Moj novi prevoz: Tweety bird MG ZR

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Moj novi prevoz: Tweety bird MG ZR

Evo i ja da predstavim svoj auto 3 po redu. Vektru ste videli, BMW niste a evo i ovaj sada:

Dakle nema mnogo da se prica MG ZR 2001 godiste 1,4i 104 KS sve fabricki, 16-tice, klima, polukoza, profilisana sedista, navodno 89 000 presao, mada ce pre biti 189 ili vise. Solidno stanje, ali opet ima dosta toga da se radi. Ceka me u narednih nekoliko dana da uradim servis (svecice, filtere SVE, ulje i da se napuni klima). Do sada sam zamenio plocice i step motor ler gasa. Imam problem sa prvim paljenjem ali se nadam da cu naci resenje. Na slikama se vidi da moram krilo da sredim, zamenim soferku (naprsla) takav je stigao iz uvoza, mislim da vec jedanput hauba i prednji branik fabran mada nista strasno jer ispod auta, vezni lim, krakovi sasije sve izgleda odlicno. Dobio sam ga jako povoljno tako da imam racunicu da se zezam oko njega.
    Inace utisci u voznji su polovicni. Posle BMW i sestaka od 170 ks ovo i ne ide tako dobro. Mora jako da se tera u obrtaje. Inace lezi na putu ko pegla i preventivno deluje na kamen u bubregu, tj. fabricki je jako tvrdo trimovan auto.

Evo dve tri slicice na brzaka:

You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• V-Tec
    CBC Senator XXL
    • 30.06.2006
    • 1615
    • Beograd
    • '89 Civic d16a6

Re: Moj novi prevoz: Tweety bird MG ZR

Nice.

Daj slike motora.

P.S.Jel MG u stvari Rover?
    shuto-expressway.com

Comment

• Lampredi TC
      CBC Član
      • 09.11.2009
      • 55
      • srbija
      • Alfa 156

MG ti je sportskija varijanta mislim, Rovera 25 ili 45 nzm tacno.. Fin autic

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875

Da, ovo je u stvari sportska varijanta rovera 25 kao svaki MG model. Motor cu slikati, mada je to standardna K serija, inace derivat nekog Hondinog motora, zato se i vrti ko sasav a obrtnog momenata NIGDE Sta znam meni se autic dopao na oko nadam se da cu biti zadovoljan.

Comment

• TheWickerMan
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2007
          • 791
          • DE
          • AR Giulietta TCT

Lep autic zemljak,da ga vozis bez problema dok ga budes vozio

Za soferku imas lika u Jarcujku,nije skup a ima sve Pozdrav

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875

Hvala svima. Wicker nisam znao za tog u Jarcujku. Gde je tacno? Doduse ja sada stanujem u Prokuplju, ali nema veze svaki drugi vikend sam u KV ili CA i u Jarcujku obavezno posto mi je gospodja iz tog kraja. Taman da pokupujem par sitnica kod njega. Samo mi objasni gde je tacno? Iskreno ne znam nikog ko radi Rovera u KV, ali super ako ima. Nasao sam ljude u BG koji uvoze delove za Rover, Range Rover i MG i zaista nisu uopste skupi.

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Nema druze taj motor nikakvih dodirnih tacaka sa hondom, to je cist rover sto ne znaci da nije dobar-naprotiv.
              Uzmi jedan dihtung glave za rezervu i kontrolisi mu cesce rashladnu tecnost, cim primetis masnocu u boci menjaj dihtung.
              Obrati paznju na menjac ako se cuje lupanje koje prestaje kada se pritisne kvacilo rasturaj menjac dok je vreme.
              Rucna kod njega hvata na 10. zubu i ne dotezi je nikako zapalices paknove.
              U sistemu uvek mora da bude rashladna tecnost, na vodu nece da ukljucuje ventilator.

U zdravlje da se vozis i ako dolazis do nisa svrati da ga vidimo.
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

Originally posted by Dzoni_mkv
                Hvala svima. Wicker nisam znao za tog u Jarcujku. Gde je tacno? Doduse ja sada stanujem u Prokuplju, ali nema veze svaki drugi vikend sam u KV ili CA i u Jarcujku obavezno posto mi je gospodja iz tog kraja. Taman da pokupujem par sitnica kod njega. Samo mi objasni gde je tacno? Iskreno ne znam nikog ko radi Rovera u KV, ali super ako ima. Nasao sam ljude u BG koji uvoze delove za Rover, Range Rover i MG i zaista nisu uopste skupi.
                Pazi , ovaj je u Jarcujku iz Masinca,tj ona ulica pored pa iza,imam broj telefona u firmi ali ja cu na put ujuturu pa kad se vratim poslacu ti na PP...ali on samo radi stakla za sva moguca vozila a nema delove za Rovera,ako si na to mislio...

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875

@Wicker, aha znaci samo stakla. Ok, nema veze i to je nesto. Prosledi kontakt da vidim koliko je sajbna kod njega.
                  @vvlajko, mozda i nema, znam da sam negde citao poreklo tog motora (konstrukcijski) pogotovu 16v varijante, mada OK nije ni bitno. Za sada je sve kako ti kazes (cuk cuk u drvo), ima dovoljno vode, ventilator ne pali uopste, menjac je odlican, a rucna smehotres taman sam hteo da je dotegnem, ali dobro je da si mi rekao. Stvarno hvata na 10 zubu.

