Mazda RX-8.. tuned

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RotaryCat
    CBC Član
    • 17.01.2011
    • 59
    • Tuzla

Re: Mazda RX-8.. tuned

moj je C, schiebedach - leder bez navi.. na osnovu zadnja tri broja u Fzg-briefu moze se ustanoviti da li je Re-import. u EU nema sa senzorima AT je u EU

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

daj kako da ustanovim,bas me interesuje,jer imam kompletnu dokumentaciju od prvog vlasnika,odjavu i moju prijavu(auto kupljen u Mazda Lietz u AT,2006-e,vozen do juna 2007-e,odjavljen ali i dalje kod istog vlasnika,i tek juna 2009 zamenjen za nov RX8(novi model),i onda opet stajao u servisu do oktobra 2010,kada je postao moj(kupljen od istog sevisa gde je i prvi put kupljen 2006-e).
      sto se tiche senzora,mozda su matorci dodatno naruchili.
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RotaryCat
        CBC Član
        • 17.01.2011
        • 59
        • Tuzla

kao prvo pregledas ponude na mazda.de ili mazda.at tu nigjde nije navedena osmica sa tim senzorima
        na google.de pregledas, tu se senzori spominju na US modelima i to vec od 2004te godine. kao sto gore napisa US modeli se razlikuju u dosta stvari od EU modela.

kakvo ti je staklo na zmigavcima?

to je jedan od vanjskih detalja, koji ukazuje na import = US modeli imaju zute zmigavce. no mnogo RX8 fanatika to mjenjaju. stavljaju bijela stakla - onakva kakvi su na EU modelima.

2003 - 2004te kad je boom osmica po njemackoj poceo - mnogo nas je bilo hm, razocarano sto EU model nema tempomata. u US i Japanu su serijski sa tempomatom. na njemackom forumu je tada jedan link poceo da ceprka i napravio tempomat za ugradnju - koji je prodavao forumasima za 250 eura (bez ugradnje). mnogi su sebi ugradili tempomat - nakon par mjeseci Mazda DE je ugradila opciju pri servicnom set-upu skojom su reaktivirali dodatni tempomat. svi koji su ga imali - nisu ga mogli koristiti. od 2006te je dosao EU model osmice SA tempomatom.

to sto si ti kupio u nekom servisu Miki, ne znaci da ti je model auta EU ili US ako si dobar sa svojim serviserom on ti moze na osnovu coda u Fzg-Briefu ocitati odakle ti je automobil i tacnu godinu proizvodnje. jer i tu se dosta toga radi i prekriva.

ps: nema nista lose u tome US import ili EU model. samo treba se malo razabrati

pps: japanske osmice imaju cak i vise KS, nisu na 231ks kao evropski model ogranicene

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Po broju sasije se zna odakle je auto, a to moze da se ukuca u online Mazda EPC i da se dobiju informacije. EPC za Evropu ne moze da iscita VIN kodove za USA.

Comment

• RotaryCat
            CBC Član
            • 17.01.2011
            • 59
            • Tuzla

mala zezancija na kraju sezone - zimske gume su vec cekale

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

ovo peglas ti ili ?
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Graha
                CBC Veteran
                • 21.01.2011
                • 141
                • Beograd
                • mazda 121

od sada necu smatrati da zene cuvaju i sporo voze svoje automobile
                u svakom slucaju dobro izokretano

Comment

Working...
                X