BX

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

bas je lep extra...mada nevolim belu boju..mislim da je nezahvalna..vidi se svako zrno prasine ili mala ogrebotina
    btw: i moj auto je beo

e da znas da se razmisljam debelo da zavalim ovu moju korsu i potrazim nekog dooooobrog bx.....mora bude dobar u startu...nemam zivce da odma jurim peru dubica iz m.mostanice da mi reparira bombe itd....
    Kod ovog tvog primerka mi se narocito svidja zadnji deo sa ovim prorezima i spojlerom..ko raketa...extra!

Sta znaci ono sto je nekim modelima pisalo pozadi " Mirage" ..oni su imali tako te proreze..jel tvoj Mirage ?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Aladin
      CBC Senator
      • 17.08.2005
      • 223
      • Beograd

Ne, nemam nigde oznaku Mirage, niti sam cuo za nju na BX-u. Ovaj je 1600ccm i zaista ga je zena od koje sam kupio drzala u super stanju. Cak je promenila kopmletan enterijer ukljucujuci i sofer sajbnu sa zatamnjenim gornjim delom.
      Uzeo sam ga pre mesec dana i od ulaganja je ispalo sledece (posto sam malo picajzla tj. volim da sve bude ispravno i na mestu):

-zamenjene caure na letvi volana i krajevi spona
      - nove Wintere napred
      -zamenjena hidraulicna pumpa
      -kod Dore u NS ugradjen odgovarajuci mixer za plin
      -skidana glava, ravnana i zamenjeni tefloni na ventilima, dihtung glave, semerinzi na bregastoj i radilici. Ne duva nista na iberlaufu i ne curi ulje nigde...

To bi bilo to, jako zadovoljan autom. Ostala mi samo jos kilometar sajla koja ********....
      Btw, imam prijatelja i odlicnog majstora za Citroene, pa ako ti treba javi.
      Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• @lix
        CBC Senator XXL
        • 17.12.2004
        • 875
        • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Pa dovediga na forum covece.
        Inace BX je bombonica. Koliko si ga platio? Ako nije tajna...
        Što više za što manje

Comment

• Aladin
          CBC Senator
          • 17.08.2005
          • 223
          • Beograd

Izaso me 2400 jura sa svim ulaganjem i plinom. Zena 'tela da vadi muziku ali smo se i tu nasli za 50e....
          Dok sam jurio da kupim auto vozao sam caletovu Corsu '99. sa full opremom. Lep autic, da ne gresim dudu, ali sam se ja izgleda razmazio u francuzima. Tvrdo brate! Sad ne bih menjao ovog BX-za tu Corsu iako je cale dao duplo vise para za nju.
          Sto se tice majstor Duleta, koliko je genije za mehaniku toliko bezi od kompjutera ko djavo od krsta....

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

izvini..ako bi mi samo rekao jos i koje je godiste auto..i koliko su te izasle ove popravke koje si naveo...da bih dobio neku predstavu o troskovima odrzavanja i cena rez delova. ?

hvala.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Aladin
              CBC Senator
              • 17.08.2005
              • 223
              • Beograd

Platio sam ga 2050e Sa ugradjenim plinom. Znaci za ostalo pomenuto sam istreso jos oko 350-400 evra, ne znam u dinar. Moram jos reci da sam dve nedelje jurio dobrog BX-a od Subotice do Cacka... svakakvih krseva sam se nagledao. Ali se moze naci. Mislim da je za te pare odlican auto. Godiste 1988.

Sto se tice delova i majstora, ako nadjes auto, javi se, imam dosta iskustva.... Gledaj mehaniku, hidrauliku i motor. Od 1987. su radjeni od pocinkovanog lima tako da su retko truli sem ako nisu dobro lupani.... A i hidraulika nije sveto pismo, ja sam kupio sva nova metalna creva za hidrauliku za 2000 din u "Boban sajle" Dihtung glave 1200, obrada sa zamenom teflona 2000, peta bomba koju sam takodje zamenio 1900 dinara.... Ulje Total 1300 din za 5 litara.... svecice, filteri.... nesto sitno, ne secam se.... tefloni 600 dinara... ostali dihtuzi, usis i izduv... 800..
              Haha.. a i stedis, imas samo jedan brisac napred....

Comment

• -Miki-
                Moderator
                • 09.11.2005
                • 708
                • Valjevo
                • Honda Accord coupe cg4

Odlican posao aladine !!! super izgleda auto i vredi svaku paru
                Drago mi je da si tako brzo nasao dobru zamenu za izgorelog bx

Pozdrav
                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Duke
                  CBC Senator XXL
                  • 16.01.2006
                  • 753
                  • Urbs Naissus

Mlogo je ubav. Svaka chast. Moj burazer vozi jednu BX 1.4 krshinu iz '88, nema poredjenja sa ovim lepotanom. Ovako neshto bi mu bash leglo... U zdravlje se vozi!
                  "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Dobar ti je...

