Mazda RX-8.. tuned

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RotaryCat
    CBC Član
    • 17.01.2011
    • 59
    • Tuzla

Re: Mazda RX-8.. tuned

Originally posted by X9
    bas tako...ne znam ima li u nemackoj mogucnost duplih tablica,na primer ja cu svoja dva auta da prijavim na jedne tablice,jedan ce da bude u Sapcu drugi ovde.Kupis Rx7 FD i RX8 ,i uzivaj
    reci mi jesi li isla na "leistungsprüfstand"(dinamometar) tu u DE sa svojim Rexom?da vidis da li su ti izmenjeni delovi nesto doprineli.
    ja sam pri kupovini (u servisu) odradio novo mapiranje direktno kod njih(Mazdine mape),jednostavno podesavanje parametara za svakodnevnu gradsku voznju.posle podesavanja sam primetio da auto ima vise snage ispod 4000 obrtaja.osim toga samo jednom sam sipao 95 oktansko gorivo,video da nije to to,i od tada samo Shell V Power,jeste da je skup nenormalno ali je razlika ocigledna.

Ja auf dem leistungsprüfstand war ich. iako u D nisu tad imali prave mogucnosti za mjerenje. neki iz rx8 foruma su isli i bili razocarani. primarno jer npr. 192 ks motor na mjerenju pokazivao 180 ks i slicno. svako mjereno auto nije imalo onu snagu na papiru. tako koliko onda vjerovati mjerenoj snazi od 255 ks.

ja sam uvijek sipala normalni super. jer sam ustanovila da to samo osjecaj mjenja i normalno, brze prazni novcanik.

sa stock autom - nema potrebe ici na takmicenja

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Ein schones auto hast du

Po meni, samo onaj LED plafon je suvisan. Ostalo je za respekt!
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• RotaryCat
        CBC Član
        • 17.01.2011
        • 59
        • Tuzla

od termina do termina su uvijek neki novi izumi potrebni ako zelis biti medju prvim pomenutim. onakav led plafon jos nigdje nisam vidjela - na kraju je pokupio sve potrebne poene i pokale

za svaki dan i noc vozam opel astru. jer ovakva mazda ne moze vise svugdje. ona je na kraju bila spustena do 5 cm od poda. cak ni na njemackim cestama teska za voziti, a kamoli bosanskim. ovdje sam mjesecno morala "spur einstellen" sta je prosto nemoguce bilo. nisam mogla na role

sad se malo starije i prizemljenije

ne znam jeste li vidjeli prve rendere RX-9te. to ce mozda biti auto za do penzije, onako stock (ok, rockford opet)

@ NemaN

ako mislis na sliku gore, crne mazde. tu je jedino stock - original 18" mazda felge. inace je full bodykit itd.

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

Mislio sam na auto onakav kakav je izasao iz fabrike...

Ovaj krov kao da si skinula sa nekog kamiondzije sa auto puta, u unutrasnjosti ti nedostaje samo poster ili kalendar neke ribe da je ne razlikujem od unutrasnjosti nekog kamiona.
          Ti stvarno mislis da je ova crveno-crna kombinacija lepa?

Ovaj rice checkered flag necu ni da pominjem...

I ovo sto ti radis se zove styling, a ne tuning.....
          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• hagor
            CBC Senator XXL
            • 05.12.2007
            • 362
            • Krusevac

NemaN, sad si stvarno ispao smesan !

unutrashnjost auta je fabricka u toj kombinaciji boja, jedino sto je ona doradila su ove diode u krovu . . .
            BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
            Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

delimicni fail

ja sam uvek smesan, ali i dalje je unutrasnjost smesnija bilo fabricka ili ne....i stvarno fali poster

Ne mogu da verujem da je ovaj volan fabricki ovakav, ko mile tapetar da je birao kombinacuju.....
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• V-Tec
                CBC Senator XXL
                • 30.06.2006
                • 1615
                • Beograd
                • '89 Civic d16a6

Greota bre ovaj auto praviti za smayling takmicenja.Takva takmicenja su za automobile sa bodykitovima, ali mnogo nize klase tipa golfovi, astre civici itd.
                shuto-expressway.com

Comment

• RotaryCat
                  CBC Član
                  • 17.01.2011
                  • 59
                  • Tuzla

