Prema poslednjim merenjima gradska vožnja 13.5l plina, sasvim ok.
Peti put - Alfa Romeo 166TS
Collapse
X
-
Zašto može da se oseća miris benzina kod zadnjeg desnog točka (tu se sipa gorivo) nakon vožnje? Ne oseća se u kabini (osim kad se otvori prozor), nego baš tu oko točka i to samo nakon malo duže vožnje, kad auto stoji neko vreme miris nestane.
Comment
-
-
Verovatno ti regulacija pritiska u rezervoaru ne radi pa pušta višak ili je odušak negde šupalj. Ne znam tačno kako radi sistem ali mislim da ima pritisak u rezervoaru koji reguliše preko evapa.
Comment
-
-
Moraću da se bacim na pretragu da vidim kako to funkcionira. Znači regulacija pritiska u rezervoaru...
EDIT: Našao sam ovo: "Under the rear wheel arch liner is a small cannister attached to the filler nozzle, this has a small excess pressure relief valve/fuel vapour catcher (pipe from tank), this is in essence what would once of been a vent pipe untill emissions regulations stipulated a valve assembly, sound like its stuck, its a simple spring and ball and easy to get too with the wheel off and liner removed, sounds like this could be the problem."
Mada sam na istom mestu našao da može da bude i do pumpe za gorivo. Sutra čim stignem skidam zadnji točak i krećem u akciju.
EDIT2: Iz gornje priče izgleda da je ovo problem:
Last edited by sErGiO; 21.09.2015, 23:11.
Comment
-
-
Drastičan nedostatak vremena je doveo do toga da ne stižem da pogledam šta je. Elem sada sam skidao zadnje sedište i tražio gde je pumpa za gorivo i pronađem je u gepeku. Skinem poklopac i vidim benzina na sve strane. Isti slučaj kao sa 156-icom što sam imao, napukne na samom vrhu neka plastika na pumpi za gorivo i tu počne da izbacuje benzin i odma smrdi. Razlika je u tome što je na 156 pumpa više pomerena ka kabini, odnosno nalazi se blizu sedalnog dela, a ispod vertikalnog dela sedišta, a na 166 je povučena još unazad i slabije se oseća benzin u kabini, više spolja. Zato sam ja istripovao da nije do pumpe iako mi je to palo na pamet. Sutra skidam pumpu ako stignem i lepim, pa ako uspem dobro je ako ne ide nova pumpa.
Comment
-
-
Sad kad kažeš, imali smo to na 156... Bitno da si našao kvar
Comment
-
-
Samo ti pecaj, vodostaj nizak, može samo šporet neki da se izvuče
Comment
-
-
Pa sad iz tog ugla nisam sagledao stvar... Znači da sam do sada pogrešno pecao ribe umesto šporete
Comment
-
Comment