Opel Astra G 1.6 16v karavan

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shommy_kg
    CBC Veteran
    • 24.01.2009
    • 125
    • Kragujevac
    • Opel Astra G 1.6 16v

Opel Astra G 1.6 16v karavan

Mali uvod cisto da se tema ne svede na postavljanje fotografija.
    U porodici je od 2005-e Opel Astra G karavan 2000-to godiste sa 1.4 16v motorom. Uzeta je u fizicki korektnom stanju sa uzasno losim motorom (to tada nismo znali naravno). 1L ulja na 1.000 km i lpg sistem za zastavine motore...ali bukvalno. Ekspanziona posuda je bila kao kakva djakuzi kada sa ukljucenim svim mogucim masazerima .
    Vozena je tako poprilicno kilometara dok u voznji nije puklo crevo za vodu sto otac nije primetio i...epilog predpostavljate. 2 slomljena ventila, 3 opruge ventila takodje pukle, glava blago iskrivljena...glava je sredjena komplet, obradjena, zamenjene su vodjice i gumice ventila, opruge i ventili koji su bili za zamenu...Donji deo motora nije diran jer je po recima majstora bio u odlicnom stanju, zamenjene su samo uljne karike. Od tada auto presao brdo kilometara, ne trosi gram ulja od zamene do zamene...fizicki je auto u, blago je reci, katastrofalnom stanju, ali zato je mehanicki perfektna. Ulje se menja na 5.000 km, na trapu je maksimalno utegnuta...
    Prosle godine je za 4 dana presla 3.500 km (Kragujevac-Hamburg-Kragujevac). Mala anegdota vezano za izgled auta...odvozim auto kod majstora i kazem - molim te pregledaj sve, sutra krecem na put (kazem relaciju) a covek me zbunjeno i pomalo uplaseno pogleda i kaze - SA OVIM???
    I tako, posto sam tim autom prezadovoljan, izbor vezano za kupovinu drugog auta bio je lak. Opel Astra G, karavan, raspon godista 2001-2004 ("poljake" sam izbegavao maksimalno), benzin. Jos par razloga za kupovinu...pocinkovan lim, malo elektronike, majstori ih poznaju, svi kvarovi i simptomi su vec dobro poznati, jeftino odrzavanje. Nisam zeleo auto da se hvalim komsijama, zeleo sam auto koji cu moci maksimalno dobro da odrzavam. Posto zivim na relaciji Berlin-Kragujevac duuugo su listani oglasi, sto nasi sto strani. Inace, obozavam matore ocuvane automobile, odrzavane tako da sa 250.000-300.000 izgledaju lepse nego pola ovih novijih sa 90.000. pa je to jos jedan razlog za kupovinu auta starog 17 godina.
    Inace, trazio sam iskljucivo Astru u punoj opremi, sa fabrickom navigacijom, xenon farovima, grejacima sedista...i kako to obicno biva uzeo auto koji nema nista od navedenog .
    Na auto sam slucajno naleteo, otisao da ga pogledam i kupio bez puno price. Par fotkica pa se prica nastavlja

