Jesi li proverio punjenje?
Fiat Punto mk2 Rosso
Collapse
X
-
Ne, jedva sam sinoć uspeo da doteram auto do kuće. Možda je i punjač pokvaren.
Pogledam jutros na garanciji spisak servisera i nađem da je u pitanju Kiler auto i to kao jedini na teritoriji Beograda. Pozovem ih i objasnim šta je u pitanju i kažem koja je marka akumulatora i njihov serviser mi kaže nema problema da donesem da ispitaju. Ne budem lenj, odem kući, skinem akumulator, odnesem kod njih da bi mi u servisu rekli da oni ne rade Magneti Marelli i da ne zna ko mi je to rekao niti ko ih je stavio na taj spisak. Pozovem u Kragujevac Nikom auto koji je uvoznik i oni mi pronađu neki servis Mihajlović na NBGD-u. Odnesem tamo akumulator da bi mi baja, nakon što ga je spojio na neki uređaj, rekao da je akumulator prazan (?!!) i da će da ga napune i da mi se jave sutraPritom nemaju nikakav zamenski akumulator i ja sam sad bez auta, najmanje do sutra. Ako ustanove da je fabrička greška onda dobijam potvrdu i sa njom idem u prodavnicu gde je kupljen isti da uzmem drugi (u fu***n Sremčicu).
se od muke
Dogovorio sam se sa drugarom da večeras svrati do mene sa svojim autom da prebacimo na kratko njegov akumulator i da izmerimo napon punjenja da bi videli da li je alternator loš ili je baš crklo g***o.
Comment
-
-
Da te pripremim za nerviranje....ako konstatuju da je akumulator u redu, naplatice ti punjenje. A ta njihova buduca konstatacija moze da se ne poklapa sa cinjenicnim stanjem, pa eto veselja za tebe i dokazivanja da je lopta okrugla....
Comment
-
-
Rekli su mi da je punjenje 400 dinaraSamo sto je moj punjac proveren unimerom i radi tako da nema sanse da ga oni napune. Proverili smo i napon punjenja i on iznosi 14.00 volti bez opterecenja i 13.88 sa uplaljenom klimom i svetlima sto po recima majstora znaci da je auto ispravan. Suta ocekujem rasplet
Comment
-
-
Naravoučenije, staviš debele kablove na kleme pa ih spojiš da lepo pokrivi ćelije a oni neka duvu što će ga popraviti...
Znači opako mi idu na ganglije te akumulatordžije, prodaju gofna a uvek je kriv auto.. Sve u svemi čim krene serviser da me drnda za bilo šta ja napravim da ispusti čarobni beli dim pa nek se misle...
Comment
-
-
Baš si me "obradovao", ja pre par dana kupio isti takav Magneti Marelli, ali kod ovlašćenih (Stojanov, NS). Videćemo kako će se kod mene pokazati. Stari (originalni, isti takav, fabrički koji je došao u autu) je potrajao 5.5 godina, no poslednju godinu sam mu dodatno produžio život sa par vađenja iz auta i dopunjavanja punjačem.
TT
Comment
-
-
Sta da ti radimKoliko si platio MM?
Elem danas sam ih zvao jedno 5 puta da bi mi na kraju rekli da akumulator mora u KG, gde se nalazi sediste Nikoma na dodatno ispitivanje i da to ne moze pre utorka da bude gotovo. Na moj ponovljeni zahtev za zamenski akumulator receno mi je da oni ne dobijaju zamenske od Nikoma iako su trazili. Od mene veliki minus za Nikom auto iz Kragujevca.
Na kraju mi je drugar doneo nov Bosch akumulator a ako dobijem drugi MM on ce u oglase
Comment
-
-
Nakon nekih 6000 km (+100 km) od malog servisa potrošnja Eneos ulja je oko 600 grama. Jutros sam proveravao i bilo je malo ispod pola pa sam dolio pola litra. Videćemo da li će izdržati do 10000 sa ovom količinom ulja ili ću morati da dosipam. Razmišljam da mu opet sipam Motul koji je već bio u njemu kad sam ga kupio, čisto da vidim da li će se nešto odraziti na potrošnju ulja ili neće.
Comment
-
-
Prošlo je punih godinu dana i oko 14000 km od kako se družimo puntiša i ja i mogu da izjavim samo da je ovo jedan od (ako ne i) najbolje održavanih automobila koje sam do sada vozio. Od kada je kod mene zamenjeno je sledeće:
2x xenon sijalice
1x paknovi (samo zato što je prethodni majstor obrnuo strane, inače su na autu bili novi ATE paknovi)
2x letnje gume (zato što sam pocepao jednu a ne zato što su bile loše)
1x akumulator (zato što je crkao u garanciji pa sam kupio drugi dok mi nisu dali zamenu koja je prodata kasnije)
1x mali servis (ulje, filteri)
Palila se neko vreme CE lampica i jedno 2-3 puta ABS ali oba bez ikakvih konkretnih posledica pa su tako i prestale da se pale lampice bez ikakvog vidljivog razloga ili intervencije. Ništa se nije događalo do pre neki dan kada je počeo da mi obara obrtaje na leru i da se gasi. To se dešavalo ujutru dok sam išao na posao i kad sam stigao do garaže gde držim službeni auto to je prestalo i od tada se nije ponovilo. Pretpostavljam da je problem bio u lošem gorivu.
DakleM da zaključim, ja sam prezadovoljan. Jedino što mi nikako ne odgovara je to prokleto sedište na kome nikako da se namestim ali kako ja ne zadržavam nijedan auto previše dugo pretpostavljam da će se i to rešiti u relativno bliskoj budućnosti
Sledi još jedan mali servis za jedno 2500 km i zameniću mu svećice kad je već i prethodni vlasnik to radio na svakom drugom malom servisu
Comment
-
-
Došlo vreme i za drugi mali servis na 179937 km.
Ovaj put sam se odlučio za Syntium 3000 5W-40 kako zbog cene od 550 dinara po litru (Eneos je skoro 1000), tako i zbog onoga što sam pročitao na blogu uvaženog kolege Expandable. Sada već tradicionalno na Punta idu Mahle filteri.
Svećice sam prekontrolisao i utvrdio da su u ok stanju posle 20000 km, te da su ugrađene NGK svećke koje koštaju oko 840 dinara po komaduKao da vozim neznamnija kakav auto a ne Punta. Bosch su preko 500 dinara tako da sam odlučio da ih ne menjam do sledećeg malog servisa. Misim ako ne mogu toliko skupe svećke da izguraju 30000 onda jbg
Comment
-
-
Iiiiii puntiša je na prodaju, idemo opet na Cuore Sportivo
Comment
-
Comment