Moji automobili...
Collapse
X
-
Porsche, Lancia, Alfa, Honda, BMW...
Ima se, mozhe se
BTW: Lancia je mrak...Narochito cajgeri i iglice na njima... Retro rulz...
Pozz
Comment
-
-
Evo i malo detalja, tek da znate o cemu se radi:
Lancia Gamma Coupe je pravljena od 1979. do 1983. godine. Proizvedeno je oko 8.000 komada, pre svega zahvaljujuci cinjenici da je ovaj automobil bio jako skup, i da je imao neoprostivu konstrukcijsku gresku na motoru. Naime, Fiat-ovi inzenjeri su, radi ustede, smatrali da ova Lancia ne treba da ima lanac, vec kais. Posto je taj isti kais pogonio i servo pumpu volana, desavalo se, narocito kada je hladnije vreme, da ako pokusate da startujete automobil na kome je volan smotan do kraja, kais pukne ili isklizne pod opterecenjem, i prouzrokuje totalnu havariju motora. Do mnogih je prekasno stigo upozorenje da automobil treba parkirati iskljucivo sa ispravljenim tockovima.
Inace, karoseriju je konstruisao Pininfarina, a motor je vodeno hladnjeni bokser cetvorocilindras od 2.5 litara, snage 140KS. Ima petostepeni menjac, i za to vreme odlicnu serijsku opremu (centralnu bravu, elektropodizace stakala, zavesu na zadnjem staklu, klima uredjaj, servo volana i kocnice, signalizacijska svetla na vratima, vrlo cesto luksuzan kosni enterijer, i tako dalje).
Zbog relativno lose limarije, i nesrecno konstruisane mehanike, ovih automobila je ostalo malo, oko 400 komada, prema podacima iz Lancia Gamma Coupe WW registra. Imao sam srecu da naletim na jedan fenomenalno ocuvan primerak, posle godina razgledanja slika, uz uverenje da se tako nesto kod nas uopste ne moze naci, i sada je vec par godina u mom vlasnistvu.
Comment
-
-
ova Lanca je Baaaaaassssss lepa.....mora da si je pazario od nekog ko nezna koliko vredi?...jel da?
koja joj je vrednost na trzistu oldtimera?Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
-
Lancia je stvarno extra.Svaka cas.Sta ti je bilo sa porcheom da si ga morao prodavat po slici se vidi da je mnogo dobar.
Pozdrav.
Comment
-
-
-
Originally posted by RS-6Lancia je stvarno extra.Svaka cas.Sta ti je bilo sa porcheom da si ga morao prodavat po slici se vidi da je mnogo dobar.
Pozdrav.
Comment
-
-
Originally posted by zoranbgova Lanca je Baaaaaassssss lepa.....mora da si je pazario od nekog ko nezna koliko vredi?...jel da?
koja joj je vrednost na trzistu oldtimera?
Comment
-
-
Originally posted by cosworthExtra lancia! Sve pohvale!
Koju Hondu imas, i BMW-a?
Samo sto je u crnoj boji, sa svetlo oker interijerom. Fenomenalan auto, neprejebiv dizajn, kao mali Jaguar. I za 20 godina ce izgledati mocno. On ostaje kod mene, nikad ga necu prodati.
BMW-a sam prodao, inace je bio 735i E32 automatik, '89. godiste, najbolji automobil svih vremena, i to sam spreman da potpisem, jer sam vozio sve i svasta, i staro, i novo.
Comment
-
-
Originally posted by zoranbgOvog si porschea prodao liku na Vidikovcu...1.8 motor..,ja da?
Comment
-
Comment