FitjA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Bandini

Takodje za Icu!
    Pozdravi Dekija Vlahovića od mene...:-)
    Jeli,da li pohadjaš Italo-žuraje?Izvinite zbog OT...
    Pozzzzzzzz
    BP

Comment

• luka.l
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 490
      • Beograd
      • ВАЗ 21213

Ica je napravio direktan volan... samo da se javi da on lepo objasni sta je tacno radio. Ja sam probao njegovog ficu sa tom modifikacijom i sta da vam kazem...Cim zavrsim ostalo sto sam naumio, uradicu i to. Mnogo je dobar osecaj.
      - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
      - "I vi ste dobro."

Comment

• itza
        CBC Senator XXL
        • 28.12.2004
        • 658
        • Beograd - Paviljoni(blok 7a)
        • -

izvinjavam se obaveze ubishe .. ne stizhem kutji nikako .. pa ko chovek da izblejim na netu
        za radio .. teshko da sam to bio ja jer sam ja sam u smeni .. sve smene su mi od 17 do 22h a tada nema tamo nikoga osim mene .. kvizovi i emisije su u prve dve smene .. a ja sam tad na primarnom poslu .. (koga trenutno ima malo pa svo vreme provedem u servisu koji je ispod radnju u kojoj radim ... smarajutji se oko kola .. )
        2 boki
        shta da ti kazhem ... vrhunska je fora ... nisam uspeo da odradim bash sve kako si mi rekao ...
        kada donesem slike okachitju pa tjesh da vidish o chemu pricham ...
        ona ceka koja sluzhi za shtelovanje trapa je u ovom sluchaju predugachka a ne mozhe da se skrati jer navoj koji je urezan nije celom duzhinom cevi ...
        pa sam pravio neshto sa sponama od yuga .. shtelovanje trapa je jedina mana sada ... zato shto moram da izvadim jedan kraj spone da bi je nashtelovao .. pa onda to traje dosta duzhe nego inache ... ali nashtelovali smo relativno dobro .. a nikako nemam vremena da to ushtelujem kako treba ..
        trenutno se smaram sa motorom ...
        dimi na auspuh ... nekako veoma chudno .. simtomi ne ukazuju ni na gumice ventila ni ka karike ... josh uvek ne znam shta mu je ... ali polako ... niko se nauchen nije rodio ))
        u bre al sam udavio ...
        nego ne znam na kakve italo zhurke mislish ? .. nisam bio ni na jednoj do sada .. niti znam gde se to odrzhava ...
        "Brano sine , vozi POLAKO..."

Comment

• itza
          CBC Senator XXL
          • 28.12.2004
          • 658
          • -

hehehe .. bio je i kod nas ja mislim proshle nedelje
          najjacha scena kada on krene na trku a baba prosipa vodu za njim i kazhe
          Brano sine vozi polako ..
          h ..

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Radio "Bandini"

Kad taj motor propuši na auspuh,obišno usledi otvaranje..."pregrade" izmedju "karika"...No,brzo to ide,ne sekiraj se...
            Za spone,treba malo i metalo-strugar da radi...treba i oni da žive od nečega.
            I na kraju šta bi,poznaješ li DJ. Dejana Vlahovica?
            Pozdrav Ici i svima!
            Boki

Comment

• itza
              CBC Senator XXL
              • 28.12.2004
              • 658
              • -

pa ja retko koga znam po imenu ... ali koliko se setjam nema ni jedan dejan ... osim ako ga ne zovu chicha ...
              od tonaca sada ..
              Bojan
              Milenko (Homer)
              Jovica (Joca)
              Chaslav
              Chicha (mislim da se od zove Dragan)
              Ja (Ivan)
              i to je to ...
              spone ... videtjesh kad okachim slike ..
              a strugar tje da zhivi od homokinetika .. a neshto razmishljam i za neku adapter plochu pozadi za disk ... (da mi napravi nosach kandzhe ..)
              ali mi onda pod obavezno treba servo ...

