Moja Riksha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Ja sam Anti-Mercedesdzija, ali je ovaj ocuvan stvarno super... Cestitke !!!

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

ima jedna ocuvanija kod njega na parkingu....
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Meca je zaista OK, ali se ne bih složio sa tvojom procenom kilometraže.Taj podatak koji si naveo obično ide za dizele.Benzinci tamo neuporedivo, slobodno podeli sa dva, manje prelaze.Znači tvog konjića definitivno procenjujem na oko 200000-250000 km.Naravno kad bih izvršio očevid(CRO- uvidjaj) na njemu bio bih precizniji!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Durango
          CBC Senator XXL
          • 01.02.2006
          • 590
          • Zemun, Srbija

Crvena Riksa je promenila vlasnika pre mesec dana. Posto sam je prerastao red je bio da uzmem za broj vecu, pa je tako u moj posed dosla 124-ka 200E 16V 93. godiste.
          Auto je u dosta dobrom stanju iako je star 15 godina. Proizveden je 09.93. i uvezen je iz Italije pre dva meseca na invalida. Pre tri dana sam je prebacio na svoje ime. Najbolja stvar je sto ima noviji motor iz C-klase 111.940 sa 16 ventila i ubrizgavanjem, tako da sam zakazao ugradnju sekventa kod IvanaT za petak. Od opreme ima: servo, abs, airbag za vozaca, alu felne, centralnu, prednje podizace, alarm, automatsku klimu itd. Farbani su zadnje desno i levo kao i prednje desno krilo jer su bila isparana sto je prethodni vlasnik fotografisao. Inace auto nije imao vecu havariju sto mi je pri kupovini bilo jako bitno! Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, a evo i slika pa sami procenite valja li!

MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Koliko para? Kako to ide sad sa invalidima i uvozom?

P.S. Umalo zaboravih... Cestitke na autu... Extra je...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Meda
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2006
              • 415
              • Vračar

Ako ima jaceg automobila od 124-ke, tu me seci (ne pitajte gde )
              Svaka cast, ekstra automobil, jedan od najboljih Mercedes
              What is the sound of shit happening?

Comment

• Durango
                CBC Senator XXL
                • 01.02.2006
                • 590
                • Zemun, Srbija

Zaboravio sam da kazem da auto ima Eibach-ove opruge i da je malo nizi i tvrdji od standarda ali zato na putu lezi skoro kao Alfa!

Originally posted by Srdjan
                Koliko para? Kako to ide sad sa invalidima i uvozom?

P.S. Umalo zaboravih... Cestitke na autu... Extra je...

Moras da nadjes nekog ko je 100% invalid i da posedujes auto na stranim tablama. Onda pises molbu Vladi Srbije u kojoj navodis da si loseg materijalnog stanja i da nemas mogucnosti da uvezes auto koji ispunjava euro 3 norme, a da ti je isti neophodan itd. Uz molbu prilazes i foto-kopiju saobracajne dozvole (strane). Detalje o tome kako se pise molba i sta je sve potrebno mozes dobiti od Udruzenja Invalida Srbije koje je pre godinu dana izdejstvovalo ovu mogucnost!
                E sada, ako je u pitanju prosecan automobil vrednosti par hiljada eura, odobrice ti sigurno u roku od neke 2 nedelje. Ako je u pitanju neki Porsche ili sta ja znam, nema sanse! Kasnije teras auto na carinu i sve ostalo zavrsavas kroz standardnu proceduru!
                Na moj auto su placeni carina i porez i zato je fiktivni vlasnik mogao da ga otudji za 60 dana. Ako ne platis dazbine onda nemas pravo otudjenja 3 godine!

P.S. Hvala na cestitkama

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Jel mora bas 100% invaliditet? Sta je sa onom varijantom od 70% i vise?
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Flavio
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2006
                    • 1926
                    • 012 Centar
                    • KaraWagon 1.4T.Spark

Uu bre,pa dobra ti ova Meca .Bas dobra,koliko vidim !
                    U zdravlje da te sluzi ... 100 godina k'o svaki pravi M-B !
                    Pozz !

Comment

• Čiča
                      CBC Senator XXL
                      • 14.12.2005
                      • 1621
                      • Beograd, Vidikovac

Ona crvena je bila WOW, ali ovo nemam reci, puno bezbriznih km da predjes.

