Ma uzmi bre hondu, civic EK negde 98-99 sa 1.6l dohc vtec, neces vise pozeleti da vozis pulsara/almeru.
Vozio sam taj novi model sa 1.8l benzicom, cak je imao uradjen izduv i K&N, nije los ali nikako ga nebi stavio u kategoriju sa civic koja ima B16a ispod haube.
Pametni su ti predlozi, sigurno je lepse voziti Hondu sa B16A, ali je osnovna ideja uzeti mladji auto, tako da ovo sto je Sale rekao moze da dodje u obzir.
Lagano, videcemo, ne zurim.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Civic hb 1.6 vtec, crvena skoro uvezena, cena oko 7k e, god. 2000 (ne znam tacno posto sam je pogledao na brzinu).
Video sam je na auto pijaci nekoliko puta, na onom parkingu sa desne strane
od ulaza.
Danas, od 21.30, Almera je istorija - nema je vise.
Svecano i uredno je nasla novog ponosnog vlasnika.
Rezime i zakljucci koriscenja Nissan Almere u proteklih 2 i nesto godine su sledeci:
Izuzetno pouzdano vozilo, bez potrebe za koriscenjem servisa i majstora, tako da bih svakome preporucio da ako kupuje nesto polovno uzme Almeru.
Motor je GA 16DE, jedan od najboljih Nissanovih motora, pogon preko lanca koji je predvidjen za zamenu posle 300 000 km. Potrosnja goriva u gradu je od 8 do 10, u zavisnosti koliko se divlja.
Za vreme koriscenja Almere radio sam sledece stvari:
Komplet kvacilo (150e bez rada) zahvaljujuci prethodnom vlasniku koji je voleo da odmara nogu na pedali kvacila.
Plocice diskova - iz prve ugradnje, zamenjene na 102 000 km - stigle original iz Svedske (50e).
Sijalica iz prednje leve maglenke, polen filter, dopunjena klima i nista vise.
Ulje i filtere ne racunam jer je to normalna pojava, a koriscen je MOTUL 8100 i KNECHT filteri ulja.
Sve u svemu, zadovoljan sam, lepo sam se navozao, auto je svaku preporuku, a sta cu sada - nemam pojma. (valjda cu da kupim auto brze od nekih, pa necu smarati forum sa kupovinom )
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment