Fabia 1.2TSI 105

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros TurboSI
    CBC Član
    • 09.01.2011
    • 37
    • Belgrade, Serbia

Fabia 1.2TSI 105

Pozdrav forumaši, imam auto iz naslova sa oko 4000km na satu, dva meseca star, kupljen u Auto Čačku. Za sada prezadovoljan i svakim kilometrom sve sigurniji u svoj dobar izbor. Imam napred 2 zimske Kleber Krisalp HP2, pozadi fabričke Turanze ER300.
    Auto je u Ambient opremi, sve bitne stvari sadrži, climatic, servo, ABS, 2xAirbag, centralna daljinska sa dva daljinska ključa, bord komp., petostepeni manuelni menjač(DSG enormno odlaže datum isporuke i košta malo preko 1000e), el. podizači napred, el. retrovizori grejani u boji karoserije, maglenke napred, nazad, tonirana stakla, poklon cd mp3 Pioneer DEH1200 čini mi se, 4 zvučnika i antena, podesivo vozačevo sedište, boja Pacific Blue, točkovi 15" čelični sa ratkapnama, motor 1.2 TSI, četiri cilindra, 8 ventila, lanac, vodom hlađeni interkuler, KKK turbina max. 1.6 bara, direktno ubrizgavanje u komore za sagorevanje 180 bara pritisak.
    105 ks@5000 rpm
    175Nm@1550-4100 rpm
    Vmax 191 km.h
    0-100 10 sekundi
    Moja prosečna potrošnja za sada 90% gradska vožnja 6.4l na 100 km.

u salonu...

potrošnja
    Pacific Blue Škoda Fabia 1.2TSI
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Re: Fabia 1.2TSI 105

Jos neke felnice i

Comment

• Uros TurboSI
      CBC Član
      • 09.01.2011
      • 37
      • Belgrade, Serbia

To je sada u fazi razmatranja i vaganja da li 15" ili 16"

Comment

• NikiforIII
        CBC Član
        • 07.01.2010
        • 66
        • Novi Sad

Odlican izbor. Posebno motora!
        Kakav je zvuk motora?
        Koliko si zadovoljan snagom motora?
        Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

• Uros TurboSI
          CBC Član
          • 09.01.2011
          • 37
          • Belgrade, Serbia

Zvuk motora je bukvalno kao singerica u leru, samo se štektanje čuje, da li su to ventili ili dizne ne znam, kada se malo potera ima pod papučicom osećaj bliži dizelu. A u većim obrtajima ću ga snimiti pa ću da stavim na tjub, interesantan je.
          Snagom motora sam prezadovoljan, posebno obrtnim momentom i činjenicom da već na 1500 obrtaja počinje da vuče jako snažno i da oslobađa vučnu silu potpuno linearno do 4000 obrtaja (nisam išao više, crveno je na 6000, ima blokadu na 6300 ili 6600, mislim da sam tako pročitao na briskoda.net, inače u leru je blokada na 2800 obrtaja)
          Dosta se oseća ubrzanje čak i pri 120kmh(oko 2900 obrtaja) na sat kada se da veći gas. Papučica gasa je potapajuća, ima jako dubok hod, može precizno da se dozira. Inače gradska vožnjaapsolutno nikada ne zahteva više od 2000 obrtaja. Neretko koristim i 5. po gradu u bulevarima i kada uhvatim zeleni talas. Kočnice su još jedna stvar za koju mogu samo reči hvale da dam, napred su ogromni samoventilirajući diskovi i ogromna klješta u odnosu na veličinu auta meni deluju veliko, a pozadi su obični diskovi, kočnica se isto jako dobro dozira, ne hvata 90% na sam dodir kao kod francuskih auta koje sam vozio, kočnice su se odlično pokazale i pre neki dan pri jednom silovitom kočenju sa 170 na 50kmh, auto je ostao potpuno stabilan i siguran.
          Na uzbrdicama bez problema mogu da pariram dizelima sa većom zapreminom.(Bubanj Potok od i ka Beogradu, Begaljičko brdo, Smederevski put od i ka Grockoj)

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

motor mi je interesantan,nema onu odvratnu plastiku koja ga skriva ...

Comment

• Uros TurboSI
              CBC Član
              • 09.01.2011
              • 37
              • Belgrade, Serbia

Nema poklopca odozgo, ajde to mi i ne treba, ovako je više old skul Nego što nema ni zaštitu odozdo, taj sušpleh, naručio sam pre neki dan, košta 3800 dinara u AČ, stiže za nekoliko dan iz CZ.

Comment

• Lauda
                CBC Senator
                • 24.07.2010
                • 207
                • Zemun

Odlican auto, cestitam!
                Malo mi cudno da nema poklopac motora
                PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Odličan motor!

Comment

• gti16v
                    CBC Senator XXL
                    • 05.08.2007
                    • 343
                    • BGD
                    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Benzinac + turbo = prava stvar. Iznenadio sam se kada sam procitao da motor ima 8 ventila , ali dobro, tu je turbo da nadoknadi sve. Sve vise novih vozila dolazi bez suspleha, a recimo cena istog za Punto classic je 7900 tako da si ti jos dobro prosao. Koliki mu je servisni interval kod nas u Srbiji, sta kaze uvoznik?

Comment

• Uros TurboSI
                      CBC Član
                      • 09.01.2011
                      • 37
                      • Belgrade, Serbia

Meni nije čudno što nema poklopac motora jer je ovaj motor neverovatno tih pa bi taj poklopac bio samo ukras, što i nije neophodno. Isti ovaj motor u A3 nema poklopac i izgleda isto ovako (samo mu piše TFSI mesto TSI), kao i u svakom drugom autu gde se ugrađuje(Leon, Golf, Roomster, Yeti, Octavia, Touran, Polo, Ibiza itd itd.)
                      @gti16v Ovaj motor je identičan 1.4TSI-ju sa 122ks(iz njega je nastao), imaju istu dužinu hoda klipa, sve isto osim promera cilindra, i druge glave zbog 16 ventila. Ista turbina sve isto(1.4TSI sa 122 ks nema mehanički kompresor kao verzije od 160 i 180ks već samo turbinu).
                      VW-ovo objašnjenje za 8v je da su oni dovoljni za disanje ovog motora a i da bi se smanjila proizvodna cena i cena održavanja. Servisni interval je 15kkm, koliko vidim toliko je i u Engleskoj(10k milja).

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Koliko te izasla ljuta masina i daj neki video klip ubrzanja...ima li turbo rupe kao na dizelu...nisam vozio tako mali turbo motorcic pa me interesuje kako to ide i koliko trosi na otvorenom...kakav ti je ono zupcanik ispod haube u motornom prostoru i cemu to sluzi...e da ,cestitam

Comment

• Uros TurboSI
                          CBC Član
                          • 09.01.2011
                          • 37
                          • Belgrade, Serbia

Izašla 12000 sa registracijom, patosnicama, obaveznom opremom po novom ZOBS... Nemam klip ubrzanja ali imaš na youtube-u Poloe sa ovim motorom i nekoliko Fabija 1.2TSI sa 86ks(slabija verzija).
                          http://www.youtube.com/watch?v=9lL3G6WM ... re=related 8s
                          http://www.youtube.com/watch?v=9lL3G6WM ... re=related 9s
                          http://www.youtube.com/watch?v=9lL3G6WM ... re=related Sa DSG-om, po papirima za 0.1s sporiji od manuelnog.
                          http://www.youtube.com/watch?v=hOR1gG96 ... re=related 10s ide slabija verzija od moje.
                          Na otvorenom sa 3 čoveka u autu 120-140kmh troši 6.4l, a 110kmh 5l, danas popodne se vratio iz Niša. Turbo rupe skoro da nema, počinje od 1500 lepo da vuče ali od 2000 obrtaja dobija baš vetar u leđa i sve do kraja ne gubi dah.

Ne znam na koji zupčanik misliš. Hvala tebi i ostalima!

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Mislim na ono narandzasto pored cepa za ulje...nije mnogo 12.000,stvarno je vrh auto...u zdravlju da ga vozis...pozz

Comment

• Uros TurboSI
                              CBC Član
                              • 09.01.2011
                              • 37
                              • Belgrade, Serbia

A to narandžasto je drška merača nivoa ulja u motoru Hvala puno! Pozdrav

Comment

Working...
                              X