Jesi skinuo celu crvenu rđu pre gitovanja?
Peugeot 308sw 1.6 hdi
Collapse
X
-
Comment
-
-
Istog dana kada sam zamenio h8 sijalicu, u levom faru su crkle 2 sijalice. Jedna je h1 za dnevna svetla a duga je sa 2 vlakna i služi za oborena svetla i poziciju u isto vreme. Prošle subote sam se konačno nakanio da ih zamenim i istog trenutka su u levom faru crkle iste dve sijalice
Odem odma do prodavnice auto delova i na licu mesta zamenim i njih. Od tada sve radi ok. Ssmo da izdrži do tehničkog koji je zakazan za subotu
Comment
-
-
Juče je bilo tačno godinu dana od kada je Pežo prvi put zvanično registrovan u Srbiji, odnosno od kada je u našem vlasništvu. Prešli smo sa njim nekih 7500 km jerbo nismo nigde putovali (korona a i deca su bila previše mala) ali nadamo se u narednom periodu i nekim putešestvijima pa i većoj kilometraži
Elem auto je prošao tehnički bez primedbi, a juče smo zamenili prednje pločice i turili TRW:
Iskoristio sam priliku juče dok je auto bio kod majstora na dizalici da pogledam rezervni točak i pod odozdo i zaključio sam da će mu preventivno biti potrebno šmirglanje i zaštita. Ako bih uhvatio vremena i para da to odradim pre zime to bi bilo dobro ali na proleće najkasnije.
I to bi bilo to za prvu godinu našeg druženjaSve u svemu smo zadovoljni, naročito gospođa
Tol
Comment
-
-
Comment
-
-
Od prethodnog servisa prošlo je tačno godinu dans i nešto mslo preko 7000km. Filter vazduha je vrlo nezgodan za zamenu, dok je filter kabine rešen najbolje moguće:
Zamena ulja i filtera ulja:
Negde malo vlaži ulje sa leve strane, sve drugo je ispravno:
Trap je utegnut, ništa ne lupa, kočnice dobre...
Ono što sam već jednom spomenuo je površinska rđa na zadnjem delu auta, a to uskoro planiram da rešim uz pomoć Motip anti gravel spreja:
O tome uskoro opširnije
Comment
-
-
Spašavanje redova ćopavca
Ingeniozni francuski inženjeri su radi neznamnijačega rezervni točak i dizalicu smestili ispod auta. Nakon 15 godina to izgleda otprilike ovako:
Rezervni točak - aka ćopavac je poprilično zarđao i eto pokušah malo da mu produžim životni vek. Računam kod nas se ipak manje soli nego u Austriji
Oparan, zatim ošmirglan čeličnom četkom pa ondaK namazan anti rost. Nakon toga je opet ošmirglan (znam da je moglo još) pa prebrisan alhoholom 96% i prvo preprskan u 2 sloja osnovnom antikorozivnom bojom pa još 2 sloja mat crnom bojom:
Dizalicu sam oprao i dok čekam da se osuši smišljam šta ću sa njom
Comment
-
-
Floor undercoating
Kad sam već slinuo rezervni točak odlučio sam da malo sredim pod ispod zadnjef dela vozila koji je i načet rđom. Nisam imao mogućnost da auto dignem da dizalicu pa da sve odradim natenane ali mislim da sam i ovako uspeo poprilično da zaštitim pod i zaustavim rđanje bar narednih nekoliko godina.
Evo šta sam uradio: prvo je opran pod odozdo hemijom i vodom pod pritiskom:
Sutradan kada se sve dobro osušilo prešao sam pod sa 2 sloja osnovne boje pa zatim sa 2 sloja Motip antigravel sprejom:
Potrošio sam 2 boce temeljne boje i 2 velike boce Motip-a. Naprskao sam sve što sam mogao da vidim, svaki ćošak, svaki ugao, pregib...Nadam se da će izdržati bar 3-4 godine
Još da sredim dizalicu i da sve spakujem nazad. Biće još jedan post na tu temu.
Comment
-
Comment