Novi traTKor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Novi traTKor

29.300km, odradjen servis.
    Zamenjeno ulje, filteri ulja, goriva, vazduha polena, zamenjene plocice, kociono ulje, suma sumarum 46.000 dinara.
    Parking senzori su proradili nakon odledjivanja i porasta temperature.
    Popravljena i manja napuklina na zadnjem braniku nastala par dana pre novu godinu kad me je sustigao jedan mucenik u golfu2 (koji je dobro razbio svoj auto, podletevsi pod moj traktor). Na zalost, u brzini, hladnoci, prljavstini, nisam video tu napuklinu kad se desilo sustizanje, pa videvsi da se covek prilicno potresao i isprepadao, samo odmahnuh rukom i rekoh da vozi, sto je kostalo 150 eur za popravku i farbanje branika. No dobro, zivot ide dalje, sve je u redu, sve se popravilo.

Da sumiram, redovni servis za prvih 30.000km odnosno godinu dana imanja je kostao oko 86.000 dinara.

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Cudi me da nisi uzeo kasko?

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Jesam, ali steta od 150 eur je takva da bi verovatno malus bio veci.

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

gde radis servis ako nije tajna?
          kad koči,cepa gume i prevrće se!
          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Nije tajna, Nissan LF auto centar, tu je i kupljen auto.

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

aj ti probaj to kod vasica ili jos bolje u auto marton,verujem da ce ti cena servisa biti solidno manja,nisam nesto u poslednje vreme upucen,ali znam za razliku kad sam ja imao terenca u garanciji ,kupljen je bio kod vasica i tamo odrzavan servis je bio daleko povoljniji nego drugde,posle kada sam se raspitivao za novog nissana ,razlike u servisu su se kretale kod nas u Bg oko50ak evra,
              dok je kod matrona ,do duse u subotici je,jbga, preko 100e manje iznosio servis.I NS je povoljniji od beograda.

sad ako ti nesto znaci...i malo prelistaj forum nissan cluba o beloj crnoj listi servisa,cisto da budes upucen u neke stvari...

inace,super masina,bez konkurencije u tom cenovnom opsegu...

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

Pet godina garancije, kupljen kod njih, neka se oni bakcu i servisiraju.
                Marton je koliko kapiram u Subotici, za to nemam ni vremena ni para (isto vazi i za NS, nemoj pogresno da protumacis, odlazak u NS kosta neki novac, par sati tamo takodje, izgubi se pola dana). Gledao sam i pomenutu pricu o nissan servisima, i utisak je da se niko nije bas proslavio, tako da se vracam na prvu tezu - 5 godina garancije, kupljen kod njih pa nek oni servisiraju to i nose svu odgovornost. I pre kupovine mi je bio jasan rizik kupovine bilo kog novog auta/brenda sto se tice servisa u Srbiji, ali je pristuna i nada da se nece pokvariti nesto sto je za "majstore" u ovlascenim servisima nepopravljivo. U slucaju da nesto podje po zlu - bar imam jednu adresu i jedno je odgovorno (pravno) lice koje moram da hvatam za gusu- barem eliminisem mogucnost spinovanja odgovornosti.

O ceni nije zgodno komentarisati, svako gleda iz svog ugla-meni je nesto skupo/prihvatljivo/plativo/jeftino, drugom coveku nije, treci ima neko drugo stanoviste. Mogu reci da cena nije bila presudni parametar u kupovini, gledao sam vozila koja su bila jeftinija i skuplja, u rasponu cena od preko 25.000 eur. Ne znam da li sam vec pisao o iskustvu kupovine vozila u zemlji Srbiji (da se ne ponavljam), Nissan nekako u zbiru bio (za moje shvatanje) korektan izbor, po mnogo parametara (karakteristike vozila, dostupnost u funkciji vremena i zeljene opreme, garancija, angazman prodavca da mi proda auto, servisni interval i cena servisa, raspolozivost informacija, raspolozivost rezervnih delova u funkciji vremena, itd.). Da ne lajem mnogo, neki ce pomisliti da namerno blatim prodavce/servisere pojedinih brendova, i zaista ne zelim da se ova tema interpretira na los nacin. Primarna namera mi je bila da ovde iznesem neke cinjenice i iskustvo u eksploataciji Pathfindera, koje moze koristiti drugim ljudima koji citaju ovaj forum.
                Moram reci da ima sjajnih postova na ovom forumu, gde je moguce saznati kako su se pojedini modeli pokazali u eksploataciji, i to iz prve ruke.

