I ovdje je kostao 18.500E ali je krajem prosle godine zlota oslabila u odnosu na euro, a cijene su ostale na starom nivou. Ja sam narucio jos po starom kursu
Od pocetka aprila je poskupio ali i dalje nije tako opasno - "gola" verzija je ~16.000E. BTW Osim povoljnog kursa, dobio sam solidan popust - ovo je tek treci AGP koji su prodali u salonu
Inace, postoji nekoliko zanimljivih detalja vezanih za distribuciju:
- postoje samo tri salona u PL (Warszawa, Kraków, Poznań)
- potpuno su odvojeni od FIAT-a (nije moguce servisiranje osim u predstavnistvima Abarth-a)
- auto mogu da kupe samo osobe starije od 21 godine
- kod kupovine paketa "esse esse" moras da odes na vanredni pregled (uslov je da auto nije stariji od jedne godine i nije presao vise od 20.000km) gdje odlucuju da li je povecanje snage moguce u okviru garancije
- moguce ugradjivanje "performance" elemenata ali moras da radis u njihovom servisu (oni narucuju dijelove koje zelis - kocnice, kvacila, izduv, sta god... - i ugrade ti bez gubljenja garancije)
BTW Saznao sam od jednog lika koji vozi Abarth 500 da u mjenjac moze da se ubaci Q2 iz Alfe MiTo - sve idealno odgovara, jer je to u principu identicno auto sa drugacijom estetikom
Uz*ebao mi se Blue&Me (multimedijalni sistem - telefon, media player, govorne komande). Bem ti Microsoft i ko ga izmisli... (proizvod je, naravno, njihov...)
BTW Ista stvar se pokvarila na Bravo moje djevojke
Rest moguc jedino u servisu Dogovorio sam re-flash u cetvrtak. Sva sreca da ovo mogu da mi urade u FIAT-u a ne moram da idem u servis Abarth-a (~100km od mene)
Citirajuci Gumetinu: "Trosi k'o lud, ide k'o upaljac..."
Pa, ovako - prosjecna potrosnja 10l/100km (od 7,5 pri veoma laganoj do 12,5 pri gazenju na autoputu), Vmax +220 (po cajgeru), odlicne kocnice, veoma precizan volan, prillicno "pitom" karakter motora (ravnomjerno razvija snagu, ne primjeti se djelovanje turbo). Mjenjac je veoma kratak (I do 50, II do 90, itd.) ali ima prilicno dug hod rucice i to je u principu jedina stvar koja mi se ne svidja... Doduse, postoji "sport boost" dugmence koje daje stalni overboost i iskljucuje servo volana - e, tad se vec ponasa pogano
Mjesta ima sasvim dovoljno za 4 osobe (na koliko je i registrovan) ali gepek nije bas pretjerano velik. Rezervnog tocka nema i cak ne postoji ni kao opcija - kao sto sam vec pisao, malo koja felna 16" moze da smjesti prednje kocnice, a i sa 17" nije tako sjajno. Tako da ce zimi da se vozi na 205/50R17
Da, sta je jos bitno, iako veoma krut i sa tvrdim vjesanjem, veoma je udoban za duza putovanja - za sada sam isao po ~400km u komadu i voznja uopste ne umara. Cak ni na dzombama ne trese nesto pretjerano. Subjektivno - ponekad je udobnije nego u W126
A kad se docepa lokalnih puteva i serpentina onda tek pocinje radost
Comment