Peugeot 307 SW 1,6 2003.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Peugeot 307 SW 1,6 2003.

Upravo sveže doteran sa sve novim tablicama Saobraćajna za 10-tak dana

Elem, ponovih se sa ovim autićem i zA PRVIH ~ 150km sam zadovoljan.

Sad sam umoran da pišem dalje, ali ću gledati ovih dana da postavim osnovne informacije i par slikica
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Odg: Peugeot 307 SW 1,6 2003.

Pošto je u paketu sa autom u dogovor ušao i veliki i mali servis i sekvent plin... samo da proverim da li bord kompjuter mora da prijavljuje grešku za ekologiju (cenim da je katalizator u pitanju) zbog plina i da li zbog toga stalno gori čuvena check engine lampica? I naravno koliko je (za ove letnje uslove) normalna potrošnja benzina uz Tomaseto sekvent uređaj? Motor je 1,6 16v.

Nekako mi se čini da je doziranje plina malo smanjeno.... hoće ujutro tj. kod prvog paljenja da traži više obrtaja i malo da štucka.... posle tokom dana sve OK.

Nisam u panici, nije još ni jedan ceo rezervoar plina potrošen... tako da cenim da će neko štelovanje morati da se uradi, ali čisto da imam neki pojam tj. stručniju informaciju šta se otprilike dešava.

Aj da ne pišem poseban post .... zaglavio mi se CD u fabričkoj muzici pa sad ni tamo ni vamo.... neće da prebaci na CD kad stisnem dugme, niti da ga izbaci kad stisnem eject.... kako to najlakše da razrešim, a ujedno kakve su mi šanse da moj CD/Radio koji mi je zaostao od Omege (LG LAC 7900 ako se ne varam) povezem na komande sa volana? Na Omegi to nije moglo, ali se nekako nadam da je na Pežou poštoje noviji to nekako moguće izvesti.
    Last edited by DraxNS; 28.06.2012, 19:08.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Videcu sutra pa ti javim sta sam doznao,po pitanju CD-a.
      Za plin ti ne mogu pomoci.
      Last edited by gorans; 28.06.2012, 21:33.

Comment

• DraxNS
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2006
        • 520
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 307 SW

Ehhh bolje da sam blog počeo

Prozviždao mi je druk ležaj.... što sa sobom povlači zamenu kompletnog seta kvačila... da se ne razmišljam šta je sledeće u tom sklopu....

Nazvao sam lika koji mi je prodao auto, uradio servise i plin vezano za potrošnju goriva i antipolution fault i dobio sledeće informacije, pa da podelim sa vama

-1. Antipolution fault se pali zbog ispodgranične vrednosti izduvnih gasova pošto se vozim na plin
        -2. Check engine lampica je takođe upaljena iz istog razloga
        -3. Benzinski kompjuter Pežoa ne konta da se vozi na plin pa matematički prikazuje potrošnju goriva iako istog ima dovoljno u rezervoaru
        -3a. Trenutno nema pravo rešenje za to, ali je dobio informaciju da se pojavio neki reseter, koji "odglupi" benzinski računar i koji bi informaciju o niskom nivou goriva uklonio

Ako neko može da potvrdi ili bolje pojasni ovih par stavki, ili da mi kaže da ovaj kod koga sam kupio lupa gluposti.... samo napred Ako se ja ne razumem u tehničke detalje oko kola... znam gde da pitam

Comment

• vlnikolic
          CBC Član
          • 09.07.2007
          • 97
          • Zemun
          • Honda Jazz 1.4 iDsi

Taj sto ti je prodao kola je lupa gluposti a pri tom je bezobrazan.
          On hoce da kaze da su izdovni gasovi toliko dobri pa auto pali lampicu kao upozorenje da si preterao sa ekologijom heheh. Lampica se pali ako neke vrednosti u ubrizgavanju ili izduvnim gasovima nisu u granicama koji su za to date kao tablicne, ako ima problema racunar pokusava da kroigje parametre ubrizgavanja i ako posle toga ne dobije bolje rezultate pali lampicu kao upozorenje da nesto nije u redu.
          Ovo kazem iz iskustva posot vozim auto sa istim motorom i imam isti gasni uredjaj unutra.
          Sto se tice resetovanja pokazivaca nivoa goriva u rezervoaru pokusaj da nadjes na forumu, mislim da je o tome vec pisano, mislim da postoji opcija oko resetovanja nivoa goriva.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Antipolution fault greska u motornom delu, motorni kompijuter je zabelezio i gori ti cek. na dijagnostici ce ti verovatno prijaviti pedalu gasa, a u sustini je slab pritisak goriva.
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• DraxNS
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2006
              • 520
              • Bačka Palanka
              • Peugeot 307 SW

Originally posted by vlnikolic View Post
              Ovo kazem iz iskustva posot vozim auto sa istim motorom i imam isti gasni uredjaj unutra.
              ok, ako se kod tebe ne javlja ovaj problem, da li si ga imao i ako jesi, kako si ga rešio?
              uzgred, kolika ti je potrošnja plina?

samo meni za kasnije.... ovo za merenje benzina-reset se zove tank fopper, a ako neko zna gde ima da se kupi neka ubaci odgovor.
              Last edited by DraxNS; 02.07.2012, 00:03.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Imaš Kod Stanišića u Temerinskoj...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ljubamih
                  CBC Član
                  • 28.12.2007
                  • 49
                  • A'dam

Meni su za 308 kod zastupnika peugeot-a i kod servisera gasnog uredjaja (sve to u NL) rekli da se ne zezam sa resetovanjem nego da prezivim da ne gledam na benziski pokazivac goriva dok vozim na gas. Ja sam se navikao i nije tesko. Inace sa novim Peugeotom dobijas papir sa objasnjennjem tog fenomena - da ih ne bi tuzili Meni se za 120000 km jedamput upalilo anti polution fault kada mi je crkla jedna bobina (instalirali mi lose svecice)? Ja inace imam 1,6 vti motor
                  Last edited by ljubamih; 02.07.2012, 18:49.

