Fiat 131 Mirafiori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Fiat 131 Mirafiori

Ok, evo ga autic. Uslikao sam nesto danas....Kako da krenem... auto je 78 godiste, 1300 ohv, 4 brzine, najosnovnija verzija. Auto je bio svetlo zut u originalu, farban je pre mnogo godina i verovatno nebi opstao da nije to uradjeno i verovatno nesto malo zasticeno. Sajtne su povrsinski korodirale, vidi se da su menjane i verovatno tanje nego fabricke. Interesantno da ni jedan rub nije propao...Ispod nema rupe nesto je krpljeno al za sada to nije nista strasno, nista ne otpada, nema hrane za koke Ima u zadnjem dzepu jednu rupicu kao i napred iza tablice fali malo vece parce. Ostalo se vidi na slikama
    Auto sam uzeo za 300 eura medjutim odma je morao da se zameni ceo zadnji trap jer je diferencijal bio los i nije mogao da se opravi. Uglavnom stavljen je od lade 1300 (drugi ne znam gde da nabavim za neke razumne pare), uz neke prepravke sad je identican kao i fiatov, znaci amortizer ide kroz oprugu itd.
    Ima jedna slika gde je raskupusana tabla sa osiguracima uglavnom nesto se zapalilo pa je to prepovezano na bolju od 132 ali sad ostaje kupus sa dodatkom pojacanog zvuka motora u kabini videcu to nekako da resim...
    Motor pali i radi,(ima neki missfire kod kretanja sa malim gasom povremeno?) ima gasnu instalaciju...u kakvom je stanju sve to nemam blage veze. Zamenjene su neke stvari, kablovi razvodnik itd. Ne znam koliko tacno trosi odoka oko 13 litara gasa, al vidim da varira od mesta sipanja. Ulje kakvo je ne znam kao ni filter, u normalnoj voznji trosi izmedju pola litra i litar na 1000 km. Duva na sipku i na cep. Nisam pri parama sad pa kad zamenim sve lepo javljam, za sada dolivam viskol...Takodje svecice su neke bezveze bosne...
    Uglavnom auto ide vozim se jedno mesec dana, uzasno je spor Ima 155 gume smesan je ko crtani film al to je to za sada Jako lepo se vozi i lezi... ipak bez 1600 motora i nekih recimo 175 guma nema govora o nekoj brzoj voznji, ne vozim ga preko 80, a moze da dobaci preko stotke u ovom stanju. Ukupno sam dao za auto sa popravkama 400 eura, gas je atestiran jos 2 godine. Registrovan, na moje ime 650 eura.

Dopisacu jos kad se setim...slab mi je upload pa cu polako dodavati slicice

Heavy horses ! Move the land under me ...
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Moram da zahvalim Pedji sto nesebicno pomaze da se ovaj autic jos kotrlja.

Comment

• Paranoid
      CBC Senator XXL
      • 13.01.2009
      • 622
      • Beograd
      • Fiat 131 1300

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sad bar imaš čime da dodješ na roštilj
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Paranoid
          CBC Senator XXL
          • 13.01.2009
          • 622
          • Beograd
          • Fiat 131 1300

To je i bila poenta, sa malo stila

Comment

• cybersrb
            CBC Početnik
            • 07.06.2013
            • 3
            • Sabac
            • Honda Civic

Svaka cast.Kakvi su ti dalji planovi,sredjivanje ili?Iz radoznalosti cu pitati,kakva mu je kilometraza na satu?Pre par dana sam u Loznici video zastavu 101 konfort iz 1978 i na sartu je bilo neverovatnih 874hiljade+ Ko zna koliko je radjen motor,ali sat pokazuje stanje..da bude jos zanimljivije..vozi ga cikica koji ga kupio od svoje prve plate..

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Like, pohvala za kolica.

Comment

• chaboo
                CBC Veteran
                • 17.06.2012
                • 195
                • Beograd V.Mostanica
                • citroen C5 hdi

Originally posted by cybersrb View Post
                ??Pre par dana sam u Loznici video zastavu 101 konfort iz 1978 i na sartu je bilo neverovatnih 874hiljade+ Ko zna koliko je radjen motor,ali sat pokazuje stanje..da bude jos zanimljivije..vozi ga cikica koji ga kupio od svoje prve plate..
                Kako si na zastavi video 874 000 km kad ima petocifren merac km.Pitanje je samo koliko je puta obrnuo cajger. Sorry za off mirafiori ima dobru podlogu za dalje sredjivanje I bas bi bila fora da se napravi jedna lepa jer ih nema.

