Opel Astra G 1.6 16v karavan

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

"Prskalice rade samo kada su upaljenje maglenke i mnooogo je bolja opcija od fabrickog resenja (da rade kada su upaljene pozicije/svetla)."

Možda je glupo pitanje ali što je bolje da prskalice rade samo kad su uključene maglenke? Na mom autu su uvek uključene i baš lepo operu farove kad je napolju bljuzga.

Comment

• shommy_kg
      CBC Veteran
      • 24.01.2009
      • 125
      • Kragujevac
      • Opel Astra G 1.6 16v

Kod Astre je to fabricki bas glupo reseno. Na vecini automobila prvo prskaju prskalice soferke pa ako se zadrzi rucica brisaca duze od dve sekunde onda se aktiviraju i prskalice farova. I kod vecine drugih proizvodjaca svako trece pranje (recimo) soferke ide i serija pranja farova. A kod Astre pri dodiru rucice odmah prskaju prskalice farova pa ako se zadrzi, prskaju i one na soferci. A prskalice farova trose baaas puno tecnosti kod Astre.
      I zato sada idu preko maglenki. Upalim maglenke, operem farove, i onda perem soferku po potrebi uz trosenje normalne kolicnine tecnosti.

Comment

• shommy_kg
        CBC Veteran
        • 24.01.2009
        • 125
        • Kragujevac
        • Opel Astra G 1.6 16v

I jedno tehnicko pitanje. Kako je krenulo ovo hladno vreme, bas tesko auto dostize radnu temp. Imam i Astru 1.8, na njoj je nov termostat, i ona krece da greje i dize temp kao da je leto.
        A ova 1.6, bas joj treba vremena. Dodje ona do 90° i drzi temp normalno ali joj bas treba vremena
        Da nije termostat u problemu?

Comment

• shommy_kg
          CBC Veteran
          • 24.01.2009
          • 125
          • Kragujevac
          • Opel Astra G 1.6 16v

Tehnicko pitanje....sporo se zagreva auto. Astra 1.6, 16v, 74kw. Creco kod termostata je odmah toplo. Slika br 1.
          A crevo na slici broj 2 je mlako posle svega par trenutaka. Rekao bih da termostat radi ali da ne zatvara bas najsrecnije te ne dozvoljava motoru da se zagreje kako valja. Cekam potvrdu, hvala unapred svima

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

A na otvorenom putu da li drži temperaturu?

Comment

• shommy_kg
              CBC Veteran
              • 24.01.2009
              • 125
              • Kragujevac
              • Opel Astra G 1.6 16v

Svejedno uzeh nov termostat. Nije neka cifra u pitanju pa...i uzeh antifriz da i to zamenim komplet, zadnji put je menjan pre 2 godine.
              I sutra da proverim alternator. I da dogovorim ubacivanje 5-te brzine od 1.7 dti, da malo smanjimo obrtaje u 5-oj, samim tim i potrosnju na otvorenom putu

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne treba ni razmišljati da li je do termostata, nije skupo pa nije loše zameniti. I ja sam imao sličan problem u startu i rešeno zamenom.

Comment

• shommy_kg
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2009
                  • 125
                  • Kragujevac
                  • Opel Astra G 1.6 16v

Dakle...zamenjen termostat. Dihtung se prilikom stezanja pomerio milimetar...jutros ustanem - slini antifriz. Grejanje (kad auto radi u mestu) - mlako. Izvucem sav antifriz i bacim (nisam pogledao posudu u koju sam istocio antifriz, bio pun sitnog trunja). Skinem creva od malog hladnjaka sa bloka. Isperem vrelom vodom iz bojlera (oko 80 l) par min tako. Vratim creva.
                  Skinem i namestim termostat kako valja. Naspem nov antifriz. Ujutru samo sa proverim kad auto bude hladan je li nivo antifriza kako treba. Termostat vise ne slini. Nisam smeo da koristim nikakvo sredstvo za ispiranje, ipak je to mator auto, a ne zelim da gledam kako mali hladnjak izgleda u rukama.

Uz to, procureo motoric za pranje soferke. Na tom motoricu ima jedno "burence" koje se kaci na njega...pa na burence idu creva za prednju i zadnju soferku. Na spoju "burencera" i motorica slini. Udarao duple gumice, dihtovao, ******o...dan bude ok, onda prokapa. Onako...samo da me nervira, nista puno. Odem i kupim drugo. Koliko imam auto, 4-ti motoric po redu. Svake zime menjam po 1.
                  Obicno ih bacim, ovaj sam morao da slomim pre kante.

Sutra stize lampa unutrasnjeg osvetljenja koja je isla u bogatijim paketima opreme i rucna sa hrom tasterom. Ja se radujem, zenu izbegavam jer kad se sretnemo....nisu bas pristojni razgovori. Sta cu...cutim i gledam u pod. I tako....

Ako ujutru motoric procuri, auto je na prodaju.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

aaahaaahh care

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Da se i ja prijavim, i meni procureo motoric, smrzao pre neki dan, ujutro barica ispod.

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Imao sam i ja sličan problem na 166 kad sam je kupio, ali kod mene nije procureo nego je crkao motrić. Majstor kad je nameštao kaže mora da se nagura silikona jer hoće da procuri. Ne znam zašto sam ovo rekao ali neće da škodi, a ako ne škodi onda znači da koristi

Comment

• alexa05
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2006
                          • 1769
                          • Smederevo
                          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

To za komunikaciju sa ženom kad su četvorotočkaši u pitanju mi je i više nego poznato... Ha...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
                          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• shommy_kg
                            CBC Veteran
                            • 24.01.2009
                            • 125
                            • Kragujevac
                            • Opel Astra G 1.6 16v

Eto...to je moja sreca. Narucim rucnu i naglasim - Astra Bertone, hrom taster. Stigne rucna, markerom napisano - Meriva A. Doduse, hrom taster ima.
                            I tako...nikad dosadno. Makar je prodavac korektan, javio se i poslao drugu, odgovarajucu.

Sergio - zato smo tu, sto ovi mladi kazu - serujemo iskustva. Razgovaramo. To i jeste poenta svega ovde.

Resena jos jedna mala sitnica. Kada sam provlacio instalaciju za grejanje sedista, popucale su kopce koje drze kanalicu kroz koju ide instalacija tamo gde treba. I to je zamenjeno. Ja bih rekao - jos jedan dokaz koliko se paznje i ljubavi posvecuje ovom autu. I porodica je odusevljena. Posmatraju me kroz prozor i krste se. Volim da mislim kako zahvaljuju Bogu sto sam izrastao u normalnog i zdravog coveka.

Last edited by shommy_kg; 18.02.2021, 22:31.

Comment

• shommy_kg
                              CBC Veteran
                              • 24.01.2009
                              • 125
                              • Kragujevac
                              • Opel Astra G 1.6 16v

Plafonjera povezana i ubacene led sijalice. Zamenjena rucica rucne, ubacena iz Astre Bertone sa niklovanim tasterom. I nabavljena jedna sitnica, meni bas simpaticna i draga

I naravno, iskorisceno lepo vreme da se "munja" malo ulicka

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

Znači nije procurio Sve si super odradio samo mi se ne sviđa što te prskalice farova nisu u boji auta.

Comment

Working...
                                X