Comment

• DraxNS
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2006
                    • 520
                    • Bačka Palanka
                    • Peugeot 307 SW

Originally posted by ada View Post
                    Antipolution fault greska u motornom delu, motorni kompijuter je zabelezio i gori ti cek. na dijagnostici ce ti verovatno prijaviti pedalu gasa, a u sustini je slab pritisak goriva.
                    Jeste bila pedala gasa... ali je to rešeno preko dijagnostike i "učenja" računara kako to gas pedala funkcioniše Elem, sad nema ni check engine ni antipolution greške...

Jedna briga manje sad još samo da vidimo kako tng funkcioniše..... tj. kakva je potrošnja....

Comment

• vlnikolic
                      CBC Član
                      • 09.07.2007
                      • 97
                      • Zemun
                      • Honda Jazz 1.4 iDsi

Potrosnja je oko 9 u proseku, moza i ispod 8 na lokalnim putevima, ali u gradu u na autoputu oko 9-10l.

Comment

• DraxNS
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2006
                        • 520
                        • Bačka Palanka
                        • Peugeot 307 SW

Što volim da sam sebi skačem u stomak Posle malo duže vožnje (duže od 5 km) na plin... opet isto... tj. antipolution i lampica.... kao što sam i mislio, moralo bi pasti jedno štelovanje plina... nakon 2-3 rezervoara...

P.S. Nešto se razmišljam kako to benzinski kompjuter "zna" koliko goriva ima kad dospem par litara, lepo sabere i ono što je bilo i ono što se dosulo.... plovak se bućka pa se bućka sve vreme vožnje... Pa se pitam da li to ima veze sa otvaranjem&otključavanjem rezervoara? Da nema slučajno još neki senzor protoka goriva iz pištolja?

Ako već može da postane problem.... da se stalno resetuje kompjuter, a ako jednostavno otvaranje i zatvaranje poklopca rezervoara može da uradi posao.... da onda tako i uradim.
                        Last edited by DraxNS; 03.07.2012, 15:43.

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Nema veze sa poklopcem rezervoara.Jednostavno,auto dobija informaciju da u rezervoaru imas 10l benzina i da bi u toku voznje taj nivo trebao da opada a zbog voznje na plin se to ne desava i automatski ima neslaganje izmedju preostale kolicine goriva i predjenog puta.

Comment

• dragan76
                            CBC Član
                            • 06.09.2005
                            • 87
                            • Krusevac

Da li ovo znaci da kad se auto startuje, onda se i resetuje kazaljka za gorivo ili ne? Ako ne, kako se resetuje?

Comment

• DraxNS
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2006
                              • 520
                              • Bačka Palanka
                              • Peugeot 307 SW

E pa konačno i slikice...... nije mi se dalo editovati prvi post... pa ću ovako

A sad malo o autiću

Kao što se iz naslova vidi, u pitanju je Peugeot 307 SW 1,6 16 V benzinac, sa 80KW što mu dođe oko 110 konjova ,proizveden 2003. godine, u momentu kupovanja imao 154969km.

Već sam gore pisao, ali da ponovim i ovde, auto je kupljen po sistemu "ključ u ruke" tj. prodavac je uradio i naplatio (pošto je auto servis u pitanju), mali servis, veliki servis, zamenu svećica, čišćenje klapne gasa sa garancijom 24 meseca i ugradio plinski uređaj AC-ST 200, sa Tomaseto isparivačem i toro bocom od 43l sa 5 godina garancije, uradio atest i tehnički, tako da je meni samo ostalo da registrujem auto i sa tablicama dođem po njega.

Od opreme, mislim da je standard: prednji podizači stakala, centralno zaključavanje, garant i daljinsko ALI nemam taj ključ , elektro retrovizori, radio/cd, automatska klima, prednji i bočni airbag-ovi, daljinske komande za radio, podizanje i privlačenje volana, zadnje maglenke, alu felne i naravno neizostavni panorama krov

Boja je po meni prelepa plava metalik, a i stakla su blago tonirana.

I to sam napisao, ali opet da saberem, srećom pa stigoh kući pre nego što je crkao druk ležaj, pa je dodatno promenjen i set kvačila.

Auto sam po sebi zaista odaje tu kilometražu, sedišta su sva u zaista dobrom stanju, volan nije oguljen, svi prekidaći i dugmići su neizguljeni, jedino je naslon za ruku vozačkog sedišta odvaljen.... Gledajući linije auta, sve deluje kao da nije udaran, motorni prostor takođe izgleda uredno, papučice nožnih komandi su takođe OK..... svako dugme radi, svaka sijalica radi....

Ukupan utisak o vozilu, vrlo dobar, da ne kažem odličan!

Zahvaljujući pomoći sa foruma imam i uputstvo tj. vodič za korisnike, a od prodavca (konačno i po prvi put ) imam adekvatnu servisnu knjižicu.

Sad još da ga obujem kako valja za leto i za zimu i nabavim ćopavac i to je to.
                              Last edited by DraxNS; 10.07.2012, 20:50.

Comment

Working...
                              X