Auto je uvezen iz Italije 2014-te. Mazena, pazena, garazirana, maksimalno dobro odrzavana. Uvezena je sa 140.000 km, odmah su uradjeni svi servisi. Auto za dve godine prelazi 15.000 km, vlasnik dobija eu papire, odlazi iz drzave i prodaje auto koji iz Paracina odlazi u Bor. U Boru je takodje mazena i pazena, garazirana sve vreme, koriscena kao drugi auto za duza putovanja. Tu prelazi 12.000 za dve godine. Uz auto sam dobio svu orginalnu dokumentaciju od uvoza. Car pass. Uglavnom, par kg papira . Auto na satu ima trenutno 167.000 km. Veliki servis uradjen odmah po uvozu delovima porucenim iz Nemacke. Mali servis uradjen pre 1.500 km. Uz auto sam dobio 8 alu felni, 8 guma vozenih po 1 sezonu. Zamenjen je set kvacila, dobio sam stare delove. Akumulator u garanciji. Zadnji lonac u garanciji. Cim sam uzeo auto zamenjene su solje amortizera, stabilizatori i uradjena legraza trapa. Kupljene su komplet kocnice, ATE diskovi i ATE plocice, ATE paknovi i ATE dobosi (kupljeni su po predlogu prodavca kao najkvalitetniji?), NKG svecice. Ostalo je da kupim filter goriva, menjacko ulje (ujedno bih voleo da cujem predlog za menjacko ulje, cena nebitna, kvalitet presudan) i nove zatezace (valjda se tako zovu?) za dobose pozadi.
    Auto planiram da vozim dugo, odrzavam propisno u uzivam u njemu.
    U planu su:
    tempomat (instalacija izvedena fabricki, rucica i prekidac kvacila stizu za koji dan)
    Grejaci sedista (instalacija takodje fabricki izvedena, neophodni su relej, osigurac, plocica kod menjaca sa prekidacima i naravno sedista sa urgadjenim grejacima)
    Fabricki xenon farovi
    Fabricki branik sa prskalicama farova
    Fabricki zadnji podizaci (instalacija fabricki izvedena)
    Fabricka navigacija sa bc-om, cd sarzerom (u sustini sa svim dodacima koji postoje).
    Plan je da se delovi ugradjuju onako kako budu nabavljani. Za pocetak mislim i vise nego dovoljno. Baaaas sam se raspisao .
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Jesi se raspisao ali neka, fali nam takvih tema ovde. Neka je sa srecom auto i da te dobro sluzi. Nastavi da osvezavas temu kad god budes nesto radio na autu.

Comment

• shommy_kg
      CBC Veteran
      • 24.01.2009
      • 125
      • Kragujevac
      • Opel Astra G 1.6 16v

Hvala puno na lepim zeljama, trenutno se cekaju tablice, pa se nadam da polako krenem sa nabavkom delova.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Da se lepo navozaš i da te služi
        Kako si ti to sve lepo opisao dodje mi da i ja kupim tako nešto
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Čestitke na kupovini onoga što si želeo. Proveri pre ulaganja u fabričku navigaciju, koje su poslednje mape koje mogu da se ubace u istu. Ponekad se bavim time za prijatelje, i za auta tih godišta najčešće ne bude moguće ubaciti nove mape, ostane se na mapama iz prve decenije ovog veka. Mislim da si imao finansijske mogućnosti da kupiš noviji auto koji ima dosta stvari koje je nemoguće - teško dograditi, ali svako zna svoje...
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• shommy_kg
            CBC Veteran
            • 24.01.2009
            • 125
            • Kragujevac
            • Opel Astra G 1.6 16v

Ta Astrina fabricka navigacija kod nas je aaapsolutno beskorisna. Cak i u Evropi je poprilicno beskorisna upravo iz razloga koji si naveo. Racionalno i objektivno, njena najznacajnija uloga je da sluzi kao veliki bc u boji...neracionalno i subjektivno - kada i ako bude postavljena u auto izazivace osecaj koji ne moze da se plati novcem .
            Na temu skupljeg auta u punoj opremi...slazem se. Ali, kao sto rekoh, jako volim automobile u godinama koje je neko mazio, pazio i ocuvao. Moj stav je da, recimo, Astru J u punoj opremi svako ko zaradi moze da ode i kupi na bilo kom placu. Ali Astru G staru 17 godina, kojoj je svaka plasticna zabica na mestu, u nekoj lepoj opremi...jednostavno, meni je uzitak cak i da vidim takav auto .
            Mali off...u Berlinu sam mesecima obilazio jednog Golfa II (kako cu kasnije saznati) sa 1.6 benzinskim motorom i 24.000km na satu. Taj auto izgleda kao da je juce ****o sa trake. Neudoban, bez el podizaca, klime, serva...ali u mojoj glavi jednostavno u tom momentu na parkingu nije postojao bolji auto .

Comment

• WEST 014
              CBC Senator XXL
              • 17.08.2010
              • 862
              • Valjevo
              • Audi A4

Drugar je do skora doteravao Astre G iz Nemacke i prodavao, bilo ih je i sa 540 000km na satu, a enterijer kao nov. Tako da ono sto pokazuje km sat treba uzeti sa rezervom, pogotobvu sto Italijani vole da vrate km vise nego leba da jedu. No bitno je svakako da je auto dobar i odrzavan kao tvoj, pa dal ima 150 ili 250 ili 300 je sporedna stvar. Moze stoka i sa 100 000 da ga upropasti.

