Prvi post + slika :) (alfa 156)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemanjaNS
    CBC Veteran
    • 26.10.2004
    • 121
    • Novi Sad

Prvi post + slika :) (alfa 156)

Edit: Mod.. sorry image 2big

hehe sorry sto nema normalne slike, al od ovoga svecanije ne moze
    jedini put kad sam imao i aparat i kola kod sebe istovremeno je kad sam bio dever i vozao mladu
    gledacu da u skorije vreme napravim neke lepse slicice, po danu..
    Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

One more
    Pozdrav Nemanja.
    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Dobrodosao!!!!
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas
        • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Super ti tablica, pozdrav Mozda bi mogao da razdelis brojeve 14 00 14
        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• 156V6
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 415
          • BEOGRAD

Pa ne mogu da verujem koliko NAS ima sa Alficama na ovom forumu...svaka cast i svaka nam se dala

Ako ovako nastavite moracu i ja da skljocam....

Comment

• Hondivoje
            CBC Član
            • 09.10.2004
            • 38
            • Zvezdara

Cini mi se da ti curi ulje...ali to je normalno kod alfi
            Salim se naravno, bez ljutnje alfinisti
            Dobrodosao....!!!
            It isn't just perfect it is HONDA too...

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

Originally posted by 156V6
              Pa ne mogu da verujem koliko NAS ima sa Alficama na ovom forumu...svaka cast i svaka nam se dala

Ako ovako nastavite moracu i ja da skljocam....
              Skljocaj,pogotovo ispod haube!
              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• NemanjaNS
                CBC Veteran
                • 26.10.2004
                • 121
                • Novi Sad

Originally posted by Hondivoje
                Cini mi se da ti curi ulje...ali to je normalno kod alfi
                Salim se naravno, bez ljutnje alfinisti
                Dobrodosao....!!!
                Ulje nije moje, mislim da je pre mene tu stajala neka honda :lol:

Shalu na stranu, sad sam nesto u dilemi.. na alfi su celicne felne 15" sa ratkapnama standardnim, lepo to izgleda al ipak hocu da menjam za neke alu (ove celicne samo preko zime). Da li da idem na 16-17" (na alfa156.net forumu kazu da se dosta dobije na upravljivosti i sportskom osecaju voznje) ili da nabavim neke lepe 15ke ? sa 15" mogu da zadrzim postojece gume, a i mislim da je bolja tolerancija nasih rupa/puteva sa vecim profilom gume.. Misljenja?

Joj pre neki dan je ispred rodic megamarketa bila parkirana nova 156tica (boja neka izmedju zlatne i sive metalik) sa alfinim 17ticama (felne sa gomilom krakova, ne GTA sa krugovima), i skroz sam se odusevio, ali mi se ne daje ~600-700eur za nove felne.

Comment

• Sasha
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 4126
                  • Novi Sad

Originally posted by NemanjaNS
                  Shalu na stranu, sad sam nesto u dilemi.. na alfi su celicne felne 15" sa ratkapnama standardnim, lepo to izgleda al ipak hocu da menjam za neke alu (ove celicne samo preko zime). Da li da idem na 16-17" (na alfa156.net forumu kazu da se dosta dobije na upravljivosti i sportskom osecaju voznje) ili da nabavim neke lepe 15ke ? sa 15" mogu da zadrzim postojece gume, a i mislim da je bolja tolerancija nasih rupa/puteva sa vecim profilom gume.. Misljenja?
                  Ja sam za 16-17 i niskoprofilne gume,sto zbog izgleda,sto zbog boljeg lezanja,ali ne preterivati sa sirinom,7-8 max.Ja se nadam da ce se i putevi(pogotovo u NS) srediti posle zavrsetka ovih silnih "radova" i izgradnje novih zgrada !
                  www.arcs.org.rs/forum

Comment

• maki
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 878
                    • Budva, CG

