Porsche 944 - by Murda-ra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Murda-ra
    CBC Član
    • 10.11.2005
    • 45
    • Belgrade - MunZe

Hvala vam svima na ovako toploj dobrodoshlici.

-Za Maglenke

Ok. Netju ih vaditi, ali onda tju u svakom sluchaju sachekati da mi naleti dobar elektrichar, pa da pljunem 150-200 eura i da mi uradi komplet sve instalacije ponovo.

-Felne

Neka ostanu ovako plavkaste... Mozhda tebi jeste shabanski, ali to je stvar ukusa. Meni je vishe shabanski i nekako izlizana crno-crvena varijanta u kojoj je on bio pre sredjivanja... A crno skroz mi je nekako gangsterski... Vishe lezhi nekoj bembari ili audijcu Elem hromiranje i poliranje kao i ispravljanje felne mi je preskupo, mozhda na proletje uzmem set novih sa gumama i to je to...

-Motor

Proveren. Ischekiran u svakom pogledu (mashinskom naravno). Treba da stavim set novih dizni jer mi tretja dizna pushta malkice benzina. Ulje mi troshi 200grama na 1.000km, shto ti je po fabrchkoj normali 2l na 10.000km. Predvidjen je za mineralno, ali kao zamenu mu stavljam full sintetic 10w-40. Glava je chista, eto trebaju nove svetjice i nova razvodna kapa sa kablovima.

-Plin

ne svidja mi se kako je spakovan plin pod haubom. Kao radjen po atest-u, a ono stavljeno parche lima izmedju glave motora i rasprshivacha plina kao zbog atesta, i onda kad mi je auto u leru lim changrlja kao da mi je lonac bushan Videtju mozhda i zadrzhim, videtju shta tje biti posle shtele pritom je vlasnik sam radio neke prepravke creva i tako dalje. Inache ko zna mozhda je lepo ishao na plin, dok plin nije osetio kutjne charolije.

-Custom
    Na njega def. ne ide plastika, a custom za Porsche-a znachi sitni detalji. Npr, umesto standardne zhute sijalice u kontrolnoj tabli stavljeno je plavo led osvetljenje. Treba da se tapacira deo oko menjacha kako bi dobio neki trip (to tjemo tek videti kako izgleda), ruchka i glava menjacha su od nerdjajutjeg chelika ruchne izrade, kao i igle na vratima (ono majo govance na koje zakljuchavate auto sa unutrasnje strane),pozicije su plave, promenjen je volan, i kao josh mnogo toga shto tje se tek raditi na enterijeru, ali otom potom...

-Predji branik

Shta mislite o tome da se stavi mrezhica kao na slici, nikako mi se ne svidja shto mi se vidi ovako hladnjak... Nekako mi je...kao da gledam u juga kome fali prednja maska Ipak bi da mu dam neku dozu sportske elegancije na ovu sadasnju agresivnost

-Shtopovi

Preko dana su plavichasti, ali vishe vuku na crno, ne brini se nije skroz plava boja. Videtjesh, slikatju ga po danu...

Aj poz i hvala na predlozima... Mozhda se i vidimo pa o tome raspravimo uzhivo

P.S. Wartburg, nije on prvi u seriji bez audijevog motora, nego je 924 bio predvidjen za ljude sa plitjim dzepom... I to chak nije ni audijev motor, nego je Porsche preradio audijeve agregate sa glavom i spakovao ih pod svoju haubu.
    dinar po dinar... SPOJLER!

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Pazi ssad, Custom, znaci osoben, nemoj mi sad zameriti sli veruj mi da Custom nema veze sa Porscheom, ili neznam chime, nemam nista protiv Porschea, niti tebe, ali, Custom treba zasluziti i na Porschu kosta bar ko pola auta (novog)

Custom Motor Show gde sam redovan:

To beshe custom Porsch

Malo drugih custom cars:

Dakle, nema ljutis, samo se bojim da ce doci do razilazenja misljenja i nesporazuma ubuduce, i josh jednom, nista lichno, samo kao usmerenje na level nista vishe. Budi za pochetak skroman i zadovoljan sto si kupio jedan auto na kojem se isplati nabaciti jedno 3-5K ? za customisation

Ostavljam na kratko post, brisem ga kasnije... ili vec prvi mod koji natrchi
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

Prvi mod h
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Murda-ra
          CBC Član
          • 10.11.2005
          • 45
          • Belgrade - MunZe

Ma nek ostane post, i treba da se nauchim... Bolje da se nauchim nego da lupetam gluposti. Inache Thx. E a sad, otje li mi neko retji kako mogu da nadjem IvanaT i par rechi u onoj mrezhici napred...

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

PAzi sto se mrezice tice stavi je ali mozda da bude sitno sito ili jos bolje da bude crna da ne strci al opet stvar ukusa.
            IvanT ti je na kraju Vusnjicke ulice al najbolje da ti on da tacnu adresu ili neko ko je upucen!

P.S.Nemoj samo da preteras sa mrezicama!

I love my

Comment

• Murda-ra
              CBC Član
              • 10.11.2005
              • 45
              • Belgrade - MunZe

Ma samo sam napred hteo da stavim mrezhicu, i to sitnu, ovo je editovanu u photoshopu a mnogo mi gubila na kvalitetu kad sam smanjivao i onda nisam mogao da usitnim Hihihihi E tako... Nishta onda, sad kad zavrshim ovo postujem slike pa da viditeeeeeee

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Ako izvadis plin iz auta,ti si onda lood!Pusti te seljoberske price,plin ovo ono.Plin je zakon!

