Hvala. Pa eto, ja na auto zaista ne gledam samo kao na transportno sredstvo. Ciscenje, odrzavanje, po neki sitni update...to me opusti, izbaci iz glave neke bespotrebne misli, stres...tome doprinosi i uzitak voznje takvog auta na kome je sve tip-top. Cesto sa suprugom i cerkicom "prosetam" do Vrnjacke Banje, Goča, Zlatibora...i zadovoljstvo mi je sto samo sipam gorivo, proverim tecnosti i krenem bez brige hoce li me negde ostaviti ili ne...pa jos i posebna draz sto je 20 godina stara a ja imam takvo "poverenje" u nju. Inace, volim "fabriku" pa cu pre recimo drzati fabricki kasetas nego aftermarket cd.
Inace, def je da malo i preterujem u svemu ali eto...takva je to bolest
Zao mi je i sto je vreme takvo, sve je brzo, danasnja omladina ima neke druge interese pa je kao posledica toga doslo i to da su forumi zamrli...a bilo je finog a i (za razliku od danasnjeg) bas pravog druzenja.
Munja se svakodnevno vozi. Ovo vreme mi remeti mozak, auto je strokav da je to uzas. Pranje ne vredi jer je u roku od 30 min opet sve isto.
Sutra zamena manzetne koja je stradala i pregled trapa kad smo vec tu. Danas ubacen samopotamljujuci retrovizor....instalacija sprovedena fabricki. Levi retrovizor zamenjen jer stari nije hteo da ide levo-desno. Zamenjen panel klime - moj je imao "duhove" na ekranu. I jos par plastika u enterijeru zamenjeno (rec je o standardnim boljkama Astre G) i te plastike je generalno tesko naci a da nisu ostecene (kao posledica vremena/starosti/zamora materjala, razume se). Zamenjen cilindar kvacila
Par slicica da ne bude bas nacisto suvoparno stivo
Ubacena "nova" sedista. Jedina razlika u odnosu na stara - nemaju extendere za kolena i prljava su poprilicno.
Inace daleeeko bolja od starih, bubrezi kao novi. Platno u boljem stanju, jedino sto im treba dobro ribanje.
Skinuta i kompletna instalacija sa auta koji je imao BC, esp, pripremu za navi, cd sarzer, telefon, grejanje sedista, pranje farova itd. Pa sad valja razvrstati sta mi treba, da se prebaci u Astru.
Iskreno, negde sam procitao - kao, kod zamene seta kvacila ako zelite sve po ps onda odraditi i to. Pa me bas zanimalo da mi neko pojasni smisao i poentu te akcije jer je meni to spansko selo.
Neka logika (koja ce mozda biti ozbiljna glupost) da on, poput kocionog diska, kako da kazem..."poravnjava". Dakle, kao obrada kocinog diska, u tom smislu. Opet kazem, vrv sam se nalupetao ali bas iz tog razloga sam i postavio pitanje.
U ponedeljak zakazano skidanje menjaca. Posto je to kod Astre malo ruzno reseno i ima puno posla oko skidanja, resio sam zamenim ceo set. Uz to ulje u menjacu i mali servis, ulje i filter ulja. Filtere kabine i vazduha sam skoro menjao pa to ostaje za sl put.
Po preporuci gospodina poznatog pod pseudonimom stalker (expendable) resih da probam ovo "vucije" ulje.
I posto je auto momentalno nekretnina, resih da krenem sa ugradnjom prskalica farova. Kompletnu instalaciju sam izvukao iz auta sa otpada i potrudicu se da instalaciju napravim fabricki
Nisam neki fotograf al eto...da se vidi da sam nesto radio
Povezana instalacija prskalica farova, sve fabricki. Dakle uzeta instalacija iz bertonke i ubacena u karavana. Ostalo je jos da postavim prskalice i creva (kad ih kupim) i povezem, drugo je sve na svom mestu i funlcionise
Comment