Fiat Punto mk2 Rosso

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Prekjuče sam sipao na ****om Eko petrolu 20-ak litara benzina i danas se upali check engine i ne gasi se. Auto normalno pali, radi i ide. Da li da probam da sipam još 20 litara benzina na nekom NIS-u ili MOL-u i da dodam aditiv ili da idem kod majstora da ugasi check engine?

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

jedino ako su ti usuli dizel ili tecnost za stakla umesto benzina. Vidi ti na nekoj dijagnostici sta kaze.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• cikabosko
        CBC Veteran
        • 13.11.2008
        • 146
        • Novi Beograd

Sipaj 100-ku na Gazpromu ili OMV-u.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Probaću, svakako se neće baciti gorivo. Evo malo slika svojeručno načinjenih:

Comment

• Viper
            CBC Senator XXL
            • 25.11.2004
            • 700
            • Kać

Originally posted by sErGiO View Post
            Prekjuče sam sipao na ****om Eko petrolu 20-ak litara benzina i danas se upali check engine i ne gasi se. Auto normalno pali, radi i ide. Da li da probam da sipam još 20 litara benzina na nekom NIS-u ili MOL-u i da dodam aditiv ili da idem kod majstora da ugasi check engine?
            Obavezno na diagnostiku, ne zezaj se sa losim gorivom. mom kolegi sa posla je zbog goriva jedna dizna crkla i nalivala previse goriva u cilindar on vozio tako i sad belaj izgoreo jedan ili vise ventila na tom cilindru.
            I DONT NEED SEX
            goverment fucks me every day!

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ma ne verujem da je od goriva (mozda jeste) , to je neka greska koja se upali,pa ce sama da se ugasi posle nekoliko dana,pa ce opet i tako. verovatno neka lambda sonda(njen grejac ) ili tako nesto. &nbsp;pitaj starog vlasnika,verovatno se i njemu palilo.<br>uglavnom ,iscitaj gresku,obrisi.pa kad se opet upali znas sta je.<br><br>PS: tako mene zeza grejac lmbda sonde 2 . nikakve probleme sa paljenjem,voznjom i potrosnjom nemam. par dana sija,par dana jok. moram to da sredim sad pred prodaju auta. nemogu tako da ga prodajem.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Lep Djunto. Svidjaju mi se sedista. Bolje sto si platio malo vise i uzeo servisiran auto sa boljom opremom. I ti sutra kad ga budes prodavao uzeces vise.

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Hvala svima na lepim zeljama. Sutra zovem majstora da zakazem dijagnostiku pa cemo videti sta dalje.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Sipao na Lukoilu za 1000 dindzi nwki njihov benzin sa aditivima, provozao se do Pazove i nazad i ugasila se lampica.

Comment

• Hermes
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 1306
                      • https://t.me/pump_upp
                      • bemve

A sto ne kupis ``dijagnostiku``, pa se sam igras.
                      Kupis ELM sa dva-tri dodatka za jedno 30-40 evra i citas i motor, abs, airbag.....a mozes i na drugim kolima.
                      Ne mozes mnogo da uradis njime, ali sto da svaki cas trcis kod majstora da ti kaze koja je greska, itd.
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• erdeljan
                        CBC Član
                        • 24.01.2008
                        • 12
                        • Malmö / Svedska

Originally posted by sErGiO View Post
                        Sipao na Lukoilu za 1000 dindzi nwki njihov benzin sa aditivima, provozao se do Pazove i nazad i ugasila se lampica.
                        Znaci autu se svidja Pazova

Salu na stranu, imao sam takav Punto pa ga prosledio zbog sigurnosti u saobracaju, kapiram da po gradu zavrsava 99% voznji ali van grada mi je bio katastrofa!
                        Last edited by erdeljan; 01.02.2016, 05:08.

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by Hermes View Post
                          A sto ne kupis ``dijagnostiku``, pa se sam igras.
                          Kupis ELM sa dva-tri dodatka za jedno 30-40 evra i citas i motor, abs, airbag.....a mozes i na drugim kolima.
                          Ne mozes mnogo da uradis njime, ali sto da svaki cas trcis kod majstora da ti kaze koja je greska, itd.
                          Iskreno za sve ovo vreme koliko sam automobila promenio do sada check lampica se upalila 2-3 puta. Jednom kad sam kupio letos 166-icu i to je bilo do raštelovanih plinskih dizni, posle štelovanja se više nije palila i sad ovo tako da nemam baš potrebu da dajem 30-40€ za ELM.
                          Volem da čačkam oko auta, da menjam svećice, ulje, da popravljam ponešto ali ne volem da čačkam oko dijagnostike

@erdeljan
                          Sve je tačno što kažeš ali ovaj auto je i pravljen da bude jeftin i da završava posao po gradu

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Danas sam konačno uspeo da odem kod majstora da pogleda auto. Prethodnih dana sam primetio da se čuje nekakv hučeći zvuk iz zadnjeg dela u trenutcima kada se vozi onako po gradski, kreni-stani i da isti zvuk nestane kad pipnem pedalu kočnice a i na brzinama preko 60 km/h. Usput i ručna slabije drži pa reko ajde sve to da proverimo.
                            Ispostavilo se da je prethodni majstor ugradio paknove naopako, odnosno da je leve stavio na desnu stranu i obrnuto pa su bili nekako nategnuti da stoje ali su bili malo ukrivo pa su se nejednako trošili i nisu mogli da se odvoje kad pustim kočnicu pa je to najverovatnije bilo uzrok hučanja.

Skinuti stari paknovi i odmah stavljeni novi. Ruke plus delovi 5000 dinara.
                            Usput pregledan automobil i nema nijedne zamerke. Odozdo je suv kao barut, nema kapi ulja.
                            Nešto kasnije auto opran detaljno i ručno ispoliran:

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Čista auto uvek deluje bar 20% skuplje!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...