Comment

• Duke
                      CBC Senator XXL
                      • 16.01.2006
                      • 753
                      • Urbs Naissus

Ubacujem se ovde, da nas ne bi izbacili naglavacke iz teme o potrosnji...
                      Rekoh ti vec da moj buraz ima bx-a, i otkako je uzeo auto ima problem sa menjacem, tj. kvacilom. Naime, menjac mu je sav nedefinisan i muljav, ne znas da li je u prvoj ili u petoj, kao kod juga. A kvacilo nikad nije uspeo da napravi da odvaja ljudski (a menjao je i korpu i lamelu!). Iamo je i onaj bizaran problem sa krivljenjem/limljenjem poluge kvacila, koji sam ti pomenuo u tvojoj temi o spustanju kvacila. Motor je onaj od 1361 ccm, sa lancem, gde je menjac u motoru...

Naravno da otkidam na hidrauliku, i ovom modelu (mislim na bx uopste) imam samo dve zamerk, a to je sto kada sedim na zadnjoj klupi, to izgleda jezivo, jer krov pocinje da "pada" prema gepeku, tako da moram da krivim glavu (190 cm, 125 kila! ). Kod karavan modela, problem je manji (ili beshe nepostojeci) jer je krov ravan na tom mestu tako da ima vishe mesta. Moj shura ja preshao preko 150 hiljada km u jednom 1.7 turbodizelu karavanu i imao je samo rechi hvale za njega, a i ja sam se vozio... milina.
                      Druga zamerka je katastrofalna plastika u enterijeru koja krcka, drchi i shkripi... A mozda je to slucaj samo sa onim BX evima u kojima sam se vozio...
                      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Aladin
                        CBC Senator
                        • 17.08.2005
                        • 223
                        • Beograd

Posto je Duke oziveo prezentaciju mog BX-a, 'ajd da nastavim...

U medjuvremenu sam ofarbao auto, tj. samo vrata jer je imao po njima neke velike nalepnice pa sam s..bao farbu kad sam ih skidao.. Pozamenjivao sam sva creva i crevca gde je bilo koje od ulja moglo da vlazi. Pisao sam vec o potrosnji plina... Ja zadovoljan!!! Ali avaj, uvek nesto srecu kvari, prekjuce mi lopovi ispred kuce razvalili zadnji leptir i odneli lep Blaupunkt CD-MP3 plejer Rotvajlera selim vec naredni vikend! Ko jos ispred rodjene kuce pali alarm ili skida plocicu!? Kad sam kreten! Ima nekih indicija da cu saznati ko je a ondak... nadam se da me nece biti u novinama...
                        Vozio sam BX 1.4 (onaj sto je planuo) i nisam imao problema sa menjacem. Jedino sto BX ima duzi hod rucice menjaca od Renoa ili recimo nemaca pa ko nije navikao.... Ali nije neprecizna. I ovde mi je pedala prestala da propada. Kako, ne znam, nisam jos menjao ni korpu ni lamelu.
                        Sto se tice plastike, dizajn je bio jako napredan u vreme kad se BX pojavio. Cak mi se i sada unutrasnjost dopada. Jeste, ima ruzni obicaj da skripi i krcka ako se sve to rasklima i razglavi. Posto mene takvi zvuci u kolima jako nerviraju potrosio sam neko vreme da sve lepo utegnem i ako treba negde podmetnem gumice pa je sad tisina.
                        A sta da ti kazem sto se tice voznje na zadnjem sedistu i gabarita... Ne vozim se nazad a i laksi sam od tebe jedno 50 kila.....

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Cek bre pa sto nisi spustio poklopac kasetofona da nemami lopove???
                          U BX-u sam mogao da osavim suvo zlato i noko ga nije hteo obiti.
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Aladin
                            CBC Senator
                            • 17.08.2005
                            • 223
                            • Beograd

Sto nisam spustio poklopac kad BX ima tako lepo to smisljeno??

Zato sto sam kreten!!!! Ama mogao sam da spustim poklopac, mogao sam da skinem plocicu, mogao sam da upalim alarm....

Sad je kasno... ali sam preduzeo korake da onaj koji mi ubuduce nocom udje u dvoriste nezvan vise ne izadje....

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Ne pricaj da ti je uso u dvoriste ????

Comment

Working...
                              X