My Ride; Fiat Punto

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SikterBre
    CBC Član
    • 29.10.2011
    • 17
    • Trstenik, Srbija

My Ride; Fiat Punto

Posle 4 godine vožnje u Daihatsu Applause-u rešio sam da promenim auto i kupim nešto mlađe što će da odgovara mojim potrebama.. Prošlo je jedno 6 meseci od kako sam se odvojio od mojih i prešao da živim iz Trstenika u Kragujevac, pa sa obzirom na okolnosti, hteo sam da to bude auto koji je jeftin za održavanje, koji malo troši i kome je jeftina registracija... Poučen iskustvom više ljudi, bacio sam akcenat na Fiat Punto i svoj Daihatsu sam stavio na oglas... Dugo nisam mogao da ga prodam, jer je u pitanju Koreanac u našem kraju jako nepoznat... U martu prošle godine prijatelj koji se bavi uvozom i prodajom automobila koga sam više puta zapitkivao kada planira u Italiju, me obavesti da uskoro treba da ode i da može da mi nađe Punto po korektnoj ceni... Meni se kockice lepo slože, dođem do nekih para, on mi odande pošalje mailom slike, ja kažem da može i tačno prvog aprila auto stiže sa carine

Fiat Punto Mk2a 2001 godište ; motor 1.2 8v sa 44kw/60ks ; prešao: 68.500km ; potrošnja oko 5,5l mešovite vožnje ; od opreme nema klimu i ABS, iskreno nisam to imao ni u prethodnom autu, pa mi u ovom ni ne fali, a drugo vodim se politikom da je smešno imati klimu na motoru od 44kw...

Prvo je palo jedno detaljno pranje

A onda sam u prvoj nedelji vlasništva poradio na tome da auto dobije muziku, presvlake, oblogu volana i daljinsko zaključavanje... Prošlo je nedelju dana od kako je auto kod mene, i stari Daihatsu je pronašao svog vlasnika... Posle dve nedelje vožnje pređeno je nešto više od 2.000km, auto je dobio sekvent Lovato gasni uređaj i smanjio cenu vožnje za duplo...

Još pre nego što sam postao vlasnik Punta, hteo sam da on izgleda drugačije od drugih, da bude prepoznatljiv na ulici i da izaziva pažnju ljubitelja... Nisam ljubitelj ekstremnog stajlinga, tako da nisam težio ka tome, više sam za neki clean euro look, tako da je stajling otišao u tom pravcu... Prvo što je urađeno, poručeni su Abarth pragovi i kačket i komplet debadge (skidanje oznaka) i sređivanje malog ulubljenja na haubi sa kojim je auto stigao iz Italije...

Nastavak sledi...
    Last edited by SikterBre; 16.10.2012, 20:17.
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Welcome to the club.

Comment

• SikterBre
      CBC Član
      • 29.10.2011
      • 17
      • Trstenik, Srbija

...da nastavim priču dalje slikom unutrašnjosti pre i posle...

Stigli su pragovi i kačket, zaravnato ulubljenje na haubi i zatvorena rupa znaka, i poskidane su zadnje oznake...

Sledeća investicija bilo je zatamnjivanje svih stakala osim šajbne Lumar folijom 25%

I pošto je za prvih mesec dana bilo dosta ulaganja, alu felne su morale da pričekaju, te je auto dobio nove ratkapne

Comment

• SikterBre
        CBC Član
        • 29.10.2011
        • 17
        • Trstenik, Srbija

i onda je palo jedno slikanje

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Svaka cast,tek ce felne dati potpun izgled,a mozda i da ga malo spustis i bice prava masina.

Comment

• SikterBre
            CBC Član
            • 29.10.2011
            • 17
            • Trstenik, Srbija

Čekam da neko prokomentariše, pa rekoh tek onda da nastavim da pišem dalje, da bude interesantnije... I dalje sam sa pričom u prošloj godini

Prošlo je leto, išlo se na more, pa su felne morale malo da pričekaju, neko vreme nisam ništa radio oko auta, pa sam rešio da sledeća investicija budu ksenoni i poručio 4300k

Imao sam malo komplikacija, jer su farovi bili loši, tako da sam se provozao do Čačka i u Mrčajevcima pazario daleko bolje farove sa maglenkama i krenuo da radim

Farovi su inače skinuti sa nekog HGT-a čije su mi alu felne privukle pažnju, ali su bile dosta oguljene i imale su dosta odrane rubove...

U to vreme sam baš pratio oglase i nije bilo ničega ni povoljnije, a ni bolje za te pare, pa sam se presabrao, razmislio i opet se provozao do istog otpada i pazario ih... Bila je već jesen i gume na njima su bile loše, pa sam odlučio da ih preko zime sredim i na njih stavim dobre gume pre nego što ih stavim na auto...

Opet nisam mogao dokon, pa sam poručio i ugradio aktivni vufer od 100w, koji fabrički ide u Punto Sporting

Malo mi je zadao problem, jer sam morao da skidam plinsku bocu da bi ga spakovao, ali legao je na svoje mesto i zadovoljan sam rezultatom, za jačom muzikom trenutno nemam potrebe...

