GSI 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Re: GSI 16V

Krenulo je doterivanje GSI-ja

Stavljen je srednji lonac posto nije moglo da se zivi od brujanja onako samo sa cevkom od motora pa do zadnjeg lonca.

Kupio nove brisace, one "new style" fleksibilne, 500din/komad i digitalni termometar sa senzorom za merenje temperature u i izvan auta.

Skinute presvlake sa sedista posto je enterijer kao nov, a skinut i onaj omotac/presvlaka oko volana, tako da je enterijer sada fabricki.

Ugradio sam jos dve elipse pozadi u dasku tako da sada imam 4 komada, nisam hteo da se zezam sa pojacalima i vuferima, nekako sam "prerastao" to , a ovako se odlicno cuje i ima solidan bas, a u prednju tablu sam ugradio dva visokotonca. Plus je i to sto mi ostaje vise prostora u gepeku

Danas je auto odvezen kako bi se uradile sledece stvarcice:

- ugradnja alarma sa modulom za centralno zakljucavanje posto auto ima CB pa da se ne zezam vise sa kljucem,
    - zamena prekidaca za el.prozore sa fabrickim posto je bio stavljen neki od Toyote koji je stajao blesavo i visio na zicama posto je bio veci od fabrickog, a plus sto je bio za 4 vrata pa je imao i viska tastera ,
    - sredjivanje rikverc svetala koja nisu radila,
    - popravka zadnjeg brisaca, tacnije motora,
    - zamena pumpe za prskalice soferke i zadnjeg stakla,
    - dijagnostika motora, koja je inace pokazala da su dizne zaprljane (sto mi je Taske i rekao) posto auto vise od godinu dana nije vozen na benzin, , ali je otisao i protokomer, verovatno od neke detonacije (eto razloga vise da se ugradi sekvencijalni plin) koji ce biti popravljen ili zamenjen.
    - zamena filtera za gorivo (gorivo koje je iscurelo iz njega nakon skidanja je boje kafe i cudi me kako je uopste i mogao da radi na benzin )
    - zamena nesipravne sijalice za prednju levu poziciju,

Ugovorena je ugradnja sekvencijalnog plina samo da sredim ovo sa diznama i protokomerom kako bi auto radio kao sat na benzin i naravno da se promene kablovi, svecice, kapa...

U planu je vracanje opruga koje su bile ranije na autu posto mi je ovako nekako suvise visok i nestabilan jer su opruge od standardnog Kadeta, a inace volim fabricko stanje auta tako da i iz tog razloga menjam opruge.

Zamenicu kozu oko menjaca i oko rucne kocnice, cale mi je inace tapetar tako da ce me to izaci jeftino

Ugradicu i ksenone, samo da sredim prvo ove bitnije stavke.

U planu su i sledece stvarcice koje ce stici iz Nemacke u dogledno vreme:

Eto toliko od mene za sada.

Pozzz svima.

Comment

• MiloshBg
      CBC Član
      • 11.07.2008
      • 22
      • Beograd - Rakovica

lep, bash lep GSI, znam taj auto dok je josh bio u BG-u, pre nego sto je prodat decku iz rume, u tom autu je bio drugi motor sa turbom, oko 300+ konja je imao i preebolesno je isao...misim turbo je turbo
      sve najbolje u daljem sredjivanju! mada, iskreno, ja tu nish ne bi dir'o i takav je ko lutka!

Comment

hm 300ks sa samim turbom????da nije bilo kakvih boca ispod sjedista

Comment

• ICECUBE
          CBC Član
          • 06.10.2007
          • 47
          • Beograd

Sone opasan GSI, mada mi zao one tvoje masine, stvarno je najlepsi u SRBIJI.Ali te razumem potpuno ja sam isto prodao Sunny-a nije se moglo izdrzavati za delove, kojih ni nema.
          Ovako si miran, sad vozis domaci auto nek te sluzi...
          Da se podsetimo i skinemo kapu, mada ovde nisi mogao da me stignes

lepo kazem najlepsi...

Comment

• MiloshBg
            CBC Član
            • 11.07.2008
            • 22
            • Beograd - Rakovica

Originally posted by opel123
            hm 300ks sa samim turbom????da nije bilo kakvih boca ispod sjedista
            hehe, nije bilo nikakvih boca 100%, samo znam da je faza 3 bila u pitanju, tako mi je receno, a sta je to tacno nemam pojma...