Sta je sledece zamena AMG?
                      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

@Bond-James Bond

O AMG-u (bilo kom) mogu nazalost samo da sanjam. I kada bih mogao da ga kupim, sigurno ne bih imao para da ga odrzavam i tocim gorivo!
                        Sledece vozilo ce ako bog da biti 300CE-24V, za jedno 3-4 godine. Posle nje bih zeleo 124-ku cabrio i to je to. Dalje mi je apsolutno sve jedno sta cu da vozim!
                        To su zelje, a ja cu teziti da ih ostvarim!

@myokis

Daleko od toga da je najbolja, ali da je dobra, dobra je! U pravu si da su 124-ke jako retke sa ovim motorom kod nas. Zato sam i sam znas jurio 250D, ali eto imao sam srece i naleteo na ovu.

Moram da se zahvalim myokis-u sto mi je pomogao u trazenju auto dok sam jurio 250D. Bio mi je nasao jednu u Sremskoj Kamenici koja je bila u savrsenom stanju. Bukvalno nisam mogao da joj nadjem manu. Da sam uspeo da se dogovorim sa vlasnikom oko cene sigurno bi je uzeo. Bila je 89. god. i trazio je 6.500 eura i nije hteo da spusti ispod 6.400. Obzirom da nije imala nista od opreme bio sam spreman da mu dam najvise 6.000, eventualno 6.100, ali nismo se dogovorili!

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Pa taj tip nije normalan, 6400 za 124 89. bez opreme...

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Strava izgleda. Prava retkost naci tako dobru 124-ku.

U zdravlje da se navozas

Comment

• Durango
                              CBC Senator XXL
                              • 01.02.2006
                              • 590
                              • Zemun, Srbija

Posto vozim auto oko pola godine, pa da malo ozivim temu!
                              Presao sam oko 13 kkm i prezadovoljan sam autom. Od kada sam ga uzeo zamenio sam ulja u motoru, menjacu, diferencijalu i kocnicama. Zamenio sam sve moguce filtere, antifriz i kanalni kais sa spanerom, svecice, prednje diskove i plocice, zadnje plocice, visko ventilatora i termostat. Ugradio sam i Pioneer DEH-4900.
                              Motor ne potrosi ni gram ulja na 8 kkm, a sipam Mobil-ovu polusintetiku 10W-40! Inace jako lepo nosi auto od preko 1.500 kilograma. Na otvorenom putu se vozi bez napora i puni konstantno sve do 190 kmh. Brze ga nisam terao.
                              Benzina potrosi oko 12-13 litara gradske voznje, a na otvorenom oko 7.5-9 litara, zavisno od brzine kojom se vozi!
                              Plin sam u ugradio pre 11 kkm kod Ivana i uradjeno je za 10+! U pitanju je sekvencijalni uredjaj ACR1 sa toro bocom! Mislim da nema potrebe da ga previse hvalim, jer svi na forumu znaju koliki je Ivan profesionalac i da je uvek svima spreman da izadje u susret. Potrosnja je oko 13-14 litara gradske voznje dok na otvorenom trosi 8-9.5 litara. Extra jeftina voznja!
                              Performanse na gasu su gotovo iste kao na benzinu do 5.000 obrtaja. Posle toga ostaje bez daha sto je predpostavljam mana starije kostrukcije motora i ne toliko savrsene elektronike koja upravlja radom istog. Uostalom, kada hocu da ga gazim, uvek je tu benzin na kom od 5-6.000 rpm rola asfalt!
                              Jedina mana je to sto ima krace opruge. Sa njima perfektno lezi na putu i nije previse tvrd, ali danak placam u gradu zato sto je auto mnogo nizak, a dugacak. Sto puta sam dosad zakacio auspuh kada prelazim preko nekog ostrog prevoja iako maksimalno pazim! Slomio sam i dva sus pleha prilikom izlaska iz garaze na Obilicevom vencu. Svaki put ga ocesem kada silazim, a bukvalno milim!
                              Na prolece planiram da stavim felne od 16 cola i to najverovatnije polumesece, da ga kompletnog ispoliram i sredim neke ogrebotine i mozda blago zatamnim.
                              Raspisao sam se muski, ali sam uspeo da napisem sve sto sam hteo.

I za kraj jedna slicica od pre par dana. Benz je bio na svadbi u Skopju!

Comment

• Flavio
                                CBC Senator XXL
                                • 13.06.2006
                                • 1926
                                • 012 Centar
                                • KaraWagon 1.4T.Spark

Definitivno odlican primerak !!!

Comment

Working...
                                X