Fiat 131 Mirafiori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Paranoid
    CBC Senator XXL
    • 13.01.2009
    • 622
    • Beograd
    • Fiat 131 1300

Moze split u podforum za plin ako treba...

Sta je bilo u medjuvremenu, ok, kad se zagreje i krene da trokira kada stavim prst na usis, znaci delimicno ga poklopim on poveca obrtaje tj unormali se. Primetio sam da mu to ne smeta kad je hladan. Probe radi zalepio sam traku preko pola u**** medjutim kad se ugreje opet isto? Mozda treba vise da zatvorim ?

Kada se ugasi vruc ista prica nece da pali dok mu ne nadrukam plina ...ne znam buni me kako lepo radi kad je hladan upalim ga samo na verglanje i pipnem gas...

Pre svega ovoga sam bio kod plinadzije da ga kao "nasteluje" ono po principu za 2 min, i kad sam mu rekao da zagrejan ne drzi ler pitao je da nisu otisle membrane ? Na sta sam mu odgovorio da su promenjene pre 5 meseci.

Neka ideja ?
    Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Paranoid
      CBC Senator XXL
      • 13.01.2009
      • 622
      • Beograd
      • Fiat 131 1300

Znam da sam bio lenj da koristim search

Zamenjen je isparivac na kraju a i ventil na njemu je crkao tako da je sada sve u redu malo novcanik lose prosao ali Boze moj idemo dalje...

Comment

• Paranoid
        CBC Senator XXL
        • 13.01.2009
        • 622
        • Beograd
        • Fiat 131 1300

Aj da napisem nesto, auto se vozi i dalje svaki dan, vizuelno u istom je stanju kao i na pocetku osim toga sto sam pre zime sajtne ogulio i premazao, doduse nesrecno. Nigde nije probilo sto je lepo, korozija je bila na povrsini. Jos malo i godinu dana ce, od zadnjeg pisanja sam zamenio anlaser 2000 din i mozda neke sitnice. Palio preko zime na gas normalno oko nule, jednom prilikom na -10 ujutru izverglao sam dva puta po 5 sekundi znaci nikakva tragedija, sve u svemu lepo za toliko star auto. On ima na kucistu filtera vazduha onu foricu zimsko-letnje, u principu ne vidim kako to pomaze, mozda ako je napolju -50 ...

I dalje imam dileme oko toga kako i sta dalje...

Pare su tu uvek bitna stavka

Comment

• wlady
          CBC Veteran
          • 13.11.2010
          • 144
          • bern
          • daf

ako su pare bitna stavka onda si pogresio u izboru auta.imam i ja starog fiata i iako ga ne koristim svaki dan zahteva malo vise paznje pa i cescu zamenu delova da bi to radilo i islo kako treba,a o karoseriji da ne pricam,pogotovo ako auto stoji napolju.sto se tice tvog mirafgiorija ima dosta potencijala,izgleda da nije usvinjen kako to obicno biva sa starijim sklopocijama ,mada bih ja za pocetak izbacio taj motor za mikrotalasnu i ubacio mu 1,6 dohc.
          1.3 trosi kao 2.0.a ide kao yugo 45,mozda i gore.
          inace taj sistem ima svrhu da ne udise hladan vazduh jer motorni prostor je jako provetren.kod mene se gasi pri usporavanju tj.saltanju izdruge u trecu ako ta klapna nije na "zimsko" kad je dosta hladno,mada ja nemam ugradjen gas.
          pozdrav i ubaci jos koju sliku

Comment

• Paranoid
            CBC Senator XXL
            • 13.01.2009
            • 622
            • Beograd
            • Fiat 131 1300

Nesto sam radio na autu, plan je bio da se zameni motor za ispravan, menjac 5 brzina, i ceo enterijer, branici maska i farovi. Na zalost ispostavilo se da motor trosi ulje kao i stari a ja zivce, menjac zuji, i jos hiljadu bip. Sedista, tabla volan branici maska i farovi su lepi to je u redu. Limarija je za sada u istom stanju, sajtne su opet korodirale predpostavljam da rdja ide iznutra. Auto mi ocajno ide na gas i to me nervira. Postavicu neke slike kad se nakanim.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Gas se lako sredi a ostalo moraš sam
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Paranoid
                CBC Senator XXL
                • 13.01.2009
                • 622
                • Beograd
                • Fiat 131 1300

Uradio sam karb, ide ko zmija na oba goriva al tesko mi pali na gas u smislu okida i upali al se ugasi. Naravno akumulator je bio slab pa je crko. Hocu da uzmem novi videcu da mi neko izmeri alternator je l uredu, e sad moje pitanje je da li mogu da kupim neki bolji akumulator tipa exide ?, da li ima neka fora sa ovim novim tehnologijama akumulatorskim i starim kolima ?

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Kupio sam motor 1.6 koji je isao u sledecu generaciju mirafiorija, sohc je, i ima 85 konja, ideja je da se on uradi skroz i da se popravi karoserija, sve to nadam se ove godine.

Comment

• Paranoid
                    CBC Senator XXL
                    • 13.01.2009
                    • 622
                    • Beograd
                    • Fiat 131 1300

Click image for larger version

Name:	WP_20160229_15_15_05_Pro.jpg
Views:	1
Size:	84.1 KB
ID:	881982

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Paranoid View Post
                      e sad moje pitanje je da li mogu da kupim neki bolji akumulator tipa exide ?, da li ima neka fora sa ovim novim tehnologijama akumulatorskim i starim kolima ?

jes da je bilo davno, ali evo odgovora oko cetvtrog minuta
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Paranoid
                        CBC Senator XXL
                        • 13.01.2009
                        • 622
                        • Beograd
                        • Fiat 131 1300

Hvala vec sam negde to cuo al u tom trenutku me zanimalo zasto je tako. Whatever sirotinjo i bogu si teska sad imam novi akumulator i bas me zabole. Ako me razumes

Inace Doro znas sta sam uradio sa paljenjem na gas ? postoji ****ni sraf na weberu za pojacavanje/smanjivanje automatskog sauha samo sam smanjio za dva kruga i palim kao car, sve radi kool.

Comment

Working...
                        X