Nebi smelo to da se desi ako su kvalitetni diskovi.
Peugeot 308, 1.6 e-hdi 112ks, 2012. god
Collapse
X
-
Upravo tako sa originalnim diskovima mi se to nikada nije desilo. Sluzbeno dobijam svake 3 ili 4 godine novi auto (operativni lizing) i uvek su mi u ovlascenom menjali diskove zbog potrosenosti, a nikad zbog krivljenja, a uletao sam u milion bara, palio diskove itd. pogotov sto te sluznene automobile vozim mnogo zustrije nego ovaj svoj, iz razloga sto firma placa samo ratu i gorivo, a operativni lizing snosi registraciju, gume letnje-zimske + cepanje/busenje guma ako se desi, sve redovne i vanredne servise, popravke, daju zamensko vozilo itd. kao i kasko sa 0% ucesca i 3 stete godisnje
Sto se tice diskova informacija iz prve ruke, diskovi su po ATE-u original, direkto je ATE zamenio diskove uvozniku u ovom slucaju Sanel d.o.o. iz KG. S ozbirom da mi je vlasnik Sanela teca, a i sam radim sa delovima i slao sam snimak i ATE-u, objasnjenje je da su svi vodeci proizvodjaci diskova, kupili fabrike u KINI koje su vec samostapno proizvodile neke "Ž" klase diskova i prozivdojac to i ne kriju. Na sajtu Brembo-a i ATE-a pise koje su fabrike kupili i navodno su u njima implementirali svoju tehnologiju i kontrolu kvaliteta. Iz tih fabrika idu svi diskovi za istocno-evropsko i azijsko trziste, dok za fabricku ugradnju i veci deo zapadne evrope, diskovi izlaze iz evropskih fabrika, toliko o njihovom uveravanju da je kvalitet diskova iz svih njihovih fabrika isti (napisali mi isto i ATE i BREMBO).
Comment
-
-
Nevezano za temu, ali koji operativni lizing? ALD???Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Aks Fleet i Sixt. Jedna alfa 159 je bila preko ALD-a ranije, ali su mnogo zakerali, nisu hteli da snose troskove nekih vanrednih popravki. Sixt i AKS FLEET sve snosi dokazano u praxi
Konkretno Fiat 500l 1.3mjt pop star oprema, 390e sa PDV mesecno, 5% depozita... sve ukljuceno u cenu - redovno i svo vanredno odrzavanje, letnje gume, zimske, zamensko vozilo, bukvalno sve, ugovor na 4 godine ili 160 000km, posle 4 god nezvanicno dogovorena otkupna cena za vozilo 4500e + PDV (ne sme zbog zakona otkupna cena da stoji u ugovoru o operativnom lizingu). I imamo neki odbitak ako ne predjemo tu kilometrazu ali nesto smesno.
Sto pitas za ALD?Last edited by Djuka; 22.12.2016, 00:48.
Comment
-
-
Zatamnjena stakla sva na 65%, poslednja generacija Lumara. Gde sam radio zovu ga Comfort serija i daju 10 godina garanciju. Rade i prethodnu generaciju "Esprit" i bolju ali 2.5x skuplja Avantgarde sa nano ceramickom osnovom. 110e sva stakla sem soferke. Hteo sam malo zatamanjenja i to sam i dobio. Svetljije folije 50% i jos svetlije 30% je preko dana maltane kao da nema folija, a sledeca tamnija 85% mi je bila previse tamna, ovo mislim da je taman, a i da me ne cimaju mnogo cike u plavom
Last edited by Djuka; 19.07.2017, 15:21.
Comment
-
-
Comment
-
-
Ne. Za sve treba atest, a to podrazumeva prvo potvrdu ovlascenog uvoznika da smes da zatamnis stakla (3000 din to naplacuje recimo renault srbija),pa 3000 din. agencija za bezbednost saobracaja,pa 2500 AMSS ispitivanje i plus neke republicke takse...
Stim sto zadnje smes koliko hoces da zatamnis i onda mi nije jasno sta koji k... atestiraju. Mada za zadnja stakla hoce da izmene pravilnik, da ako ti servis da dokumentaciju za folije (izjava o propustljivosti i refleksiji i da su homologovana) onda nece morati atest za zadnja.
Zaustavljala me i interventna i žandarmerija i niko me nije ni pitao za stakla, a i saobracajna policija (alko test) a nocu se nista ne vidi u kolima.
Juce sam regularno prosao tehnicki, spustio sve prozore, a posto je vrucina nije im bilo sumnjivo i nista me nisu pitali
Comment
-
Comment