Originally posted by NemaN
                  delimicni fail

ja sam uvek smesan, ali i dalje je unutrasnjost smesnija bilo fabricka ili ne....i stvarno fali poster

Ne mogu da verujem da je ovaj volan fabricki ovakav, ko mile tapetar da je birao kombinacuju.....
                  Mazda RX- 8 Revolution (Revolution je klasa opreme ju nou)

postoji kombinacija crno/crvena:

postoji kombinacija crno / smedja:

a ove ostale komentare o smiley-stylingu necu ni komentarisati

zaboravi da postavim sliku serijskog volana od tapetara mileta

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

lampice su teski promasaj
                    ostatak auta nije los, mada felne najvise izvlace situaciju
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• X9
                      CBC Senator XXL
                      • 28.06.2005
                      • 3179
                      • Wien-Sabac
                      • RX-8 i X-9

kao sto svi znamo,styling je stvar ukusa.nekome se svidja ,nekome ne.nasa koleginica je sa ovim autom i ovim stylingom dobila i neke nagrade,znachi da ipak ima vrednost.na stranu potroseni novac,na stranu potroseno vreme.a reci da je volan presvuchen fabricki ko kod Mileta tapetara je vise ono
                      a sto se tiche da li je RX8 za Styling takmichenja,je uopste smesno i razgovarati.i za Tuning scenu i za Styling scenu je ovo idealna platforma.
                      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RotaryCat
                        CBC Član
                        • 17.01.2011
                        • 59
                        • Tuzla

X9 hvala.. dovoljno se dugo krecem u ovoj szeni po njemackoj i austriji tako da sam i oguglala na komentare tipa: nidje veze

ja - uspjeh ne mjerim po komentarima po forumima - meni je uspjeh ako nakon takmicenja mi se obrate firme poput OZ sa ponudom za sponzorig i zeljom auto na sajmu da izloze.

Comment

• vracarac
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2007
                          • 364
                          • Beograd
                          • Opel Astra G

Odlicna Mazda! Lepo si je sredila, svaka chast!
                          Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Svaka cast, lepo uradjeno, vidi se iskustvo.
                            Licno preferiram vise "tuned" nego "styled" ali ako je gazdarica zadovoljna, ja mogu samo da pohvalim trud i da pozelim da se ne stane na ovome.
                            work in progress

Comment

• RotaryCat
                              CBC Član
                              • 17.01.2011
                              • 59
                              • Tuzla

motor-tuning je malo potesko uklopiti sa njemackim tehnickim pregledom. neki su ubacivali turbo, imali problema sa mapiranjem plus atestiranjem. tako da se tim nisam ni pocela baviti. nov motor mazdin dodje nesto oko 10 000 eura. ehm.. tu mi ljubav prestaje... dodatno tome, moje su mazde obadvije nove bile sa nekih 50 km na satu. svakim zahvatom na motoru gubila bi garanciju.

danas se moze rabljena osmica naci vec od 10 000 eura. godiste 2003/04/05. licno ne bi kupila nijedan model iz 2005 jer su se pokazali slabi, mnogi od mojih poznanika sa rx8 foruma stim godistem imaju vec drugi motor u autu. neki su izvukli na garanciju, drugi iz svog dzepa platili.

sa rabljenim autom bi se vise upustila u motor-tuning. s obzirom da danas ima i vise auto-kuca sa vecom ponudom na tuning djelovima. gledajuci kad sam ja prvu mazdu pocela sredjivati, pocetkom 2004, a ona izasla tek krajem 2003 bilo je tesko ikakvih custom djelova nabaviti. sta mazda sama nudi je ono nak.. bezze. iz USA djelove uvesti takodjer nije pilo vode radi nedostatka attesta. ja ove felge dok sam attestirala - morala sam kupiti 5 felgi i jednu halaliti za testiranje. i tako dalje.

Comment

• NikiforIII
                                CBC Član
                                • 07.01.2010
                                • 66
                                • Novi Sad

Originally posted by X9
                                a reci da je volan presvuchen fabricki ko kod Mileta tapetara je vise ono
                                A, mozda Mile tapetar zivi u gradu Hiroshima, i radi u Mazdi. Nase ljude mozes svugde naci!
                                Odlican i veoma lep automobil.
                                Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Comment

Working...
                                X