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • Katowice (PL) / Banja Luka
                    • AGP / W126

Kod mene je hvatala na trecem-cetvrtom bez ikakvih problema

Sto se tice mjenjaca - ja sam jedan zakl'o ali bilo je do mene (previse ostrih startova i trzanja iz niskih obrtaja)

Motor ima provrt i hod kao Hondin 1.4 ali na tome se zavrsavaju sve slicnosti
                    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875

Posto sam zavrsio sto se moralo sa glavom (posto je losa kompresija tj. jedan otkinut sraf koji drzi glavu i lose zaptivanje ventila, bila uzork loseg paljenja) sada je auto u redu, valjda........
                      Dalje, u planu farbanje krila i zamena sofer sajbne. To je nesto urgentno sto moram (krilo da ne rdja a soferku zbog kazni). Jos bi trebalo naci i speed sensor koji mi nedostaje tako da mi brzinomer ne radi. Imam pinjon na menjacu ali na to dolazi senzor pa kabal do table. Meni treba samo senzor bez pinjona. Ima li neko broj nekog otpada za Rover/MG? Ovo ako narucim novo cekam 2 nedelje i kosta 160 EUR Ako neko ima kontakt.......pricajte.

Comment

• Dzoni_mkv
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2007
                        • 875

Ja sa ovim kolima izgleda da apsolutno nemam srce. U subotu krenuo za NS iz Prokuplja i kada sam stigao na Bubanj potok, reko aj obilaznicom da ne idem kroz BG guzva je. Polako pored Bubnja i posto je bilo malo guzve zbog buvljaka, cekam u kolini, ljudi odjedanput pocese da pokazuju nesto sviraju, ablednuju, stanem na pumpu (ovom prilikom veliko hvala momcima sa pumpe koji su mnogo pomogli) pogledam voda iz hladnjaka pisa li pisa. Crevo sa hladnjaka spalo Zbog selne od 20 din zamalo ne napravih stetu ponovo. Sipao antifriz ispustio vazduh, auto nije pokazivao probleme. Kasnije kod NS MIL lampica koja je ranije povremeno svetluckala sada se skroz upalila. Danas idem da vadim tog gremlina napolje i da vidim da li je sve OK posle ove ekskurzije sa hladnjakom.
                        Inace, posle malo vise voznje na otvorenom, mogu reci da sam polovicno zadovoljan autom. Ide solidno s obzirom na kubikazu, kada se potera lezi dobro (doduse napred su mi jos uvek zimske gume za vikend cu da stavim nove) vozio se malo uz Iriski venac u principu lepa zujalica. Ali udobnost 0. Ledja mi otpadose danas. Potrosnja kada se vozi normalno VRH savrseno sam zadovoljan, cim se divlja ja ne znam ko da vatrogasnim crevom da sipa u motor.........ali ok. Sudbina mu zavisi od danasnjeg dana.

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Pa koliko trosi i sta ti znaci to "vatrogasno crijevo"?
                          Moj je trosio prosjecno 7,5 mijesane voznje (skoro uvijek visoki obrtaji) a na autoputu pri maloj ostrijem tempu (160-180) ~8,5. Maksimalno sam uspio da naguram 10,5 i to kad 150km nisam usporio ispod 190-200 (pratio jednog Touarega).
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875

Kvaromobil ponovo kod majstora. Dakle, SVE je tacno po pricama koje sam cuo o 25, 200 ili ZR uopste. Vise je kod majstora nego kod tebe. Dakle, posle sredjene glave i ove ekskurzije sa crevetom na hladnjaku auto je radio odlicno, preslo se nekih 2000 km za jako kratko vreme potrosnja je bila odlicna ma sve super. Kupio sam novu novu letnju obucu (Nokian 205/55 16) nabavio speed senzor jbeni, uradio servis klime, i taman dogovorim majstora da okrecimo ono krilo, jedna voznja prema Cacku i paf temperatura se podize sa sredine krece na gore ventilator se pali i obara temperaturu ali na svakih 200 m ponavlja isto. Skinem termostat i tako dodjem do Prokuplja i ostavim auto kod majstora. U pocetku nismo nista sumnjali, mislili smo da je termostat jer auto ne naduvava creva, nema ulja u vodi samo luduje sa temperaturom. Zupcasti nisam manjao a sa njim u kompletu ide i pumpa za vodu i pomislismo da ne zeza ona i aj taman to zamenimo jer je bio red. Auto opet isto. OK, skidamo hladnjak posto je bio na nekim mestima hladan i iz njega izadje svasta pobegli 20 metara da nas ne izujeda jer ko zna sta ima unutra.... Dakle jako mutna voda ali ipak je bio dovoljno protocan. Majstor na svoju ruku skine poklopac bregastih cisto da proveri da nije neki sraf popustio.........nazdravlje, na istom mestu na kojem je bio ondaj odlomljeni sada se novi sraf okrece u mestu dakle kao da nema navoja. Skida se karter i ima sta da se vidi navoja NEMA. To mi je jedini detalj koji mi nije jasan. Zasto? Bio sam pored coveka kada je stezao glavu. Svaki sraf je isto stegnut. Mement kljucem pa ide nesto na neki ugao pa jos jednom za neki stepen tako nesto. Svaki stegao isto i svi drzali kako treba, samo ovaj otisao? Kako bre ako ih je isto stegao a navoj je bio pre stezanja ok licno sam gledao?!?!?! Uglavnom glava je opet skinuta mora nalo da se poravna nov dihtung koji je btw probio tu gde je sraf popustio, da se sredi taj navoj u toj ploci gde se srafi glava itd.
                            Nadam se da ce do kraja dana ili sutra uspeti da popakuje sve to, i onda pravac prodaja. Meni se auto MNOGO svidja jako lepo ide lep je ali za*ebi. Od mene mu je dosta. Uradicu ovo kako treba jer ne volim nikog da prevarim i prodacu ispravan i sredjen auto. Neka ofarba krilo i branik i ima top auto da se vozika. Ja vise zivaca nemam. Steta.

Comment

Working...
                            X