IvanT je u Visnjickoj.Videces sa desne strane LOVATO servis,cim prodjes skretanje za lesce...
                Power of dreams !!!

Comment

• LuccaGabazzi
                  CBC Senator
                  • 16.09.2005
                  • 294
                  • pole position

ako hoces da se vozikas non stop poslusaj ljude, ne skidaj plin. sine, nije benzin voda da ga imas 24/7..... da vidis kako je kad prigusti sa kesom, pa umesto 10 l plina ti jedva sipas 5 l corbe.
                  Billionaire Boys Club

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Pre svega: auto je stvarno "retka ptica", u neku ruku exoticar...

E sad, maaalo sam sumnjichav da ovo mozhe da se vozi normalno a da je ispod 16-17 l gradska. Kazhem "normalno" a mislim da smesh ponekad da predjesh i 4000 obrtaja, a ne da stalno shaltash i vozish k'o da je zeldi u pitanju... Ako ti je to cilj, mislim da bi trebao da ostavish plin, eventualno odesh do Ivana/Dore ili nekog treceg da ti to sve lepo nashteluje i ispravi ako je neshta "nakrivo posadjeno", ali definitivno bi trebao da razmislish o tvojoj nameri...

Sa druge strane, ako ti je ovo drugi (treci?) auto, pa je samo za neke weekend ture i show-off, onda OK, razumem te... Za svakodnevnu, praktichnu upotrebu mislim da cesh se brzo pokajati ako deinstalirash TNG instalaciju jer cesh sve cheshce doci u iskushenje da "gazish" taj auto onako kako je i namenjen da se vozi

A tad je potroshnja sve samo ne za tolerisanje...

BTW. Posle dugo premishljanja i "shtekanja" ja upravo ovih dana odradjujem TNG, i pricham pre par dana o ovome sa zetom koji je u D nekih 15-ak godina. Kazhem mu: "...bedak, ja shatro vozim BMW a ugradjujem plin..." A on ce meni: "Pa, moj shef je proshle nedelje puknuo 2300 evra za sekvencijalni na svoj X3!" =] Josh treba da smo srecni da za te pare mozhemo ovde da odradimo posao

Ne znam shto ovo isprichah, ali ne mozhe da shkodi...

Pozz =]
                    http://www.bmw.tv

Comment

• ljepoja
                      CBC Veteran
                      • 31.10.2005
                      • 110
                      • Futog

pa kada bi stavio crnu mrezicu onda bolje nemoj ni stavljati jer se nece primetiti ...mislim da je ipak bolje da stavis hromiranu !

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sad, maaalo sam sumnjichav da ovo mozhe da se vozi normalno a da je ispod 16-17 l gradska.
                        zasto si sumnjicav ?

po meni, auto je relativno mali, nije tezak, odlicne aerodinamike, odlicnog motora srednje/manje zapremine i jako dobro menadzmenta (ECU i ostalo).

danas takvi auti trose oko 11-12 litara gradske voznje, mislim 2400 kbuka i 170-190 KS a Porse je oduvek bio avangardna firma kada su mehanicka resenja i motori u pitanju.

i pre 30tak godina, bila je slican potrosnja danasnjim- skoro nista se nije promenilo sa klasicnim benzinskim motorima koji koriste indirektno ubrizgavanje. tek mozda 10tak % niza specificna potrosnja sto po meni i niej tako mnogo kada se prevede u brojke lit/100km.

u svakom slucaju, sjajan auto za doradu, odlicna baza za svakojaki tjuning mehanike- izdrzljiva karoserija, motor korektno projektovan i proizveden, puno podrske aftermarket dorada, odlican osecaj voznje...

milina od auta.

uz plin resena i ekonomicnost.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Pa ne mora bas sve na autu da bide oci!Licno moj ukus je da su mrezice fuj tj te srebrne i hromirane!Mislim lepo je kad uradis na autu nesto i ti znas da si to uradio i super ne moraju bas svi da to vide ako me razumete!

I love my

Comment

• Murda-ra
                            CBC Član
                            • 10.11.2005
                            • 45
                            • Belgrade - MunZe

Kanarinac, mislim da ti nisi ni svestan koliko se chak i hromirana mrezhica netje videti na prednjem braniku. Elem to je jako mali prostor, i vidljiv je u potpunosti, bash iz ovog ugla iz kog je slikan auto... Inache crna mrezhica nema poentu, jer shto kazhu ljudi netje se ni videti...tako da ide hromirana, a zadnji branik tju da mu radim ruchno, sam... Video sam neshto i zamislio u svojoj glavi... tako da ono.... Otom potom

Comment

• Murda-ra
                              CBC Član
                              • 10.11.2005
                              • 45
                              • Belgrade - MunZe

E i tako ... Danas je auto pojeo ono malo sr*nje shto ogradjuje drvo na parkingu... Prvo sam ustao na levu nogu, onda sam se ceo dan nervirao i p1zd3o, da bi na kraju popio malo vishe, i pri uparkiravanju u resavskoj izuo desna vrata od zhivota. Fino sam uspeo da ogulim OBE FARBE (i prvu srebrnu i trenutnu-crnu) i da ga poshteno ulubim. Cela duzhina vrata pri dnu je znachi oguljena i ulubljena... Koliko me krenuo baxuz sa ovim kolima pochinjem opasno da razmishljam da ih prodam i kupim neshto drugo...

Comment

• Cepa D
                                CBC Senator
                                • 28.09.2005
                                • 242
                                • Cerak

Bajo nije odustajanje pravo reshenje, i nije ti auto baksuz nego si , i sam si to rekao.
                                NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

Working...
                                X