com/ posebno FAQ deo

Zatim prodji kroz 10-20 threadova razvoja raznih AE86 da dobijes ideje i razloge zasto se ikako radi.

Dok to ne zavrsis NE DOVATAJ auto, posebno motor, ecu, usis, izduv .. I polako voznja, auto sa 350k i od ne bas iskrenog vlasnika moze da ti priredi razlicita iznenadjenja.
        Javi se kad to zavrsis

poz
        work in progress

Comment

• vandrftr
          CBC Član
          • 19.03.2009
          • 45
          • Provo, Sabac, Novi Sad

Ok, nisam ni mislio sad da radim na motoru nista, pitao sam informativno, pa cu da proucavam ovo stivo, malo da se vise uputim!! Pretpostavio sam da je zeznut za tuning, ali nije mi to nikakav problem, o tom po tom !! Sad za vikend cu videti da zamenim ta sva ulja, najkasnije do sledece nedelje!
          Moja neka pretstava o tome kako bi ja sredio auto je, motor da bude neki blag tuning, nista specijalno, ali da opet bude zestok, obavezno neko sportsko vesanje, da ne bude ovako mekan, znaci da cu da se pozabavim dosta oko amortizacije i to, da bude utegnut, da mu sredim malo limariju, i boja ce biti srebrno-crna panda, sa nekim simpa alu felnama...pa onda bi mu nabacio neki Blacktop , salim se, to je gotovo nemoguce!
          Jel ima neko od vas silvertop ili blacktop 20V, kako se to ponasa?!
          PS. I speek english very well

Comment

• vandrftr
            CBC Član
            • 19.03.2009
            • 45
            • Provo, Sabac, Novi Sad

I da, jel ima neko na forumu ovde jos taj tip motora, mislim sa protokomerom?!

Comment

• cvrle
              CBC Senator XXL
              • 11.06.2006
              • 1008
              • Beograd,Banovo brdo

Puuu znaci moracu onda ja da promenim boju

Model sa protokomerom ima Snejk, Uzelac i moj je bio isto nekad dok Kalibar ima sa MAP-om.

Blacktop i Silvertop kod nas nema niko a u Hrvatskoj ima jedan momak Djura, u regionu jos par Madjara i Grka a ponasa se sa 160 + konja sasvim dobro.

Nista nije nemoguce ako imas para na gomili i racionalno razmisljas.Full Blacktop da kupis preko i da dodje ce da kosta oko 2000 evra sa sve transportom, carinom porezima i sl.. Ubacis i imas 160+ konja i to je najeftiniji tuning sa toliko konja ako ides na atmo varijantu. Svaka druga varijanta prepravljanja postojeceg motora izadje isto ili skuplje sa toliko konja. Dobro dosao u klub potrage za delovima i trosenje para na iste.

Comment

• vandrftr
                CBC Član
                • 19.03.2009
                • 45
                • Provo, Sabac, Novi Sad

EE, pa nisam znao da je tvoj srebrne boje... , pa ako na to mislis, ja se dvoumim o beloj ili srebrnoj pandi, obe su mi strava, pa kako bude, sad je srebrn i stoji mu dobro, pa cemo videti!! Kad vidim tu cenu za blacktop, vrti mi se u glavi...ali polako, za sad bi malo doterao moj 4A-GE

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

I silvertop je 4A-GE .

A beli ce imati Snejk, tako da ces pokvariti ili njega ili Cvrleta
                  work in progress

Comment

• vandrftr
                    CBC Član
                    • 19.03.2009
                    • 45
                    • Provo, Sabac, Novi Sad

AAAaa,pa sta da radim onda ljudi...pa kad pogledamo, vecina AE86 su bele pande, ali po meni je bitniji body, iako je boja mozda ista, body daje skroz drugu pricu izgledu!

Comment

• cvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 11.06.2006
                      • 1008
                      • Beograd,Banovo brdo

Za pocetak detaljno iscitaj i ovde nase teme o AE86-icama, mos svasta da vidis , neko ce da ima i body

Comment

• vandrftr
                        CBC Član
                        • 19.03.2009
                        • 45
                        • Provo, Sabac, Novi Sad

Cool, to je strava mod!! Ima jedan beli Levin, testirao ga Keiichi Tsuchiya, sa jednostavnim bodyjem i strava izgleda!! Vec sam gledao vase mashine, ali nisam detaljno, pogledacu za vikend ili u ponedeljak, posto u selu nemam net, i prostudiracu dobro!! Razmisljam i o crvenoj boji, ali ce sve biti u kombinaciji sa panda layout-om, za koju god se odlucim...!Danas putujem kuci, iz NS u Sabac, pa preko Venca ... znate to je uphill, sa dosta krivina !! sala

Comment

• Snejk
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2008
                          • 704
                          • BG

Pažljivije ti to malo.. Ko zna kakve su kočnice, amortizeri, gume... Ima vremena za jurnjavu!

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Originally posted by vandrftr
                            AAAaa,pa sta da radim onda ljudi...pa kad pogledamo, vecina AE86 su bele pande, ali po meni je bitniji body, iako je boja mozda ista, body daje skroz drugu pricu izgledu!
                            Samo nemoj u naradzastu i nece biti problema
                            work in progress

Comment

• BGILLEGAL
                              CBC Senator XXL
                              • 22.05.2006
                              • 653
                              • Beograd

aaaaaaaaaaaaaa hachirokuuuuuuuuuuu svaka cast. uze mi ga mislio sam da ga jos neko vreme niko nece uzeti neka, smorice vas 86ica pa ce one na prodaju, pa i drugi da se slade malo. Mada od ekipe cujem da ima jos po koji

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Cekaj Uzelca da smori, taj ce biti po tvojoj meri

@Van - Prvo ga doteraj u tehnicki ispravno stanje, a onda sve drugo lagano...

Comment

Working...
                                X