Vozio sam karburator (tada nije ni bilo efi za 1300). Mislim da je bila elektricna pumpa, ali nisam siguran...
Placena je papreno i nju nam je preporucio Paja (Komnenovic - on je radio auto) i radila je kao sat svih tih godina. Bila je ista takva kod njega u trkackom 1300 Gr. A.
Nisam siguran da ta firma vise postoji ili je mozda otkupio neki drugi koncern. Nisma cuo za njihove proizvode vec neko vreme.
Evo ispravke (nakon konsultacija sa starijim bratom) - bila je mehanicka i namerno je takva uzeta jer je taj tip preporucen. I da - nije je bas lako nasao, iz Italije je bila donesena.
Nema sanse, ovaj motor sam vec rasturio, u odlicnom je stanju i radim njega, vec sam pokupovao delove, a i DOHC je komplikovano ubaciti, mora da se radi adapter ploca za menjac, da se prave nosaci itd. SOHC se samo zasrafi.
Kupio sam kvacilo za 1.4 motor, jer pasuje na yugovu spojnicku i zamajac. Kupio sam gotovu fabricku, nisam hteo da mi iko pravi.
Kupljeni delovi za servis, glava rasturena, cekam jednog moderatora da mi upusti siceve!
Comment