Comment

• SikterBre
              CBC Član
              • 29.10.2011
              • 17
              • Trstenik, Srbija

Došla je zima, a sa njom i slobodno vreme za sređivanje felni.. Jednu felnu sam odneo na varenje ruba koji je bio poprilično pojeden... Uzeo sam felnu, i bacio se na posao da rub dovedem u normalno stanje

izgitovao gde treba, bacio se na šmirglanje i felne su bile spremne za farbanje

Sad se samo čekalo na gume i na proleće, pa da legnu na auto, mada sam u međuvremenu dobio novu ideju o sređivanju felni

U međuvremenu uhvatio još slobodnog vremena i nabudžio svetlo u gepeku

i stigli su Abarth stikeri za ključeve

očekujem komentare, pa da pišem dalje

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

sve ti je lepo i sa merom uradjeno,licno nevolim jedino te navlake volana.ne bih je stavio ni da mi plate.
                mozda ako imas kinte i neko ko dobro ume,da ti opsije kozom volan.
                ako je to izvodljivo bez skidanja na puntu.
                inace sve ostalo je super.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• SikterBre
                  CBC Član
                  • 29.10.2011
                  • 17
                  • Trstenik, Srbija

Imao sam u planu volan od Punta Sportinga, ali će i to sačeka neko bolje vreme, ovaj volan je jako ružan go..

Našao sam dobre gume, GOODYEAR 195/50 R15 EXCELLENCE 82H

i negde pred prvu registraciju je došlo vreme da nastavim sa sređivanjem felni i da ih konačno stavim na auto... Poručio sam karbon foliju i poigrao se sa felnama i B stubovima

i posle montiranja felni, auto je izgledao ovako

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Odavno nije bio neko ko je studizno predstavio auto Svaka čast za trud
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• SikterBre
                      CBC Član
                      • 29.10.2011
                      • 17
                      • Trstenik, Srbija

E pošto je do tada sve bilo sjajno i bajno, lepo se radilo na autu, dve nedelje od kako sam stavio felne na auto, parkiram se u Kragujevcu na zelenoj površini koja je tik uz neki parking i na kojoj je imalo dosta automobila i pauk mi odnese auto, mimoišao sam se sa njim za 15min.. Odem da pokupim auto, dobijem priznanicu i dovezem se ispred zgrade, popnem se kući i počnem da čitam i tamo piše da je auto podignut sa oštećenim felnama, ja siđem da vidim, kad ono...

Pojeo sam se živ, ali bilo je kasno da se bilo kome žalim, samo bih se džabe dodatno nervirao... Tih dana izađe novi zakon o zatamnjenim staklima, jave na televiziji da su kazne 15 do 30 hiljada, 3 meseca bez dozvole i 6 poena, i navodno atest izdaju AMSS, i Mašinski fakulteti... Ja pozovem AMSS, kažu nemamo aparat za merenje, odem na Mašinski fakultet u Kragujevcu, ni oni nemaju taj aparat, pozovem drugara koji je pandur, kaže najbliže ti je da odeš na Mašinski fakultet u Nišu ili da ideš u Beograd... Tih dana sam baš pratio razne forume i došao do informacije da Punto fabrički ima zatamnjenje od 28% i da inače nijedan noviji auto ne može da prođe atest na prednjim staklima i da bih morao da skidam folije sa prednjih stakala i da ostavim samo pozadi, tako da sam se presabrao i skinuo komplet folije sa stakala i tako se ubio u pojam i neko vreme batalio sa radovima na automobilu, jer je auto posle toga izgledao ovako...

Prošlo je celo leto, auto se vozio bez ikakvog problema, urađen je mali servis po treći put od kako je auto kod mene i onda su se poklopile brojke na satu

Posle nekih 6 meseci pauze opet se javila želja da se malo radi na autu, pa sam uzeo sivu foliju i malo se poigrao sa retrovizorima

U skorije vreme planiram da ofarbam čelične felne u neku drečavu boju, najverovatnije plavu i to bi bilo to što se ove godine tiče, a na proleće planiram da nastavim sa radovima... Pošto je auto stigao sa relativno izgrebanim branicima u planu je farbanje i modifikovanje istih, naravno bez nekog preterivanja i neko spuštanje za nekih 2-3cm... Raspitivao sam se i o folijama, čuo da postoji fora i za atest na prednjim staklima, tako da imam u planu da ih opet pritamnim...

Comment

• SikterBre
                        CBC Član
                        • 29.10.2011
                        • 17
                        • Trstenik, Srbija

Auto prebačen na zimski setup, čelične felne ofarbane

Jedna slika motornog prostora

Pa sam se malo poigrao karbon folijom na mestu na kome je farba počela da puca, ništa strašno, ali čisto da se to ne širi...

Vožnja na golim čeličnim felnama me je smorila ubrzo, vozio sam se tako nepunih mesec dana i vratio se na stare ratkapne, tako da auto sada izgleda ovako..

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Trebalo je samo da čelične felne ofarbaš skroz u crno a ne da eksperimetišeš BTW ove ratkapne su

Comment

• SikterBre
                            CBC Član
                            • 29.10.2011
                            • 17
                            • Trstenik, Srbija

Šta znam, meni se dopalo kako je ispalo i odlično bi izgledalo kada bih imao distancere da ih malo izbacim napolje.. Što se ratkapni tiče, meni se dopadaju, nisam viđao da neko ima iste jer nisam ljubitelj konfekcije i ne volim da mi auto izgleda isto kao i ostali, bitno mi je da se bar po nečemu razlikuje i da to nešto niije ciganija..
                            Last edited by SikterBre; 25.01.2013, 18:25.

Comment

• SikterBre
                              CBC Član
                              • 29.10.2011
                              • 17
                              • Trstenik, Srbija

Nisam ništa odavno pisao ovde, pa aj da počnem...

Imao blisku susret sa Golfom otpozadi, tako da sam izvukao 50€, pa sam rešio da sam odradim oba branika i malo ih modifikujem, uklonim lajsne, zatvorim rupe i tako to

Comment

Working...
                              X