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

kapiram te skroz za vreme-novac,tih 5godina garancije vazi u bilo kom ovlacenom servisu...ako si citao video si o cemu se i sta radi i sta i kako koji rade i budi svakako obazriv za sve pored redovnih servisa...
                  ja dok sam svog terenca servisirao u vasicu na svakom servisu je bilo sve proveravano ,bez obzira,matorom su davali drugo vozilo posto je on morao da zavrsi neki posao u medjuvremenu i oni su mu ponudili drugo vozilo dok je mom autu radjen servis,taman 2-3h ,matori zavrsio sve...7godina servisiranja u vasicu .... nemam zamerke neke cene okvirno su bile redovan od 130-170e, 7.5l ulja je islo kod mene,filteri i to,servis radjen na 7500km.... cenu velikog servisa sam zaboravio,ali znam kad mi je vrisnula korpa,dosli ljudi sa slepom oterali auto i vratili mi,sve to dzabe bilo i rad i delovi 550e ,sto mislim da uopste nije skupo ...to su ti moja iskustva

nek tebe masina samo sluzi dobro,redovne stvari i gde god da ga servisiras neces imati problem.

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Originally posted by CikaKure
                    29.300km, odradjen servis.
                    Zamenjeno ulje, filteri ulja, goriva, vazduha polena, zamenjene plocice, kociono ulje, suma sumarum 46.000 dinara.
                    Parking senzori su proradili nakon odledjivanja i porasta temperature.
                    Nakon nekih stotinak predjenih kilometara, auto vracen u servis:
                    Prilikom kocenja skripi i cvili, a i nakon kretanja jos odredjeno vreme.
                    Parking senzor opet zabrljavio.

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

U medjuvremenu, auto preuzet, i opet vracen u servis (po treci put), sa istim simptomima vezanim za skripanje kocnica. Parking senzor zamenjen (u drugom pokusaju) drugim i to je ok.
                      Veceras sam ga uzeo (po treci put), i za sad ne skripi :-) Strpljen spasen, valjda

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

ako nista barem uzivas u Saab-u!

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Amin!

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Morao sam da razdvojim u novi post od ovog prethodnog

Celo piskaranje ovde je namenjeno da se predstavi iskustvo i da se isto podeli sa drugima, da steknu uvid u stanje stvari. Ne iznenadjuje me da se pomalo brljavo radi u servisu cak i pri zameni obicnog potrosnog materijala (takvi smo valjda kao narod, u proseku) i da se to solidno naplacuje (verovatno malo nize nego na zapadu kada je rec o ceni rada), ali za sada je sve u granicama mojeg strpljenja i tolerancije.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Grešiš ... tvojih, mojih, bilo čijih 100 ojra je 100 ojra i imaju da se odnose s istim poštovanjem prema tom novcu ...
                              No, to nije tema ...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CikaKure
                                CBC Senator XXL
                                • 14.08.2005
                                • 668
                                • Beograd

Ajd malo lepih tema: TraTkor posluzio dobro svrsi - prevezao 5 ljudi, gomilu prtljaga i barku do Zakintosa, vratio nas nazad, srecno i uspesno. Za par nedelja opet na isti put, da pokupim barku i da jos malo uzivam. Potpuno krcati, sa prikolicom i teretom ne tezim od 750kg, trosio je tik ispod 15l/100km na putu do mora. Procenjujem da smo ukupno bili teski nesto ispod 4 tone (auto, putnici, prtljag, gorivo, prikolica i barka) :-)

Comment

Working...
                                X