x14nz zamenjen sa x18xe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markidjani
    CBC Član
    • 19.08.2006
    • 24
    • Novi Beograd,blok44

x14nz zamenjen sa x18xe

doslo je vreme da se rastanem sa x14nz posle tri godine druzenja i 80.000 zajednickih kilometara

i pocnem druzenje sa x18xe sa bogatijom opremom i boljeg stanja a razliku u motoru da i ne spominjemo

predlozi za felne su dobrodosli i ako ima neko od photoshop majstora da ih namontira bilo bi extra
  • Darth Vader
    CBC Senator
    • 18.10.2007
    • 280
    • Backa Palanka

Re: x14nz zamenjen sa x18xe

lepo, lepo
    neka ti puno lepih i dobrih km donese

Comment

• markidjani
      CBC Član
      • 19.08.2006
      • 24
      • Novi Beograd,blok44

hvala, tome se i ja nadam. Bila je juce kod Dekija na pregledu i kaze da je u dobro odrzavana i u extra stanju.

Comment

• Nforce
        CBC Veteran
        • 19.08.2007
        • 121
        • Stara Pazova

Cestitamo na kupovini, lepo se vozaj i uzivaj u svakom kilometru!

mali off:
        jel znas u cemu je razlika izmedju x14nz i 1.4si, zna li iko, bas me zanima a nisam uopste pratio te astrine motore? Kum moj je imao tu SI, to je bilo zlo kako je islo, sve fabricki, znam da je u cetvrtoj brzini isla 200
        --- RIDE OR DIE --- Vectra C 1.9CDTI cosmo

Comment

• markidjani
          CBC Član
          • 19.08.2006
          • 24
          • Novi Beograd,blok44

Pa koliko je meni poznato opel nema taj motor, ta slova "si" se mozda odnosi na nivo opreme mada i za to nisam siguran ali u svakom slucaju tvoj podatak o brzini je neverovatan pa makar bio i u petoj .Najaci 1.4 motor ima 90 KS i daleko je od te brzine.

Comment

• Nforce
            CBC Veteran
            • 19.08.2007
            • 121
            • Stara Pazova

video i licno probao, 200km/h
            sigurno ima neke razlike u motoru, jer ja sam imao atru 96` god sa 1.6 motorom i 75ks, a ova je bila 1.4si, 94` i 90 ks!

Comment

• markidjani
              CBC Član
              • 19.08.2006
              • 24
              • Novi Beograd,blok44

Ili laze cajger ili je drugi motor unutra

Astre su za to godiste imale dva tipa motora, c14nz(60ks) i c14se(82ks) a od 95-te dobija i x14xe(90ks)

ja se jos uvek upoznajem sa ovom x18xe i nisam je gazio do daske ali je 160km/h (po cajgeru) isla opusteno tako da ne znam ni da li moze da dobaci do 200km/h, mozda neko ko se vise druzio sa ovim motorom u astri moze da podeli iskustvo sa nama

poz

Comment

• Nforce
                CBC Veteran
                • 19.08.2007
                • 121
                • Stara Pazova

u cetvrtoj je isla 200 ali u petoj nece auto je imao oko 100.000km

Comment

• markidjani
                  CBC Član
                  • 19.08.2006
                  • 24
                  • Novi Beograd,blok44

ajde ljudi zar niko nema iskustva sa x18xe, interesuje me pouzdanost, potrosnja, koje su slabe tacke i na sta treba da obratim paznju.

poz

Comment

• ĆOMI
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2006
                    • 1705
                    • Braće Jerković,Vozd
                    • Stilo JTD 16V

Imam taj motor vise od sest godina,doduse u Vektri B,ali sto se tice motora,prezadovoljan!

Nisam imao apsolutno nikakvih velikih problema,jedino sitnice poput malog creva za iber koje ulayi u deklu sa prednje strane.trostrukog ventila za vodu i expanzione posude

Obrati samo paznju na dihtung dekle,on ponekad hoce malo da popuisti pa curka ulje pomalo,sve ostalo cista petica!

Samo ga redovno odrzavaj,sipaj kvalitetno ulje i uzivaj u voznji!

P.S.Trosi mi oko 11-12l benzina u gradu,ali ja ima automatski menjac i dosta tezi auto od tvog tako da ce kod tebe potrosnja biti manja sigurno.

Ako te interesuje jos nesto pitaj slobodno!

P.S.Ako vec nisi,obavezno izmenjaj spanere,rolere,zupcasti i vodenu pumpu!
                    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• markidjani
                      CBC Član
                      • 19.08.2006
                      • 24
                      • Novi Beograd,blok44

E i pored lepih zelja nisam se bas dugo druzio sa x18xe jer ga je burazer zeznuo vracajuci se sa puta, pri vecoj brzini naleteo je na rupu i karterom je udario u ivicu rupe.Naravno lampica za ulje se pali i on staje misleci da je razbio karter, izlazi iz kola zavlaci se ispod a ono nista slomljeno, karter citav i suv.Vraca se u auto i pali ga, lampica i dalje gori ali on ipak krece i naravno posle 6-7 km motor zakucava.
                      Od udarca lim se krivi i zacepljuje sito uljne pumpe i motor ostaje bez podmazivanja, zakucao je u radilici, i njegovo neiskustvo me je kostalo i para i zivaca ali sta da se radi. Sada je sve gotovo i u autu je drugi motor, x20xev, sto i nije tako lose a i pokazao se dobro za ovih par dana koliko je u sasiji.
                      Nadam se da cu se sa ovim motorom druziti duze

Comment

Working...
                      X