Alfa Romeo 147

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ako ti otkrijemo tajnu moramo te ubiti
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

mala je to cena za večnu svežinu benzina
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• The Punisher
        CBC Senator XXL
        • 01.03.2006
        • 503
        • Beograd Wozhdovatz
        • Ford Taunus TC1

Not funny
        https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Moram se sloziti sa Dorom, ali ne vidim razliku izmedju toga sto auto ide na plin ili benzin sa trajnoscu pumpe. Da nemas plin, jednako bi radila pumpa kao sad kad imas. Pumpa vrti benzin jednako, jedina je razlika da li ce da prodje deo kroz dizne i deo kroz povratni vod ili ce vratiti sve kroz povratni vod. Pre bih rekao da je problem crkavanja do male kolicine benzina u rezervoaru jer se pumpa hladi sa gorivom i kao sto kazes lose gorivo sto je opet posledica vecine vozaca na plin sto po svaku cenu izbegavaju voznju na benzin kad jednom ugrade plin. Ljudi se hvale ustedama na stotine evra, a onda su stipse da sipaju koji put za 20e benzina i da izvozaju par desetna km na njemu.
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• The Punisher
            CBC Senator XXL
            • 01.03.2006
            • 503
            • Beograd Wozhdovatz
            • Ford Taunus TC1

U rezervoaru je uvek bilo benzina polovina rezervoara, benzin se vrlo sporo trošio, samo za startovanje. Upravo iz razloga hlađenja pumpe je bilo toliko goriva u rezervoaru a ne nešto malo preko rezerve, da je bio na rezervi sigurno ne bi crkao jer bih dolivao sveže gorivio i ne bi se "ukiselilo".
            Za ovu temu nebitno, šteta je 200 evra za 20 000 km
            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Rafinerije i daju rok trajanja gorivu 2 do 3 meseca.

Još veći je problem sa dizelima sa ad blue aditivom koji voze 800 km mesečnonpo gradu.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

I dalje ne shvatam problem, cinjenica da je benzin stradao iako nisam nikad nista slicno doziveo u toj meri, ne menja cinjenicu da bi ta pumpa i motor i dalje radili sa njim pri startovanju. Kao sto sam rekao, ne vidim sto je ljudima problem na 2-3-4-5 tankova plina da potrose pola rezervoara na benzinu i da sipaju svez, nego vozaju jedan te isti mesecima... I onda usustini nije ni problem sto je pumpa radila nego sto gorivo nije menjano... Mada i to ti je neki mekan auto, eno moj Yugo isao na secer i nista mu ne fali
                Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Ako se dobro sećam Dorine preporuke jednom mesečno prebaciš na benzin i voziš 40-50 kilometara. Malo rade dizne, malo se potroši gorivo i onda ga obnavljaš i nebi trebalo da bude problem. Ja sam se uvek toga pridržavao i nisam imao problema da auto neće da radi na benzin ili da mi često crkavaju pumpe. Dešavalo se da crkne pumpa na više automobila ali ne dva puta na istom.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ima tema za gas pa da prestanemo ovde
                    Ukratko, kad upali rezervu benzina sipaš za 1500 dinara i tako stalno, kraj priče.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranc
                      CBC Senator XXL
                      • 31.03.2005
                      • 1313
                      • Beograd
                      • AR 147

Da rezimiram,
                      nov punto : pumpa crkla posle 75K zamenska nova posle 50K stavljena polovna . Kada se upali rezerva sipa se novo
                      147 došla sa polovnom pumpom otkazala za nešto manje od godinu dana, stavljena polovna izdržala godinu dana i nešto.
                      Zamenjen uložak, stavljen relej i nisam optimista . Davač nivoa goriva uvek su pokazivali daleko manje goriva nego što stvarno to jeste.
                      Imao sam pokvarenog goriva kolko hoćeš
                      Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• zoranc
                        CBC Senator XXL
                        • 31.03.2005
                        • 1313
                        • Beograd
                        • AR 147

Ugrabilo se malo vremena.
                        Bliže se tehnički, da ne bi bilo neizvesnosti zamenjene sajle ručne, zadnji diskovi i obe viljuške na trapu .

Crevo hidraulike serva malo je vlažilo pa je i to zamenjeno da ne bi bilo iznenađenja.

Comment

• zoranc
                          CBC Senator XXL
                          • 31.03.2005
                          • 1313
                          • Beograd
                          • AR 147

Tehnički je prošao bez problema ,ali je bilo par iznaneđenja.

Pre tehničkog je otišla sajla menjača , ostao u četvrtoj sva sreća na ravnom i u blizini kuće
                          Sa Puntom mi se desilio isto i to skoro na istom mestu.

Vidi se da je nekada jedna menjana.

Malo posle tehničkog otkazao je anlaser, Dve četkice su bile izlizane zajedno sa pletenicom i ispale.
                          Lepo se vidi trag od opruge na kolektoru

Planirano tapaciranje neba i još neke sitnice sačekaće neko vreme

Comment

• zoranc
                            CBC Senator XXL
                            • 31.03.2005
                            • 1313
                            • Beograd
                            • AR 147

To što je planirano ima da sačeka malo više
                            Pre dve nedelje ničim izazvan pukao je zupčasti kaiš je na 47000, .bilo je u planu menjanjena proleće ali njesra ...
                            Kaiš je imao između zuba pukotine da li je dugo bio na polici na nekom glupom mestu ili nešto drugo nije bitno.
                            Uglavnom sve je odrađeno kako treba , za sada posle nekih 300 km nema udnih zvukova i ponašanja auta
                            Amortizeri gepeka počeli su da popuštaju, tako da su zamenjeni . Sada bez problema dižu gepek bez moje asistencije.

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Jel pokrivio ventile?

Comment

• zoranc
                                CBC Senator XXL
                                • 31.03.2005
                                • 1313
                                • Beograd
                                • AR 147

Pravo da ti kažem nisam ni pitao bio sam u žurbi ali ću saznati, verovatno jeste.
                                Video sam zubčasti imao je pukotine između zuba.
                                Bilo mi je važno samo da što pre bude u voznom stanju.

Comment

Working...
                                X