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Moze auto da se sredi ali pitanje je kako tj da li ce to biti prividno ili kako treba, a razlika je u 2000 evra Javljam dalje sta sam uradio.

Comment

• chaboo
                    CBC Veteran
                    • 17.06.2012
                    • 195
                    • Beograd V.Mostanica
                    • citroen C5 hdi

Ako imas zivce onda polako I kako treba da se sredi, a za 2 soma...pa snadji se

Comment

• Paranoid
                      CBC Senator XXL
                      • 13.01.2009
                      • 622
                      • Beograd
                      • Fiat 131 1300

Sta je uradjeno u medjuvremenu na autu.. hm...remontovao sam levu kuglu u batajnici, 15 evra , nabavio dve gume, 155 80 Kormoran i jako sam zadovoljan. Vidim da oni prave gume za traktore i kamione ali i da su podbrend Mishelina. Uzeo sam letnje tako da sad imam 4 letnje, ako bude teski sneg u bg neka stoji na parkingu mesec dana ionako ce ga pojesti so. Inace Tigar letnje sigure koje su mi nazad zuje na + 40 Neverovatno. Zamenio plocice posto su bile neke katastrofa...hteo da uzmem ATE Lukas Ferodo i to al majstor kaze dovoljne su LPR, 1000 din su izasle u Gazeli, i bas sam zadovoljan. Inace iste su kao za keca stari tip . Jos pre sam zamenio gumice na balans stangli, to valjda pasuje od floride sto znaci da nece dugo ali privremeno dok ne nabavim za njega. Tako da je auto sada manje vise prav kad ide i koci, i to radi lepo

Nemam naviku da zapisujem kilometrazu, sipao sam viskol do sada 15 40 i cini mi se da je malo povecao potrosnju ulja mada ne znam koliko sam prelazio vozikao sam se ... Mozda cu da probam sa malo skupljim uljem cisto me interesuje...

Sta me muci ... auto kad se zagreje kako treba preko dana, kad ga palim vise puta, hoce da mi obara ler gas toliko da na kraju jedva radi i gasi se na leru. Dok je hladan sve je ok, radi lepo kako je nastelovan, i to toliko da kad je skroz hladan drzi obrtaje i ono do pola sata voznje je sve ok radi normalno. E sad, ima Solex karburator sa automatskim sauhom(saug ili sauh ?) i valjda je tu problem... znaci sta mislite jer to zrelo za remont pa me ebe ili je mozda negde problem u gasu i stelovanju ili necem sestom...auto ne radi na benzin, busan mi je rezervoar.

Pozzz

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

ja bi mu pojaco malo ler gas na isparivacu,kada je zagrejan.ako ti inace lepo radi u voznji ,staro je to da teras neki mak na konac.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Paranoid
                          CBC Senator XXL
                          • 13.01.2009
                          • 622
                          • Beograd
                          • Fiat 131 1300

Ma naravno al desilo mi se jednom mi se ugasio na semaforu i nije hteo da upali 15 minuta ni da opali tako vruc ? a i nezgodno je u kreni stani jer kazem ti ler gas toliko opadne da se pali lampica akumulatora. Glupo stalno da mu drzim gas

Uradio sam to sto kazes ali opet se desava isto, osim ako ga ne odvrnem ko sivonja , a onda dobijem previsok ler cim se zagreje na radnu posle 5-10 minuta.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

aha kapiram,znaci tebi je problem sto se automatski sauk spusti ranije nego sto bi trebalo. pa ako ces sam da stelujes.vrati kako je bio ler gas.pa to kad mu je nizak ler gas ,poklopi usis vazduha rukom pola pa vidi da li mu se ler gas unormali.onda mu uradi restrikciju u**** trajno sa nekom plastikom onoliko koliko treba da se ne gasi dok nije skroz zagrejan.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Paranoid
                              CBC Senator XXL
                              • 13.01.2009
                              • 622
                              • Beograd
                              • Fiat 131 1300

Hvala, danas cu da pogledam sa drugarom sta mozemo, ako ne onda cu da vozim do plinadzije.

Comment

Working...
                              X