Moja nova dvojka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srh
    CBC Član
    • 31.05.2009
    • 94
    • beograd

Re: Moja nova dvojka

lep auto nema sta, a i boja je prava! samo neke dobre felne i ima da bude jos lepsi a mozes da stavis i 16tice bice jace!

Comment

• savicp
      CBC Član
      • 30.03.2009
      • 17
      • Bg

Mislim da je ovo optimalna velicina za felne. Sve ostalo bi bilo previse i pretvrdo.
      Posle predjenih 1100 km mogu reci da sam jako zadovoljan. Mozda jedina primedba je
      preglednost kada se vozi unazad. Sve ostalo je super. Odnos jacine motora i tezine automobila
      cini da prosto leti. Jako lako se pokrece. U voznji po gradu je broj 1. Jedino me nervira sto sam
      par puta uz bas opreznu voznju naleteo na kojekakve rupcage po beogradskim ulicama i u tim
      trenutcima pomislio da je bolje da vozim neki krs nego nov auto.
      video kasete

Comment

• srh
        CBC Član
        • 31.05.2009
        • 94
        • beograd

nasi putevi su katastrofa,a kad imas alu felne jos ako su malo otvorenije ,sigurnije je jagnje u istambulu nego one na nasim putevima.

Comment

• savicp
          CBC Član
          • 30.03.2009
          • 17
          • Bg

Odradio sam prvi servis na 1500 km u General auto (cena 8100 din - zamena ulja i filtera).
          Sledeci servis posle 20000 km ili godinu dana. Ipak savetuju za nase uslove
          (verovatno zbog losijeg goriva i nasih puteva) da se servis radi na 10000 km.
          U svakom slucaju vazi garancija ako se radi i na 20000 km. Utisci su odlicni i
          kad se vozi na vecim obrtajima. U trecoj je eksplozivan. Na autoputu sam vozio
          160 na sat i ide kao od sale. Ne oseti se. Nije ni toliko bucan kako sam negde citao.
          Na malim obrtajima se ne cuje, a na vecim je sasvim podnosljivo. Sad kad sednem u
          bilo koji drugi automobil, deluje mi kao tezak i trom u odnosu na dvojku. Kod dvojke
          se oseti da je laka kao pero.Eto to so moji utisci.
          video kasete

Comment

• savicp
            CBC Član
            • 30.03.2009
            • 17
            • Bg

Sipah gorivo na OMV-u i cini mi se da jos manje trosi. Da li je moguce
            da je bezolovni na OMV-u kvalitetniji ili je to sve gorivo iz Srbije ?
            video kasete

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

NIje kvalitetnije, cini ti se, verovatno ti je relacija drugacija ili manje stiskas gas.

Comment

• aivan
                CBC Senator
                • 28.02.2006
                • 247
                • Bograd, Mirijevo

Originally posted by savicp
                Sipah gorivo na OMV-u i cini mi se da jos manje trosi. Da li je moguce
                da je bezolovni na OMV-u kvalitetniji ili je to sve gorivo iz Srbije ?
                Trosice sve manje, kako se razradjuje motor ...
                Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• savicp
                  CBC Član
                  • 30.03.2009
                  • 17
                  • Bg

Cena za prvi servis kod ovlascenog servisera u BG je 8100 din, a u Nisu 6300 din.
                  Zasto je to tako
                  video kasete

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Zato sto je Bg-Bg, a Nis- je Nis
                    Salim se, verovatno je u Nisu cena radnog sata nesto niza

Comment

• savicp
                      CBC Član
                      • 30.03.2009
                      • 17
                      • Bg

Ne radi se o radnom satu, nego je filter duplo jeftiniji, a i ulje je dosta jeftinije.

video kasete

Comment

• cybland
                        CBC Veteran
                        • 11.04.2009
                        • 131
                        • Beograd

Ako uporedimo šifre na računima vidi se da ti u Nišu nisu ugradili isti filter niti sipali isto ulje kao u Beogradu, ili su pogrešne stavke otkucali na računu (što je po meni manje verovatno). Ono što prvo pada u oči jeste da ti je u Nišu sipano 5W40 ulje a u Beogradu Dexelia 5W30. Takođe postoji razlika i u šifri filtera.

Možda bi trebao da proveriš koje ulje ti je sipano u Nišu.

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

a i Nis je blizi japanu.... Pitanje je koji filter stavljaju i koje ulje (mada se u startu ogradjuejm od cena ovih u profilu koje su vise nego "privlacne") pa i to treba uzeti u obzir.
                          BTw u profil mozes doneti svoje ulje i filtere i zamena je negde oko 1100 din + pregled vozila koji je free e sad da li to vazi i za vozila pod garancijom to mor areci neko od vas sa mladjim autima.

btwbtw pretece me cybland ipak on ima 6ticu
                          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• cybland
                            CBC Veteran
                            • 11.04.2009
                            • 131
                            • Beograd

Izvini Ljubo.

Ajde i da malo proširimo priču. Upravo sam proverio šifre filtera i izgleda da su ti u General autu u Beogradu uradili sve po PS-u. Naplaćeni/Ugrađeni filter je onaj koji ide na nove Dvojke 1.2 16V i 1.4 16V. Momci u Nišu su ti naplatili/ugradili filter čiju šifru ne nalazim nigde. Najbliže naznačenom na računu je B6Y-114302-9 A.
                            To je filter za stare modele mazdi (121, 323, 626, MX-3, MX-5 itd.) ali ide i na RX-8 i na Trojku 1.4 16V sa istim motorom.

Comment

• savicp
                              CBC Član
                              • 30.03.2009
                              • 17
                              • Bg

Ja sam odradio prvi servis u Bg, a kolega po autu u Nisu. Vidim da postoje razlike u siframa
                              na racunima, pa sam i pretpostavio da su u pitanju drugo ulje i filter. Onda je sve jasno
                              A taj motor na Mazdi 3 1,4 16V, je valjda isti kao na Mazdi 2 1,3 16V. To je 1349 ccm
                              video kasete

Comment

• cybland
                                CBC Veteran
                                • 11.04.2009
                                • 131
                                • Beograd

Proverio sam kataloge proizvođača filtera (Mahle-Knecht i Filtron) i u pitanju je isti filter. Tačnije, isti filter nosi sledeće original brojeve:

B6Y-114302
                                B6Y-114302-9A
                                B6Y-114302-A
                                B6Y-114302-A9A

Znači tvoj kolega po autu je imao sreće da u Nišu nisu imali B6Y-114302-A (skuplji jer se u Mazdi vodi za novije modele) pa su mu ugradili isti filter ali pod sifrom B6Y-114302-9A i samim time naplatili manje (vodi se za starije modele).

Još su tebi sipali skuplje 5W30 ulje a njemu jeftinije 5W40 koje je navedeno kao alternativa za zonu umerene klime.

Comment

Working...
                                X