Comment

• shone190
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2004
              • 1877
              • Beograd
              • Dodge Charger 8.1l

Kupljene i 4 Iridijumske NGK svecice BKR6EIX za 50e

http://www.ngk.de/index.php?id=660&test ... rzen/12703

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Ekstra! Sad te ne interesuje toliko kvalitet goriva, te "vare" sve zivo!

Comment

stari mi je placao nekada davno ngk svjecice u tadasnjim markama oko 100tinjak sto je =danasnjih 50€ ali evo sad ima ih po 10€ sve 4..kakav je to ngk nije mi jasno i kako znati koji je original??

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

sve (uglavnom) je original, tj. mora imati deklaraciju uvoznika itd.. nego te od 10-15 eur su klasicne svecice , a ove skuplje su ono platina/iridijum/chooda/mooda
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Nemanja87
                      CBC Član
                      • 12.12.2007
                      • 31
                      • Beograd , Vidikovac

Ajd i ja da kazem neshto poshto znam sve o ovom autu.... Auto je prvobitno pakovao Dzigi sa Banjice , rasturio auto do svakog shrafa , sve napunjeno ko bog , utukao u njega boga pitaj koliko para , da bi taj onda auto doshao do Velje ( onaj isti koji je kupio od mladje yuga 2.0 16v ) koji je od shvabe kupio motor 2.0 let 3 faza 300 i kusur konja i dzorao ga tako neko vreme , dok nije shvatio da je taj auto TOTALNO neupravljiv sa tolikom snagom , bio sam u autu kada je decku pobegao volan iz ruku poshto je u punom gasu naleteo na neravan put... Aj da ne bude da samo mrsim mu*da eo i par slika iz tog perioda... Inache kupio si ga od tesketa koji je auto platio 2700e i podigao auto... shta god da te zanima o autu pitaj

Comment

• shone190
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2004
                        • 1877
                        • Beograd
                        • Dodge Charger 8.1l

Haha, mogu da pomislim kako je isao i otimao se sa tim motorom kad ovako sa fabrickim hoce volan da izleti iz ruku pri vecem gasu

Svak cast tom Dzigiju kako ga je sredio, autic je stvarno kao godinu dana star, sve je kao novo

Nego, Teske ga je podigao i stavio kako je rekao opruge od standardnog Kadetta ali imam problem posto mi pozadi kada sednu dvoje, auto cese gumama unutar rubova i bas se dosta spusti. Jel' zna neko cime bih mogao da resim taj problem, da li kupovinom fabrickih GSI opruga (da li su one tvrdje od ovih sa obicnog Kadetta?) ili eventualno i nekih tvrdjih amortizera ili tako nesto?

Pozzz

Comment

• milannik
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2004
                          • 1455
                          • Niš

Izbaci zadnje sediste
                          Salim se, autic je predivan

Comment

• hagor
                            CBC Senator XXL
                            • 05.12.2007
                            • 362
                            • Krusevac

kao prvo prelepog kadeta si qpio, vidi se da je auto u dobrom stanju shto i njegova cena pokazuje . . .

imam i jedno pitanje za tebe na prvim slikama koje si postavio vidi se da auto unutra ima njegove fabrichke kozne kadice, a na novim slikama se vide obicna sedishta (koliko mi se cini iz astre G) jel to znachi da si izbacio kozu ili ???

i zadnje . . . ako si ovo ti pored auta mogu ti reci da lichish na svoj avatar

BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
                            Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Uzmi odi kod limara da ti malo samo uvije rub ka unutra ako to vec nije radjeno i tvrdji amorti.I ne bi trebalo da bude problema

I love my

Comment

• shone190
                                CBC Senator XXL
                                • 10.12.2004
                                • 1877
                                • Beograd
                                • Dodge Charger 8.1l

@hagor

Nisam nista izbacivao od sedista, takav auto sam i kupio kao i prethodni vlasnik, a sedista su koliko znam fabricka Kadettova, barem se vidi po tapacirunzima na vratima koji je identican materijalu na sedistima. Moguce je da je neko ranije ubacivao kozna sedista, pa kasnije vratio fabricka.

To na slici sam ja , a obozavam Stallone-a

@kanarinac

Rub je na ivici isecen, a mesto gde ga guma kaci je skroz unutra, recimo na 10cm visine od ivice ruba kada gledas sa strane, tako da limar nema sta da uradi. Problem je sto auto mnogo ulegne i spusti se kada se sedne pozadi. Mislis da bi tvrdji amortizeri pomogli, da ne bacam pare bezveze ako su resenje tvrdje opruge?

Pozzz

Comment

Working...
                                X