Renault 25 Baccara, beauty or what...?

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Duke
    CBC Senator XXL
    • 16.01.2006
    • 753
    • Urbs Naissus

Ako su dimenzije guma fabricke, 195/15/60, onda mozes brzinu da preracunas iz obrtaja. Kod sestaka je u petoj na 40 km/h = 1000 obrtaja. Posle za svakih deset kilometara brzine, dodajes po 250 obrtaja. Na 200, to je tacno pet hiljada obrtaja. Znaci, ako poteras sestaka na 5500 obrtaja u petoj, e ONDA si isao dvestadvajes...
    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• El Radisa
      CBC Veteran
      • 06.12.2006
      • 101
      • Sabac

automatski menjac AR4 ima 4 brzine koje se menjaju elektronskim putem, odnosm zupcanika ne znam, ali znam da drugu brzinu na njemu, kada uz "EXC" dugme izvuces do 6000rpm, da tada auto ide 120-130km/h
      gume su mi uvek bile i sada su 195/65/15..
      kazem da manuelni nisam testirao brzinski *manuelni sam ubacio u februaru, kola polupao u aprilu*, jedino sam manuelni "gonio" 4tom 180km/h i onda saltao u 5tu brzinu. pri tom obrtaljka je bila na 6000rpm, tj crvenom. i tih 180 sam nabio cini mi se za 1,8km.. ne mogu da se setim tacno, al znam da je ispod 2km ta deonica gde smo se trkali (golf mk5 2.0 benzin i ja - golf ima 6 brzina i u tom trenutku kada sam ubacivao u 5tu, obilazio sam ga )
      Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• Izvinjavam se sto se kasno ukljucujem u temu, ali bas bi voleo da vidim kako TD moze da ide toliko... Moj tata je imao Citroena CX-a turbo benzinca sa 168 ks i pribliznom tezinom 25-ici, jos plus nekih 400ccm vise... I taj auto je jedva isao 210...

Comment

• El Radisa
          CBC Veteran
          • 06.12.2006
          • 101
          • Sabac

auto je na prodaju, dodjes kao kupac, sednes, vidis , provozas.. trazi 3500e za nju.. uzeo bih je da imam para za jos jednog.. al nema, navucen sam na V6 injection i ne bih ga ipak menjao za TD .. Sutra idem do njega da uzmem neke sonde za klimu za 25icu pa cu da ga malo ispitam za kola a i slikam, da vidite..

@Duke
          koji ti plin imas? Podesavas li ga malo sam ili ga vozis na podesavanjima od majstora? Ja sam pre neki dan morao da kupim nov Lovato isparivac od 75eura, ide extra auto, mogu reci i bolje malo cini mi se nego onaj veliki KargasLongas. Stim sto mi malo gubi snagu u vecim obrtajima, al nisam ga jos naucio, stelovanje
          Sa onim Kargas-om padne stelovanje na crvenom na semaforu i onda gas patos.. (ako me neko iznervira pre toga )

Comment

• Da je Citroen, jos bi i isao... Ali ovako... Nista... A da tom renou malo ne laze cajger?

Comment

• Duke
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2006
              • 753
              • Urbs Naissus

@ Sheta Laže cajger, sto posto. Već smo to apsolvirali.

@ El Radisa

Dok sam imao Loveco, nisam ništa dirao. Otkako sam nabacio slavinu, i tu nisam ništa dirao dok nisam ispuštao neke masnoće iz isparivača i menjao osigurač plina itd... e onda sam ga JA štelovao... Totalno odokativno, ali se pokazalo da je ok. Ne ide baš kao na benzin, ali dovoljno dobro, i to je normalno. Blizu crvenog bude malo kilav, ali to je takođe sasvim normalno za venturi i za plin kao gorivo. Da ga našteluješ da ti u celom opsegu radi ok, to je nemoguće bez sekventa, pa nemoj ni da pokušavaš. Ili ćeš da ga odvrneš malo više da 'arči plin i da ti smrdi na nesagoreli gas kad ideš polako i da leti kad ga patosiraš, ili ćeš da ga pritegneš malo više da troši normalno i da ide malo takše i da se pomiriš sa tim da preko blizu crvenog neće baš luduje od ubrzanja... Ako baš imaš žarku želju da se trkaš/slupaš, a ti prebaci na benz i pedalu u patos... Ionako treba povremeno nagaziti do daske na benz da bi održao dizne koliko-toliko prohodnim...

Comment

• Duke
                CBC Senator XXL
                • 16.01.2006
                • 753
                • Urbs Naissus

Fini ovi Grci, bas malopre sam prohujao pored grcke patrole saobracajne milicije sa jedno 150, oni su vec potegli "lizalicu" ali kad su videli registraciju, razocarano su je spustili i verovatno rekli: "jabandzija*, teraj ga u qrac..."

Inace vozim izuzetno disciplinovano, ali sam ovde ispizdeo jer sam promashio uzasno lose obelezeno iskljucenje sa auto puta, pa sam ovijao tries kilometara natamo naovamo, dva puta platio putarinu, i utvrdio po ko zna koji put da na shellovoj pumpi gde ima automata za gas - gasa nema... Odo da se suncham, ajd zdravo...

*prim prev - stranac, na turskom...

Comment

• milannik
                  CBC Senator XXL
                  • 23.12.2004
                  • 1455
                  • Niš

Aj, lep provod

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

SVETOGRĐE!!!

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Re: SVETOGRĐE!!!

U zimnica

Comment

• El Radisa
                        CBC Veteran
                        • 06.12.2006
                        • 101
                        • Sabac

da vidis kako je kad ja stavim 25 gajbica kupine

Comment

• El Radisa
                          CBC Veteran
                          • 06.12.2006
                          • 101
                          • Sabac

a bas danas sam vukao 4 motorne testere, nekoliko maljeva, sekira i ostalog pribora.. zaboravih da slikam
                          isao u shumu da sechem ogrev

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Duke, jel smem i ja da stavim svoje slike sa kvantasa u tvoju temu ?
                            Ovo je jedino mesto koje se bavi poljoprivredom, a ja umirem od zelje da slikam paprike u dzaci...
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Duke
                              CBC Senator XXL
                              • 16.01.2006
                              • 753
                              • Urbs Naissus

Ne branim, ali propuštaš poentu, koja se nalazi u naslovu posta...

Comment

• El Radisa
                                CBC Veteran
                                • 06.12.2006
                                • 101
                                • Sabac

pa tako je u Srbiji.. moramo biti greshni ljudi i ziveti u grehu.. ja da imam kesha za drugi auto baccarica bi bila uvek u tip top kondiciji i opranom stanju.. pre neki dan je imala busenje blata po krovu

Comment

Working...