Comment

• Filip
                CBC Član
                • 20.06.2005
                • 19

Originally posted by Dora
                Originally posted by ica
                mozhda na prednjem desnom .. ali ja prichao za ZADNJI desni ..
                ali reshio sam to sa malo .. pec pec .. (co2)
                i sad je do 00 .. malo tju da se pomuchim kada budem skidao .. ali ..
                Ta matica se steže sa 30 kila, znači dobra gedora pa poluga, pa cev od pola metra pa se obesiš na nju. Kad digneš Fiću dobro si stegao
                pa ja mislim da greshish, tj taj lezaj je isti kao na kecu prednji....a trkachi napred stezu zglob na 14 kila...tako da nikakvih 30KILA!
                www.nacionalnaklasa.net

Comment

• itza
                  CBC Senator XXL
                  • 28.12.2004
                  • 658
                  • -

konachno slike ..
                  skracen hod volana

evo polozhaja spona za tzv sportski volan ...
                  primeticete da spona do tocka nije ficina ... kraj koji je do tocka je ficina a kraj koji je do nosaca je od juga kao i cev koja ih spaja ..
                  to je jedna od mana ovakvog volana jer ne mozete normalno da nastelujete trap

evo jos jedne mane ...
                  primeticette da spona kaci o felnu ... doduse moje felne su dosta siroke ali o5 mana je mana ...

pored ovoga ja sam odusevljen volanom i nemam nameru da vracam an staro ..

Comment

• itza
                    CBC Senator XXL
                    • 28.12.2004
                    • 658
                    • -

veliko hvala dr boci .. na savetu ..

Comment

• itza
                      CBC Senator XXL
                      • 28.12.2004
                      • 658
                      • -

a evo i posledica udara .... za one koji jos nisu videli ...

Comment

• No name
                        CBC Veteran
                        • 28.02.2005
                        • 164
                        • Novi Sad

Kao sto si rekao da ti kaci spona od felnu,kada to kaci Mislim jel samo kada je pun anslag ili i na ravnom

Comment

• itza
                          CBC Senator XXL
                          • 28.12.2004
                          • 658
                          • -

ne poravnom .. nikako ...
                          vidi sliku .. samo kada je pun anslag

Comment

• itza
                            CBC Senator XXL
                            • 28.12.2004
                            • 658
                            • -

novine
                            registracija mi je istekla 19tog ovog meseca
                            a oko 12tog avgusta trebalo bi da pazarim hondu
                            dugo sam se premishljao shta da radim i odluchio sledetje (nisam nikako mogao da se oprostim od fiqsa)

... ideja je ubaciti 2.0 uzduzhni turbo motor ...(da ima dario sa kim da se trka)

Ono shto je potrebno jeste sechenje pozharnog lima ...
                            *izbacivanje zadnjeg sedishta
                            *izrada kompeletnog ROLL BARA koji bi zamenio CEVASTU shasiju ... dakle to nije klasichan roll bar to je bukvalno nova konstrukcija shasija unutar postojetje jer je ideja da se spoljashnji izgled NE MENJA ... dakle pravi se sleeper car
                            *pravlljenje oslonaca za nosache motora na tom roll baru
                            *izrada novog zadnjeg trapa prema novom polozhaju motora i menjacha
                            *izrada poluosovina prema shirini novog trapa
                            *izrada prednjeg trapa kao kod abratha
                            *obrada rubova prednjih i zadnjih da bi stale 14" felne ... razlog za 14tice je ne izgled nego velichina diskova koji staju unutar ove felne ... ne bi li se ikako zaustavio ...
                            *naravno diskovi i napred i pozadi servo se podrazumeva
                            *skratjena letva volana sa sportskih jugitja
                            *jedini problem koji josh nisam reshio u glavi je redicir biracha brzina ...
                            pretpostavljam da motor koji nadjem (treba ovih dana da idem da biram motor nashao sam kombinaciju za 400 eur biram motor sa papirima) tje u originalnim kolima biti pozicioniram NAPRED pa cu imati problem sa ruchicom menjacha ... ovo sam zamislio da reshim servo motorima ali mi se i dalje to ne chini kao najpametnija ideja
                            *zadnja bochna stakla od plexia na magnete da bi lako mogla da se skinu po potrebi u sluchaju da treba da se chachne neshto oko motora
                            *zadnji deo krova takodje treba napraviti tako da mozhe da se ubaci/izvadi motor sa dizalice a da ne remeti izgled vozila ... dakle da bude tako dobro odradjen da lichi na shiber > praktichno da se ne vidi