Za optimalan izgled minimum su felne od 15",a kod manjih auta i 14",15" nisu preteske, i sa njima vozilo najbolje prenosi svoju snagu na podlogu.
                    Felne od 17" uvijek izgledaju atraktivno, ali imaju svoje negativne strane: jako su skupe, gume se ubrzano trose, i nisu bas za svakodnevnu voznju (zbog tvrdoce i nedostatka udobnosti). Alternativa svemu tome bi bile 16", nisu toliko atraktivne kao 17", ali izgledaju dovoljno velike i nude malo vise udobnosti. Najvecu paznju kod felni treba obratiti na ET ("Einpress Tieffe"), na pravilnu dimenziju guma (sirina gume treba rasti sa sirinom felne).
                    U svakom slucaju gledaj da ukombinujes dimenzije da novi i standardni obim tocka bude isti zbog tacnosti brzinomjera.
                    Sa smanjenjem profila gume poboljsavas upravljivost(nema "podvrtanja" gume u krivinama) ali sa druge strane smanjujes udobnost (gume su tvrdje).
                    Eto ti sad pa ti odluci
                    Koje su ti dimenzije gume sada?
                    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• NemanjaNS
                      CBC Veteran
                      • 26.10.2004
                      • 121
                      • Novi Sad

Sada su 205/60/R15

Gde uopste naci felne za alfu, sa tim rasporedom rupa?
                      I gde mogu videti kako se kod nas krecu cene 16-17" novih felni?

ranije je autozeka.com imao sajt sa galerijom ali toga nema vise, i negde sam naleteo na www.alufelneroki.co.yu ali ni taj ne radi.

Comment

• Saabo
                        Moderator
                        • 29.09.2004
                        • 1724
                        • Vrbas
                        • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Imam ja na poslu tu slicicu sa felnama iz auto zeke, al radim tek u ponedeljak, pa ako si voljan cekati na ponedeljak stavicu sliku
                        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

Ranije je bilo na fandjo.co.yu gdje su prodavali felne tabela sa podacima o rupama za svaku marku auta,a bilo je i nekih felni,ali su izgleda izbacili tu stranicu
                          Koji je raspon rupa,jel x108 ili x98,i sa koliko je rupa?
                          Ako hoces neke bolje felne (bbs,momo,itd.), 17" nove tesko da ces nac ispod 600-700eur,najbolje da pogledas po otpadima pa da uzmes original alfine.
                          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• 156V6
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 415
                            • BEOGRAD

Ja cu malo manje o felnama a vise o gumama

Nemanja imao istu dilemu sad kad sam uzimao nove gume za moju Alfu,bile su po defaultu na njemu P6000(pirelli za neupucene ) koje su izgurale 60.000 .. doslo je vreme da se promene i ja sam bio na velikim mukama imao sam kao i ti 205/60/R15 ZR ali sam hteo nesto sportskije...e tu dolazi zajeb ako stavis 50-icu na nju realno ide 16-ica felna a da dajem jos 400evrica za 4x felne nisam hteo(ni imao)...a opet 60-ica su taman za 15-ice ali nisu niskoprofilne...odlucio sam se da ostavim 15-ice da ipak uzmem 205/50 i to ni manje ni vise nego Brigestone S-03 Potenzu W ultra brzinska i extra tvrda guma...zrtvovao sam malo estetiku posto nisam nabacio vece felne ali sam dobio extra grip i perfektno prijanjanje -prezadovoljan sam

Evo i mojih LICNIH iskustava sa svim vecim firmama uz kratko obrazlozenje: Michelin -generalno dobar ali PRECENJEN GoogYrF1-extra prijanjanje na suvom i vlaznom ALI izuzetno slabi bocni zidovi(sidewall-ovi) sto prilikom preleska preko rupe u brzini stvara klobuke, Pirelli6000-extra tvrd dobar na suvom i dobar za rupe ali ne tako dobro prijanjanje na vlaznoj podlozi takodje dug vek trajanja i BrigestoneS03-extra prijanjanje i na suvom i na vlaznom extra tvrdoca,odlicna upravljivost ALI smanjen vek trajanja takodje i Brigestone RE720 je odlicna alternativa

Nadam se da sam ti pomogao...ako budes imao nekih dodatnih pitanja za bilo koju od ovih guma koje sam nabrojao pitaj

P.S> Kumho,Tigar,Sava i slicne lowbudget gume nisam uzimao u obzir jer ih jednostavno nikad nisam stavljao,kvalitetna guma je USLOV pre svega sigurne voznje ali i osnov da se sva snaga pravilno prenese na podlogu narocito ako vozis ostro i brzo

POZZ

Comment

• Sasha
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 4126
                              • Novi Sad

Raspon je 108 sa pet rupa.Agrohim ima velik izbor felni,pogledaj kod njih.Raspitacu se i ja kod lika od koga sam kupio felne.Polovne,ali extra ocuvane.
                              www.arcs.org.rs/forum

Comment

Working...
                              X