Pojavilo se ulje na spoju menjaca i motora. Znaci li to da je semering radilice otisao ili mozda nesto drugo?
Lancia Y - ženomobil
Collapse
X
-
pojavilo se, znaci jos 50 hiljada pa ce morati menjac doleYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Došlo je vreme posle tačno godinu dana i skoro 10000 km za redovan ali i vandredan servis. Odlučio sam da zamenimo i set kvačila pa je u tu svrhu uzet Valeo, a i ulje sam odlučio da sipam isto kao u moju Alfu, Syntium 800EU. Radićemo i zamenu ulja u menjaču kad se već skida a i semering radilice i spojničke osovine ako kaže majstor da treba. Sve sam kupio osim semeringa, to čekam da mi javi majstor pa ćemo i to rešavati usput:
Comment
-
-
Ipak sam prepustio majstoru da odluci. Rekao mi je da ako malo vlazi ne treba menjati jerbo zna jos vide da pusta kad se zameniNisam ga posle pitao jer nije bio tu kad sam dosao po auto ali koliko vidim u servisnoj nije naveo semeringe. Uglavnom pedala je mekana i dosta se lakse barata rucicom menjaca a to je i bio cilj. Moram samo jos da napomenem da smo Lanciom izuzetno za zadovoljni. Jeftina za odrzavanje i ne kvari se
Comment
-
-
I taman kad sam rekao da se ne kvari procurio je hladnjak vodeElem kupljen je odmah novi i posto sam gledao kako je majstor menjao hladnjak na 147 ova luda glava odluci da sam zamenim na Lanciji. Skidanje tockova, podkrila, maske, branika, migavaca, farova pa onda vadjenje ventilatora i oslobadjanje kondenzatora i sušača klime...
Uglavnom jako veliki poduhvat za jednog hobi mehanicara koji nema ni kanal ni dizalicu ali uspeo sam na krajuIma par srafova viska ali boze moj a
Ostaje jos da ujutru proverim nivo antifriza i dolijem po potrebi
Comment
-
-
Ma trebao si iseći vezni lim pa posle na šrafove za sledeći put
Comment
-
-
Krene supruga danas na posao i 150 metara od kuce u krivini desi de ovo. Isao je auto odozdo i u krivini mu se zaneo zadnji kraj i udario u Lanciu. Kad je spomenuo da se zaneo zadnji kraj ja odem do njegovog auta i vidim da ima lose letnje gume pozadi a zimske napred. Kad sam mu to pomenuo odmah je pristao da plati stetu, da ne zovemo policiju i da ne pisemo evropski zapisnik. Sledece nedelje idemo kod limara i farbara, steta je oko 100€ prema recima istog. Taman da sredimo jos neke sitnice na drugoj strani.
Comment
-
-
Nadam se da si uzeo pare unapred... Imao sam loše iskustvo sa poverenjem, posle svi dobiju amneziju kad se sklone sa mesta udesa..
Comment
-
Comment