Zastava SKALA 55 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

U eksplataciji ja stvarno nikad cuo nisam da su fiatovi motori sa 16v losi!
    Sto se tice 1.4 motora sa 12v to ide losije od fabrickog 65 tako da ne vidim smisao da se tako nesto uopste ugradi! 1.8 zahteva vise mesta u motornom prostoru,vece prepravke....ma uopste je suludo forsirati tako nesto jer ovaj "KRS" ide bolje cak i od 2.0hgt(licno sam se potego sa njim) mislim da je sve ostalo proseravanje i bacanje para bezveze jer neces nista vise dobiti nego sto ja imam,mozda budes imao cak i manje

Sve u svemu,necu vise da spekulisem o tome sta je i kako bolje jer smatram da je to sad totalno nevazno!

Inace Comi ,hvala na uploudu slika!
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Miljan
      CBC Senator XXL
      • 18.01.2006
      • 459
      • Nis

Jel to univerzalni lonci ili od nekog auta ?
      Ko je proizvodjac ?

Comment

• ĆOMI
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2006
        • 1705
        • Braće Jerković,Vozd
        • Stilo JTD 16V

Lonci su pravljeni,tj,recimo univerzalni.
        OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Nije to za tebe Miljane, vidis da su neki privatnicki...
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• GadGet
            CBC Senator
            • 15.08.2007
            • 206
            • Nbgd, Vozdovac

zmaj ajde sledeci put pusti vodu

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Originally posted by Zmaj KV
              Da sam se ja kojim slucaje odlucio za ugradnju 16v u moj auto vodio bih se misljenjem "kada moze 1,6 moze i 1,8"...
              E pa u tome je problem. Ako govorimo o DOHC seriji motora (1.6, 1.8, 2.0, 84mm klip) to bi bilo tacno. Ali ovo je bravo/brava/marea 1.6 16v koji ima iste nosace kao SOHC motori koji se sraf na sraf stavljaju u zastavu tako da nisu potrebno ozbiljnije prerade. Zbog toga je ovaj motor jedno od najboljih resenja ako se ne zeli ici u ozbiljne prepravke.
              Za DOHC seriju je potrebno praviti adapter plocu za menjac ili ugraditi odgovarajuci menjac. Ako se ugradi odgovarajuci menjac onda treba prepravljati poluosovine. Ako se koristi stari menjac verovatno nece dugo izdrzati jer nisu pravljeni za te obrtne momente.
              I na kraju, ako moze 1.8 zasto ne 2.0?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Ivvan
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1574
                • Nis
                • SAAB 9000

A ako moze 2.0 zasto ne 2.0 turbo ?

Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Koje ste vi dileje....strasno!!!

Jeste Urose upravu si ali ako ga vec budzis onda ga nabudzi ili stavi 2.0 ili nemoj nista ni stavljati

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Evo danas majmuncina jedna sj_eba mi auto !!!!!!!!
                    Popizdeo sam,malo je falilo da ga restartujem! Mangup,ne moze da vozi po ogranicenju pa u nadi da mi dokaze da sam mnogo spor uvati i isece me tako da se zakacimo sa "branicima" i mrtav ladan oplete po gasu u NADI da ce mi pobeci.Ja krenuo da kocim,a on ode! Nakon 300m eto skale u retrovizoru i hoce da ga pojede za dorucak ,poprecim ga izletimn iz kola,njega izvucem napolje i on kao da zovemo miliciju.Uopste mui nije bilo jasno kako sam ga stigo i to tako brzo. Koju miliciju reko vadi pare odma ebo sam ti mamu u p.... Pa nemam kod sebe,reko dobro sedi u kola i kuci da iskesiras sve to.Uzeo sam mu 100eur.,medjutim oterao sam auto kod limara toliko me kosta samo farbanje i peglanje ostao je jos branik nov da se kupi! Sad sam ga zvao i reko da spremi jos 30-40eur.za branik.

Pi_cketina smr_dljiva on ce meni da bezi,malo je falilo da bude pokolja,s j eban sam skroz. Evo gledaj te i placi te samnom

Comment

• Hermes
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 1306
                      • https://t.me/pump_upp
                      • bemve

Koliko sam ukapirao, auto ti je kasko osiguran, tako da ces finansijski dobro da prodjes (taman malo para za ogibljenje ). Zivci nemaju cenu, al sta sad da se radi.....
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Dobro je bre Laki, relax. Nije ovo nista strasno, jos dao bog imas tu "zahvalnu" boju, pa nece nista ni da se vidi... a sta je vozio bata koji te je isekao?
                        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                        - Lousie Smith

Comment

• bakara
                          CBC Senator XXL
                          • 29.01.2005
                          • 977
                          • nBGd

@Laki 55

Pa ne izgleda tako strasno, mislim da ne moras da farbas celo krilo...
                          Sta kosta 100e?

Daj jos detalja okrsaja, jesi mu na kraju usi iscupao?
                          pozdrav

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo
                            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

A sta bi radio da si prosao kao kolega iz Karlovca mislim, sto mu je onaj penzos sjebao kadett-a (onog zlatno zutog)!?
                            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• zux
                              CBC Senator XXL
                              • 10.05.2005
                              • 773
                              • Beograd-Filmski grad

jbg. laki
                              ali opusti se, stvarno nije nista strasno
                              ovako na slici izgleda da se moze srediti max. za 40-50eur.
                              ipak je sitno ostecenje u pitanju, a ako ti majstor za ovo trazi 100eur. onda je stvarno lud

Comment

• Laki GSi
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2006
                                • 2426
                                • Beograd-Vozdovac

Ma mentol ljudi sta vam je! Njega je izbacilo iz takta to sto sam vozio striktno 50,a pritom kreten nije uopste razmisljao o tome da ne mogu brze posto sam na autu imao merdevine od 15m(3 po 5m),a put nikakav. Inace sve se odigralo na smederevskom putu. Jooooj kako sam pobesneo kad sam cuo onaj zvuk udarca,to je video samo moj radnik koji je putovao samnom....
                                Inace pametnjakovic je vozio jugo koral in L(pezo motor) pa je mislio da ce lako da zapali,medjutim Samo mi je napravio njesra,dva dana sam bez auta. Inace sto se tice cene ne znam da li je mnogo ili nije ali znam da cu dobiti ono sto trazim. Cena je dogovorena,100 evra je da se ovo iscuka i ofarba+nekih 30-tak koliko kosta nov branik jer mi nepada napamet da ostavim ovaj sa ogrebotinom. Ma totalno sam u autu samo zbog jednog qrcevitog mamlaza kome ja stvarno ne znam zasto je sve ovo i trebalo.Jos kao slag na tortu staje mi tip sa VW i u fazonu nije to nista,ajde vozite dalje vidite sta ste uradili od saobracaja Malo mu je falilo da nastavi put peske,kreten on je naso da palamudi ko ce i sta da radi Sve u svemu,mojoj Milici je sad dobro i uspesno je oporavlja strucni tim experata za ovakve bolide kao sto sam ja! Ukazana joj je prva pomoc i oseca se dobro,na moju veliku srecu porucuje mi da me neopisivo voli bas kao i ja nju Ovom prilikom je PUNO pozdravljam i zelim joj brz oporavak i nadam se da ce u utorak biti pustena na kucno lecenje pored njenog voljenog vlasnika.

Milice VOLIM TE i jedva cekam da mi se vratis

Comment

Working...
                                X