Fiat Idea 1.4 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Hvala FMIII[emoji854]
    Auto ce biti gotov veceras, uhvati ga vikend.
    Sta je uradjeno? Hauba, branik prednji, kod zadnjeg branika je izgoreo lak na delu do zadnjih vrata, deo koji je najvise izložen suncu tako da je taj deo pripremljen i ušprican. Donji deo zadnjeg branika nije diran, tu ima koja ogrebotina od parkinga i to ce tako ostati. Ogrebotina ispod levog retrovizora koja je bila baš duboka je sanirana, tako da su vozačeva vrata ofarbana do lajsne. Jako sam zadovoljan kako je nijansa ispala.
    Naravno nije sve savrseno, pala je muva na sred haube i tu se zalepila a odmah pored i brat komarac. Svi ofarbani delovi se šmirglaju i poliraju. Trenutno majstor šmirgla vrata, hauba je pripremljena za poliranje. Svakako ću ga kompletno ispolirati a majstor ce sad ispglati najvece nedostatke. Evo koja fotografija.

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Auto ponovo na drumu. Sastavljen, zazori upasovani na braniku maksimalno moguće, bilo je malo zezanja.

Lajsne šoferšajbne ispale ovako

Kad je trebao kući neće da upali samo klikće, šta je, ono pukla + klema. Zamenjene obe.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ja lično smatram da treba da pređeš na nekog njemca jerbo ´talijan se stalno nešto kvari

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Teško

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Sonax, briliant shine tečni vosak, po meni vrh za brzo održavanje. Stavljen na kola pre čukanja, opran auto 2 puta od tada, ovo je treća kiša, drži i dalje. A potrebno je samo 10 minuta za aplikaciju. Preporuka.

Comment

• URKE 80
              CBC Veteran
              • 02.01.2013
              • 102
              • Požarevac
              • Renault Clio mk3 1.2

Ovaj?

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Da to je taj. Postoji i verzija ceramic koja je duplo skuplja, msm da nema potrebe za stare automobile. Bitno je da je automobil dobro opran (ukoliko imate prilike dekontaminirajte lak, iron remower i glina) farba bude glatka kao da je polirana.

Postoje i pristupačniji proizvodi kod nas na tržištu ,grass odnosno detail proizvodi. Njihov quick polish i hw coat odlični proizvodi po pristupačnoj ceni.

Svi oni se nanose na čisto vozilo, osušeno, prskate deo po deo i uglancate mf krpom. Sija auto kao ....

Comment

• URKE 80
                  CBC Veteran
                  • 02.01.2013
                  • 102
                  • Požarevac
                  • Renault Clio mk3 1.2

Hvala!

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Zveknula ponovo benzinska pumpa. Prosli put nije bilo moguce, zbog stanja, zameniti samo uložak pa je zamenjena u kompletu. Sada bi trebalo da moze samo ulozak a on se krece nesto oko 2000 din.
                    Kako uskoro ide more, radi se odmah i mali servis i "šta još nađeš da ne valja menjaj" , videćemo šta će ispasti.

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

I? Šta je ispalo?

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Gužva kod majstora, sutra ga vozim, videcemo sta ce biti[emoji854]
                        Inace palim ga na gas direktno, nuzda. Imam 20 paljenja na gas dozvoljenih izmedju servisa, ostalo jos 6...

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Opet zamenjena pumpa u kompletu (nemam pojma zašto, trebao je samo uložak). Nisam nešto bio raspoložen pa nisam puno ispitivao. Inače na ovoj novoj pumpi, verovatno kinez ko zna, na kutiji stoji nalepljeno "pumpa ne podleže garanciji ako se ugrađuje u vozila koja kao primarni pogon koriste tng", i to me iznerviralo... Ali ajde. Mali servis nije urađen pošto sam uleteo preko reda a gužva velika, kaže zakaži za koji dan (to ću da organizujem na drugoi način , odo za vikend kod kuma pa rešavamo). Stigao je jedino da podigne auto i pregleda trap i kočnice, sve u redu.

I sad se pitam kad će opet da zvekne pumpa. Uzeo bih originalnu polovnu ali otpad zbog godišnjeg nije radio. Ako se opet desi, uzimam polovnu na otpadu, prepakujem i sam ubacujem.

Ako sve ostane ovako za vikend ide mali servis i servis gasa.

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

A originalna verovatno košta preko 100e. Ja sam jednom stavio original Bosch i platio je 110e i to mi drugar poručio iz Mađarske jerbo su mi ovde u nekim prodavnicama tražili preko 20000 dinara

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ova je sa zamenom izašla 7000 din. Video sam bosch na netu, nešto oko 11000 rsd.

Comment

• ragazzoni
                                CBC Senator XXL
                                • 24.02.2009
                                • 774
                                • Obrenovac i okolina
                                • Opel Omega 2.0i-16v

Originally posted by slobodank View Post
                                Opet zamenjena pumpa u kompletu (nemam pojma zašto, trebao je samo uložak). Nisam nešto bio raspoložen pa nisam puno ispitivao. Inače na ovoj novoj pumpi, verovatno kinez ko zna, na kutiji stoji nalepljeno "pumpa ne podleže garanciji ako se ugrađuje u vozila koja kao primarni pogon koriste tng", i to me iznerviralo... Ali ajde. Mali servis nije urađen pošto sam uleteo preko reda a gužva velika, kaže zakaži za koji dan (to ću da organizujem na drugoi način , odo za vikend kod kuma pa rešavamo). Stigao je jedino da podigne auto i pregleda trap i kočnice, sve u redu.

I sad se pitam kad će opet da zvekne pumpa. Uzeo bih originalnu polovnu ali otpad zbog godišnjeg nije radio. Ako se opet desi, uzimam polovnu na otpadu, prepakujem i sam ubacujem.

Ako sve ostane ovako za vikend ide mali servis i servis gasa.
                                Proveri da li je integralni filter u kućištu pumpe prohodan. Caka je u tome što je prelivni rasteretni ventil iza filtera. Ako ne može gorivo da prodje kroz filter, ne može ni pumpa da se rastereti. Znam nekog ko je promenio 9 uložaka pumpi za godinu dana....zbog začepljenja filtera u kućištu.
                                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                                X