x14nz zamenjen sa x18xe
Collapse
X
-
Re: x14nz zamenjen sa x18xe
Cestitamo na kupovini, lepo se vozaj i uzivaj u svakom kilometru!
mali off:
jel znas u cemu je razlika izmedju x14nz i 1.4si, zna li iko, bas me zanima a nisam uopste pratio te astrine motore? Kum moj je imao tu SI, to je bilo zlo kako je islo, sve fabricki, znam da je u cetvrtoj brzini isla 200
Comment
-
-
Ili laze cajger ili je drugi motor unutra
Astre su za to godiste imale dva tipa motora, c14nz(60ks) i c14se(82ks) a od 95-te dobija i x14xe(90ks)
ja se jos uvek upoznajem sa ovom x18xe i nisam je gazio do daske ali je 160km/h (po cajgeru) isla opusteno tako da ne znam ni da li moze da dobaci do 200km/h, mozda neko ko se vise druzio sa ovim motorom u astri moze da podeli iskustvo sa nama
poz
Comment
-
-
Imam taj motor vise od sest godina,doduse u Vektri B,ali sto se tice motora,prezadovoljan!
Nisam imao apsolutno nikakvih velikih problema,jedino sitnice poput malog creva za iber koje ulayi u deklu sa prednje strane.trostrukog ventila za vodu i expanzione posude
Obrati samo paznju na dihtung dekle,on ponekad hoce malo da popuisti pa curka ulje pomalo,sve ostalo cista petica!
Samo ga redovno odrzavaj,sipaj kvalitetno ulje i uzivaj u voznji!
P.S.Trosi mi oko 11-12l benzina u gradu,ali ja ima automatski menjac i dosta tezi auto od tvog tako da ce kod tebe potrosnja biti manja sigurno.
Ako te interesuje jos nesto pitaj slobodno!
P.S.Ako vec nisi,obavezno izmenjaj spanere,rolere,zupcasti i vodenu pumpu!
Comment
-
-
E i pored lepih zelja nisam se bas dugo druzio sa x18xe jer ga je burazer zeznuo vracajuci se sa puta, pri vecoj brzini naleteo je na rupu i karterom je udario u ivicu rupe.Naravno lampica za ulje se pali i on staje misleci da je razbio karter, izlazi iz kola zavlaci se ispod a ono nista slomljeno, karter citav i suv.Vraca se u auto i pali ga, lampica i dalje gori ali on ipak krece i naravno posle 6-7 km motor zakucava.
Od udarca lim se krivi i zacepljuje sito uljne pumpe i motor ostaje bez podmazivanja, zakucao je u radilici, i njegovo neiskustvo me je kostalo i para i zivaca ali sta da se radi. Sada je sve gotovo i u autu je drugi motor, x20xev, sto i nije tako losea i pokazao se dobro za ovih par dana koliko je u sasiji.
Nadam se da cu se sa ovim motorom druziti duze
Comment
-
Comment