otprilike to je to ... ali setitju se ja u hodu josh nechega ...

dakle da chujem predloge ideje .... kritike(sve osim onih puno je to para i te fore) ....

Comment

• Ivvan
                              Moderator
                              • 29.09.2004
                              • 1574
                              • Nis
                              • SAAB 9000

Imam par pitanja i predloga

zasto uzduzni motor?(verovatno zbog mesta?)

*zadnja bochna stakla od plexia na magnete da bi lako mogla da se skinu po potrebi u sluchaju da treba da se chachne neshto oko motora

zar ti se ne cini da bi mogla mozda da otpadnu (kad se budes "polako"vozio po nasim "dobrim" putevima)

*zadnji deo krova takodje treba napraviti tako da mozhe da se ubaci/

Sta mislis da se deo krova vadi komplet sa zadnjim staklom i sadasnjom haubom ,znaci komplet od branika pa do pola krova

A sto se tice biracha brzina da li si razmisljao o sajlama
                              nesto kao na ovoj slici

Takav sistem (slican)valjda ima golf sinhro i cini mi se alfa 146

E da zaboravio sam naj vaznije puno je to para i te fore

usput pogledaj linkove koje sam ostavio ovde

mogu dosta da ti pomognu oko pravljenja sasije ,biranja motora vesanja.....

P.S. Puno srece u poduhvatu i da ti se nije slucajno desilo da zaboravis da nas izvestavas
                              Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• itza
                                CBC Senator XXL
                                • 28.12.2004
                                • 658
                                • -

zasto uzduzni motor?(verovatno zbog mesta?)

zbog polozhaja menjacha i poluosovina i mesta naravno
                                mislim da tju lakshe njega da postavim u shasiju nego poprechni

zar ti se ne cini da bi mogla mozda da otpadnu (kad se budes "polako"vozio po nasim "dobrim" putevima)

pa ne verujem ... vishe se plashim kako tju da ih skinem .. moratju da kupujem onaj drzhach za staklo shto korista kada postavljaju velike shoferke ono na vakum ...

Sta mislis da se deo krova vadi komplet sa zadnjim staklom i sadasnjom haubom ,znaci komplet od branika pa do pola krova

bash tako neshto sam i zamislio .. samo shto bi napravio sharke pa da se podizhe krov a zadnja hauba da se otvara kontra dakle kao na peglici ... ali kada se sve sklopi da se ne primetjuje razlika ...
                                ipak sleeper look bi voleo da zadrzhim

A sto se tice biracha brzina da li si razmisljao o sajlama
                                nesto kao na ovoj slici
                                Takav sistem (slican)valjda ima golf sinhro i cini mi se alfa 146

pa to josh ne znam .. zavisi koji motor nadjem .. pre svega treba da skupim 400 jura da bi uopshte ishao da gledam .. jer mrzim gledanja ako nemam pare ... nisam upoznat sa takvim menjachima .. znam da kod keca yuga i fitje birach u menjachu radi na principu rotacije levo desno i polozhaja napred nazad ... pa ako je neki takav onda ova sajla otpada

P.S. Puno srece u poduhvatu i da ti se nije slucajno desilo da zaboravis da nas izvestavas

eh ovo poslednje nikako ... imatju ja josh puno pitanja ubudutje ...
                                tnx

Comment

Working...
                                X