PORSCHE 928 S4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GoranGogo
    CBC Član
    • 29.11.2009
    • 22
    • BiH

PORSCHE 928 S4

Porsche 928 S4 1991 god.
    Motor 5.0 V8 32 ven. 350 hp (fabrički 320 plus sitne prepravne oko 30 hp (katalizaroti, zadnji lonac, zdračni filter,...))
    Skoro cijeli auto je izrađen od aluminijuma (šasija, limarija, blok motora,...)
    Gume zadnje 285-35-18 prednje 225-40-18
    Od opreme ima sve što je tad bilo (tempomat, bord komp., koža, krijenje siceva, klimu, ABS, ASR, elekt. štelovanje siceva sa memorijom, el.stakla i retr., 10 zvučnika,...)
    Ima i tad ponuđenu dodatnu opremu: kožni interier i kožni krov iznutra (za to je tad trebalo doplatiti 4.067 funti, a mislim da tad funta bila oko 2,5 do 3 DM)

Uz auto posjedujem sve fabričke papire, garanciju, servisnu knjigu, računi od servisa, račun od felga i guma (ove felge sa gumama su plaćene 7.000 DM 1996-e)

Evo i slika, kad budem imao bolje slike staviću ih

• ale944
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2006
    • 1457
    • Beograd

Re: PORSCHE 928 S4

JAAAAAKO lep auto
    dobrodosao
    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Rocky G60
      CBC Senator XXL
      • 11.02.2008
      • 700
      • BGD - Dedinje

uhhh i meni se svidja
      mada mi unutrasnjost,tacnije tabla i volan nekako staromodni
      jel to automatik?
      video sam negde na oglasima slican ili mozda bas tvoj?
      pozZ...
      vozite vagena,noge dizite na ramena...

Comment

• mishkom
        CBC Senator XXL
        • 07.08.2007
        • 591
        • N/A
        • N/A

Prelep auto spolja, pod haubom, jedino sliku kvari automatik, bar ga ja ne volim, i taj volan mi se ne svidja kod starih porshea kao ni kod bmw-a onaj glomazni...

sve ostalo 10+ daj i neki snimak

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Jedan od onih PRAVIH i poželjnih auta. Da sam urednik poznate revije verovatno bih mu nešto zamerio, ovako nemam šta. Ostaje mi da verujem u reinkarnaciju i da ću možda u narednom životu doći do nečeg ovakvog. Budi srećan!!!
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• GoranGogo
            CBC Član
            • 29.11.2009
            • 22
            • BiH

Automatik jeste. Ni ja ga nekada nisam volio i mislio sam da to ne valja, ali pošto sam imao dosta auta sa automatckim mjenjačem i manuelnim uvjerio sam se da je automatik OK, mada sve su to bila auto od 4.700 ccm pa naviše. Kada bih kupovao limuzinu mjenjč bi bio automatcki, a kada bi kupovao sportcki auto za mjenjač bi mi bilo svejedno (nekada vi više volio manuel, a nekada mi je svejedno).

Volan jeste malo popunjeniji ali to je zbog airbaga jer ipak auto je 1991. god.
            A od opreme zaboravio sam nabrojati: airbegovi, alarm, dalj. zaklj., telefon (koga sam izvadio)

I još da kažem odnos težine na osovinama mu je 50:50

Jedino mi šoferšajbna ispucala, tako je i bilo kad sam ga kupio prije oko godinu.

Biće i snimak kada budem nešto snimio.

Pozdrav

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

Kolika je okvirna vrednost takvog automobila na trzistu u BiH, i koliko bi bila u Srbiji?

Comment

• stalker92
                CBC Senator
                • 05.09.2008
                • 243
                • Novi Sad, Srbija
                • 1981 Ford Taunus Tc3

Odlican je!

Dobrodosao na forum.

