Yugo Koral 55 (1.6) by Blindman Motorsport

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Ja nisam nikada imao Juga ali je deda promenio dok je radio dva sluzbena i oba su vise puta "obrnula cajger" bez generalne. Na kraju su posle trece obrtaljke zavrsili sa generalnom ali to vec nije nista cudno ni za mnogo zvucnija imena (da ne nabrajam).

Kao i kod svakog automobila i Jugo trazi redovno odrzavanje. A to sto vlasnici skupljih auta svoj auto voze diciplinovano na svaki servis a vlasnici Juga promene ulje ako se sete (naravno ne svi ali verovatno se slazete - vecina) jer smatraju da su uzeli jeftin auto bas zbog toga sto "ne mora" da se redovno odrzava. I sad - kako ko odrzava auto tako ga i sluzi. MOj otac je na primer "fenomenalno" odrzavao Audi 80 sa 1.6 motorom (koji vazi za veoma trajan) pa je auto zavrsio sa rasklopljenim motorom sa predjenih 160K pa sam zato posle toga ja preuzeo na sebe odrzavanje automobila. Znaci sada ja "palim lampicu za servis" i sve je ok kada se servisira na vreme . Coveka u potpunosti razumem jer pored gomile obaveza stvarno nema vremena da razmislja o "sitnicama" kao sto su fluidi i filteri u autu ali svi zauzeti ljudi obicno imaju sina koji je voljan da to radi. Siguran sam da ovde nema ljudi koji tako "brinu" o autu ali ako znate nekog - predlozite mu moje resenja - bice svi zadovoljni.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• DC2R
      CBC Senator XXL
      • 06.12.2005
      • 334
      • Perth Australia

Brate svaka cast za auto, ovo bre treba da ide u muzej, ovako dobro ocuvan primerak yuga je stvarno veoma retak.
      Sto se tice T&S imas ukusa, znaci auto je bez glupih dodataka itd, znaci uradjen sa stilom, sto bi rekli clean ride, jos jednom svaka cast.

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

hehe, hvala, hvala!
        Kada vidim da vam se svima dopada nije mi zao posla za ovih par godina, i dobijem zelju da jos radim na kolima.

Imam dosta planova po pitanju ovog auta, vecinu sam naveo u prvom postu, posto stvarno nemam nameru da ga prodam (iako svakodnevno dobijam ponude od ljudi od 17 do 77 godina, pre neki dan mi je gospodin ponudio 1500 eura za auto! ), a iako kupim bolji i veci auto ovaj cu definitivno zadrzati, jer bi ne bih mogao da prezalim da ga neko drugi drnda i ne cuva.

Zasticen je pod, kosevi i sajtne bitumenom, to sam radio krajem prosle godine, sada cu (samo da se izborim sa upisom na fax) da zastitim krila iznutra, zadnja krila iznutra i verovatno vrata, takodje iznutra. U principu volim da je auto zasticen od korozije, pogotovu kada posle 15 godina nema mm2 korozije, glupo bi bilo da sada dozvolim da se raspadne zbog moje lenjosti i 300 dinara za kantu bitumena...

Gume vec imam rezervisane od prijatelja, GoodYear 165/65/13.

Ima jos sitnica koje cu promeniti na unutrasnjosti, treba da slozim tablu sa komplet instrumentima sa Lade Specijal i nekih budz-eva (voltmetar, temperatura vode, temp. ulja u karteru, gorivo, pritisak ulja, obrtomer, brzinomer), povezao sam prekidac sa poklopcem za manuelno paljenje ventilatora hladnjaka ako termoprekidac zakaze i taster sirene na tablu.

Ovaj volan koji se vidi na slici... On je u stvari crven. To sto je crn, to sam presvukao eko kozom... Verovatno cu staviti neki volan u malo starijem fazonu, sa vise metalnih delova po sebi, neki old-school.

I nadam se da cu uskoro kupiti neka sportskija sedista, recimo od Kaddeta GSI ili Swifta GTI...

