Fiat Idea 1.4 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

U pitanju je isti lonac [emoji854]. Ja zakazao servis, kada sam došao majstor već pripremio novi deo, podigao na dizalicu, pogledao, kaze to je njegov fabricki, ogoreo je zastitni lim, on je i dalje ispravan. Da napomenem nije duvao niti imao cudan zvuk, samo je bilo ruzno. Kaze ja cu to srediti tj skinuti ogoreli sloj. Posle toga ga je zadihtovao na sastavu gde je skinuo povrsinski sloj i ofarbao. To je trajalo nekih 45 min. I na kraju kaze 1500 din a ja bio speman na 10.000....

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

I meni na puntu tako visi parce, ali mi rekose da teram dok se ne raspadne
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

treća smena

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

koja automatska perionica ima tako dobru penu ?

meni krivo ,zatvorise onu kod sher pumpe pre kosutnjaka,imala kanal box sa automatskim pranjem odozdole.
          jel zna neko od beograDZana , gde ima neka blizu toj ili u okolini,da ima pranje odozdo ?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Nema nigde, nosim svoju Ako primetiš pored se nalazi mala boca od 2l i aku kompresor. U pitanju je mafra nebula foam, foamer koji ima najbolju penu i radi na 3 bara u odnosu na ostale koji rade na max 1,7 bara. E sad da bi nadrukao tu malu bocu na tri bara potrebno je oko 1 min neprekidnog pumpanja. Kako taj pritisak traje nekih 15 sekundi jasno je da je to umarajuće tako da je prerađena (u skladu sa već postojećim tutorijalima) ubacena ventil, spojim na aku kompresor i sa 1,8l koliko se max sipa u tu bocu 2 puta a pređem ovako mali automobil. Kada prljavština lepo popusti i kada operem sa njihovih 60c ne ostane ništa na njemu. Naravno kada imam više vremena nosim i kantu sa šamponom, rukavicu itd pa ga sredim kao kod kuće. Moram da napavim tutorijal detaljnim sa fotografijama, šta sve treba od opreme i koliko je to u parama za one kojima bi to bilo zanimljivo.

Elem, sredim ja njega tako u subotu, pošto nam je nedelja rezervisana za lutanje po Fruskoj gori, dogovorim da se tamo nadjem sa kumom, neka deca divljaju po sumi, sve super, da kum predlog ajmo popreko kroz sumu , tu krene avantura, on se zaglavi, ja ga izvlacio iz blata, kada je uhvatio suvo njegov auto skoči udari u mene itd. Epilog savijena hauba, pomeren vezni lim, pomereni farovi, danas zakazao kod limara... Ali do kraja ispao super provod...

Click image for larger version

Name:	20210523_153234.jpg
Views:	1
Size:	44.5 KB
ID:	882822Click image for larger version

Name:	20210523_153244.jpg
Views:	1
Size:	76.5 KB
ID:	882823

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Moram da napavim tutorijal detaljnim sa fotografijama, šta sve treba od opreme i koliko je to u parama za one kojima bi to bilo zanimljivo.
              Obavezno.

Comment

• alexa05
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2006
                • 1769
                • Smederevo
                • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Kum nije dugme... [emoji51]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
                EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Sređivanje haube i prednjeg branika koji je pukao na jednom mestu pa će biti zavaren i ofarban, zakazano za iduću sredu. U međuvremenu uzeo sam da sredim par sitnica koje sam mogao a ti su farovi koji su se površinski izgrebali (više desni ) mada mi nije jasno kako je uspelo to u čukanju.
                  Elem, nisu bili tako loši, imaju od kamenzića par rupica, da bi se to skinulo treba šmirglanje a za to nemam vremena.

Evo par fotografija posle. Prešao svaku lampu 4 puta, 2 puta vuna, 2 puta ekscentrična + med pad. Skinulo se 95% nastalih ogrebotina.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

posto je branik kad se isplati varenje i farbanje?
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Originalni na otpadu su 95e i u drugim bojama su, a zamenski plastikaner je oko 6000. Majstor me uverava da je bolje ovaj da sredimo nego zamenski nov. Pukotina je oko 10 cm kaže nikakav problem da se sredi.

Comment

• macaneli
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2008
                        • 327
                        • sremska mitrovica - Genova
                        • S-max

Cekamo DIY
                        ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Auto je kod limara/lakirera. Danas bi trebao da bude ofarban tj hauba i prednji branik. Postoji ogrebotina na vozacevim vratima, ako nijensa bude kako treba i to ce biti uspricano Vezni lim se pomerio na desnoj strani ka unutra nekih 12mm i to je lagano sanirano.
                          Isao sam lakirerom po boju, ima 11 kartica za taj kod u zavisnosti od stanja boje.
                          Upasovana limarija maksimalno za tako star automobil. Pukla je i maska napred pa je i ona zavarena kao i branik. Trimovi sa branika su skinuti, to sam poneo kuci dobro ocistio i presao dresingom.

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Svaka ti čast, većina ljudi nebi ništa dirala već bi vozili tako kako jeste obzirom na starost i vrednost auta

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne smem da ga zapustim, ako ne sredim odmah moze tako da ostane pa ce sledece a kada se nakupi onda nema spasa. A vodim se time, da nije bitno koji auto imaš vec kako ga odžavas.
                              Inace jedna od stvari koje nisu bile kako treba na kolima su lajsne oko šoferšajbne, nisu ispucale nego se nesto naborao gornji sloj plastike. Ja juce vrnuo da vidim kako napreduje on ih skinuo kaze ja cu osmirglati ofarbati, ne moze to da ostane tako. Pokusao sam to da kupim drugo ali nema novo a polovne lose.
                              Ceka se farba da stigne, ja mislio to bude odmah gotovo mada je guzva pa se ceka.

Comment

• FM III
                                CBC Član
                                • 28.04.2010
                                • 79
                                • Beograd
                                • Ford Focus mk3,5

Kao i sa prethodnim autom i sa ovim je Sloba na visini zadatka sa održavanjem i sredjivanjem. Svaka čast.
                                A vodim se time, da nije bitno koji auto imaš vec kako ga odžavas.
                                Ispravan stav, ali nažalost sve je manje takvih vlasnika automobila.

Comment

Working...
                                X