Comment

• ICE_MEN
                  CBC Senator
                  • 05.01.2009
                  • 260
                  • Višnjička Banja

dobro dosao na forum sve cestitke za autic, prelep je nema sta
                  Pravilnik foruma

Comment

• low rider
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2006
                    • 613
                    • Beograd

Moj omiljeni porsche.
                    Kako se ponasa u voznji, kakvi su ti utisci, poredjenje sa drugim automobilima koje si vozio ?

Comment

• ///M8
                      CBC Veteran
                      • 17.12.2008
                      • 122
                      • Beograd

Savrseno !!!

Samo da napomenem da je prvi primerak ovog modela ****o sa proizvodnih traka daleke 1978 god.928 po svemu sudeci bio ispred svog vremena pocevsi od dizajna pa do novih primenjenih tehnologija .Zato je i bio u zizi javnosti sto je i dovelo do toga da se proglasi automobilom godine u evropi pomenute godine .

Ovaj automobil ni dan danas ne prestaje da odvlaci paznju .

...... Secam se jednog takvog primerka {928gt} kojeg sam gotovo svakodnevno obilazio iz ciste radoznalosti .

I jedno pitanje : Dali su verzije sa manuelnim menjacima imale tzv. “Dog leg” raspored brzina { prva dole }?
                      1-7-5-11-3-9-6-12-2-8-4-10

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

Dali su verzije sa manuelnim menjacima imale tzv. “Dog leg” raspored brzina { prva dole }?
                        stariji da, nisam siguran za novije.
                        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• GoranGogo
                          CBC Član
                          • 29.11.2009
                          • 22
                          • BiH

Teško je znati kolika je njegova vrijednost u BiH jer ih nema na prodaju, prije 3 i po godine sam kupio 928 1983 god., posle njega se prodavao jedan u Čapljini čini mi se 1980.god. i bila mu je cijena 10.000 €, i ovaj je prvi posle toga što sam našao prije godinu, i do danas nisam naišao na nijedan da se prodaje (a redovno pratim skoro sve auto oglase). Njegovu cijenu u Njemačkoj i sami možete viditi (oko 15.000€). Nemam namjeru da ga prodam.

-ko se ponasa u voznji, kakvi su ti utisci, poredjenje sa drugim automobilima koje si vozio ?-
                          Teško je opisati osjećaj koji proža kada ga potegneš i brzo prolaziš kroz krivine, odlično ubrzava i koči. Odlično se ponaša i u krivinama (50:50 odnos težine na osovinama, znači na svakom točku je isto opterećenje). Teško ga je porediti sa nekim običnim autom, ali da ga uporedim sa američkim Muscle Car:
                          Muscle Cars (Camaro, Trans Am, Mustang,...) je stvoren za paljenje guma, startanje, divljanje, njima je samo važna snaga i izgled, brutalni su i izgledaju opasno. Porsche 928 se puno razlikuje od njeh, on nije za paljenja guma i sl., on je za brze vožnje, za potezanja, udoban je, stabilan, i dosta luksuzno i komplikovanije izrađen za razliku od Muscle Cars.

Ne znam za “Dog leg” raspored brzina, i ovaj 928 što sam prije imao bio je automatik.

I da napomenem da je ovaj model S4 kada je predstavljen 1986 postigao tada neki brzinski rekord kao serijsko auto bez ikakvih prepravki 276,5 km/h

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Whooow, strava, kako volim ovaj auto, to je cudo

Mali off - bio sam na promociji Panamere u Londonu pre mesec-dva i u salonu je stajao kao deo izlozbe jedan od poslednjih proizvedenih 928 GTS-ova (sivi sa plavom kozom) u neverovatnom stanju. I privukao je vise paznje ljudi nego cela gama Panamere koja je bila okolo...

Comment

• VR6
                              CBC Senator XXL
                              • 31.10.2004
                              • 512
                              • Sarajevo

Lijep autic skroz, ima jedan zlatni, isto automatik, prodaje se vec jedno vrijeme.

Vidim BH table, odakle si?

Comment

Working...
                              X