Po pitanju trapa, ramena sa unibolom na pracki, ili mozda samo sa jacim silen blokom, amortizeri su sada pristinci fabricki, a nemam pojma za sta cu da ih zamenim. Mozda Monroe Sensa Track gasni napred, pozadi uljno-gasni, mozda neka trkacka varijanta, nemam pojma, videcu...
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Svaka cast, fenomenalno!
          Sve drugo sto bih dodao je krajnje nepotrebno, jer auto govori sam za sebe.

Comment

• mirko
            CBC Senator
            • 18.05.2006
            • 202
            • Prokuplje

Auto je ekstra!Moram priznati da mi se baš svidja iako ni ja baš nešto nevolim zastavu, možda čak i kupim jednog pa ga sredim ali baš onako iz početka sa drugim motorom.
            1500 evra?! Ma ni u ludilu ga nedaj!
            Ali vidim da coswort baš ima smisla za styling. radio je i nekog tipa koliko se sećam?nisam ispratio do kraja šta je bilo ali dobro je krenuo.
            Šta je bilo s njime?
            'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• Danilo
              CBC Senator XXL
              • 02.10.2004
              • 908
              • Beograd, Dorcol

Tipo je od moje devojke, jos uvek ga vozi naravno, sada je na 15` 7J ET14 pa ispadaju iz krila i novim Dunlop gumama, zatamnjena stakla nesto svetlije nego ranije, nova muzika Pioneer & JBL, treba uskoro da se farba komplet i da se zatvara tablica i zadnje kvake, posle toga ide spustanje, no to je drugi auto, druga prica.

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

pazi cos ja sam mog prodao za 1500e sa svom muzikom a znas kakav je bio ...a jos je moj bio 94 god !

tako da drzi ga sto duze bolje to nego da ga das za male pare
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Danilo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.10.2004
                  • 908
                  • Beograd, Dorcol

Pa taj fazon, uopste nemam nameru da ga prodajem...

taj lik mi je ponudio 1500 bez i da je pominjao muziku, nije ni pogledao kakav je motor niti ista. Samo vizuelno, i predlozio je cenu, a za te pare moze da kupi 5-6 godina mladjeg.

Secam se naravno kakav je tvoj bio Yugo, jos uvek mi je zao sto ga moja devojka nije kupila od tebe, umesto Tipa.

Comment

• Danilo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.10.2004
                    • 908
                    • Beograd, Dorcol

Promenjene gume i felne,

ATS model A 6J ET30, trenutno bele, ali razmisljam da uradim peskiranje i poliranje...

Gume su napred Good Year, a nazad Bridgestone, skripe po zebrama i linijama kao nenormalne, ali drze neuporedivo bolje od Tigrica. Da, dimenzija je 165/65/13, u nekoj buducnosti planiram 185/60/13 TG635...

Zamenio sam plocice i diskove, Ferodo...
                    Ima jos nekih sitnica i tako... Radi se...

Comment

• Ficoman
                      CBC Veteran
                      • 09.11.2005
                      • 139
                      • Beograd

Super ti sad izgleda jugo sa ovim novim felnama. Mnogo bolje nego sa onim starim dolnicarkama.

Comment

• Yugo_IHI_Turbo
                        CBC Veteran
                        • 04.05.2005
                        • 185
                        • Batajnica,Serbia

Urednijeg Yuga u zivotu nisam video.

Je su to na slici ove sto smo juce mjenjali,ne vidi se dobro na slici?
                        "If in doubt, flat out"
                        Collin McRae

Comment

• Danilo
                          CBC Senator XXL
                          • 02.10.2004
                          • 908
                          • Beograd, Dorcol

Jeste, to su te.

Comment

• sn00py
                            CBC Senator XXL
                            • 15.08.2005
                            • 851
                            • Belgrado

Jeli batice, a kolko moz da razvije?

BMS team

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

samo tako, majstore!

poz.
                              .

Comment

• zvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 01.11.2005
                                • 961
                                • Beograd, Batajnica
                                • Golf 4

Meni se vise svidjaju stare felne, nhf.
                                Ove su mi mnogo napadne,verovatno sto su bele.Prvo sto vidim na autu su felne, nekako mi bez veze.Mada ako se tebi svidjaju svaki komentar je suvisan

Jugic je extra sredjen, svaka cast.
                                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                                X