Comment

• observer
                CBC Veteran
                • 06.10.2005
                • 196
                • Novi Sad
                • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Potpuno te razumem. I ja obozavam starije automobile, lepsi su, jednostavniji... Samo ja tu svoju ljubav realizujem tako sto nov auto zadrzim malo duze pa postane star , s tim da u proslosti nisam bas pravio dobre izbore - promakli su mi mnogi modeli koji su se kasnije pokazali kao uspesni. Jedan od njih je i ova Astra G.
                Astra G mi je jedan od najlepsih modela u "novijoj istoriji".
                Zamalo da je i kupim 2008, tada ih je novih bilo samo iz Poljske. Ni danas ne znam da li sam pogresio. Sta se konkretno zamera primercima iz Poljske? Ako je samo jeftiniji enterijer, sa tim se moze ziveti.

Comment

• shommy_kg
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2009
                  • 125
                  • Kragujevac
                  • Opel Astra G 1.6 16v

Sacekah da prodje ovo bljuzgavo vreme da bih izmenjao na autu nesto potrosnog materjala.
                  Kao sto sam naveo u prvom postu spremljeni su diskovi, dobosi, pakne i plocice, ulje za kocnice, ulje menjaca, svecice. Pored toga odradio bih i ciscenje egr-a i dizni. Sto se dizni tice...ultrazvucno ciscenje ili WYNN'S tretman?
                  I na kraju, najvaznije, preporuka za majstora/servis koji bi to kvalitetno odradio?
                  Celi januar se raspitujem za majstora u Kragujevcu ali niko se ne usudjuje da preporuci nekoga. Voleo bih da to bude neko pedantan i nije mi problem ni da to bude u drugom gradu. I bio bih vam svima zaista zahvalan za preporuku.

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Mogu da ti preporucim jednog u BGu i jednog u PA

Sent from my E2105 using Tapatalk
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• shommy_kg
                      CBC Veteran
                      • 24.01.2009
                      • 125
                      • Kragujevac
                      • Opel Astra G 1.6 16v

Nije me bilo neko vreme na forumu...
                      Munja se svakodnevno vozi, mazi, pazi, kvalitetno i redovno odrzava.
                      Na autu je svasta nesto potrosnog materjala izmenjano.
                      Egr ventil, sva 4 amortizera + solje (bilstein), veliki servis (apsolutno sve zamenjeno), kompletan kocioni sistem + ulje, akumulator, bobina + svecice, map senzor, ubacene prskalice soferke od astre J, ociscene dizne kao i kompletan usis...
                      Ugradjen je tempomat i fabricki zadnji podizaci....sve je skinuto sa donora, tako da je instalacija uradjena bukvalno fabricki.
                      Dalji planovi da se ubaci jos nesto fabricke opreme je stopiran...razloga je vise, ali o tom - potom.
                      Pre par dana iskorisceno lepo vreme da se munja malo osvezi jednim finim celodnevnim ulepsavanjem

Last edited by shommy_kg; 25.11.2020, 00:38.

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Super izgleda. Šta je sa suvozačevim sedištem?

Comment

• shommy_kg
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2009
                          • 125
                          • Kragujevac
                          • Opel Astra G 1.6 16v

Srafove koji drze sediste je bilo nemoguce odviti pa su dobili brusilicom po glavi. Pa su pri tom ostecene i sine sedista. Pa je onda to par dana tako stajalo dok prijatelj (strugar) nije imao slobodnog vremena da razbusi patrljke od srafova i ocisti postojecu lozu. Covek je sve tako fino odradio da sam vratio orginalne srafove (naravno sa donora) odakle su dosle i sine sedista

Sta se desava sa Ideom? Tvoje teme (punto i sada idea) sam uvek da uzivanjem pratio.
                          Last edited by shommy_kg; 25.11.2020, 23:54.

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Lepo je videti ovako lepo održavan auto, pa makar bio i munja

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by shommy_kg View Post
                              Sta se desava sa Ideom? Tvoje teme (punto i sada idea) sam uvek da uzivanjem pratio.
                              Za punta nisam siguran da li se još kotrlja, pre 3 godine imao je 300k + na satu tako da ako nije vođeno računa o njemu, možda je na nekom otpadu.
                              Oko idee sam čačnuo par sitnica u zadnje vreme, kada budem stigao dopunicu temu

Comment

Working...
                              X