Sta onda sa njim? Zar se rezervoari za Skalu i Juga ne razlikuju?
Zastava SKALA 55 16V
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nalivno crevo je sa druge strane, cak ni ne stoje na istom mestu, zaboravi...
Comment
-
-
ne sme da se zaboravi tako važan deo sistema napajanja gorivom, Uroš je detaljno naveo uputstvom kako se rešava problem, jednom i trajno za bilo koju pumpu.
i sve ?e da radi kako je predvidjeno tim konstrukiconim rešenjem sa pomo?nim rezervoarom, duuugo km bezbrižne vožnje.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Pa taj prvi put kad je crkla pumpa bilo je 1/3 goriva!
I bila je u canci gde se vracalo gorivo jer i kad je bila "bez goriva" ona nije nista jace zujala nego kad je rezervoar bio pun! Jednostavno je auto isao skroz ok i na saltu brzine se ugasio
Sad sam ovu pumpu ugradio,spoljna je u pitanju i uspeo sam naci nemacki bosch za bmw-a 320i,audi 2.3...fakticki kao univerzalna. Povezao sam je radi sve ok(tako makar ja mislim)ali sutra cu obavezno otici na dijagnostiku-merenje pritiska na rampi da vidim da li je sve uredu sa regulatorima pritiska i povrata.
Kako sam je ugradio:
Iskoristio sam fabricku instalaciju i na nju nakacio samo pumpu i creva,a da stavio sam i onaj obican filter samo da bih uspeo videti da li pumpa vuce kako treba odnosno da li gorivo protice bez smetnji i naravno skidam ga vec sutra jer cu uzeti neki "ozbiljniji"!
Nemam pojma sta vi mislite,pitao sam bas ove iz boschovog servisa pa kazu da i nije to toliki bauk odnosno rekli su da nevide razlog da to nebi tako radilo!? Inace nisam nesto mnogo vozio auto sad sa tom pumpom mozda nekih 2km i cinimi se da radi normalno e sad....ajde recite vase misljenje!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Ma tako nesto mi nepada napamet pogotovu sto to ne moze da se uradi ljudski,na jugicu je rezervoar ispod zadnje klupe dok je kod skale skroz do zadnjeg veznog lima. To def.otpada kao ponuda i zasto bi to uopste radio? Jel ovo sto sam sad napakovao nevalja?!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
prilikom ugradnje pumpe u rezervoar na istom je isecena velika rupa i napravljen poklopac.
u sam rezervoar je na najnizu tacku ugradjena posuda u koju se vraca povratno crevo a u kojoj chuchi pumpa... to je jednostavno izvadjeno iz auta koji to ima (neki fiat alfa lancia, isti k) i ubaceno ovde...
ne verujem da je problem sto pumpa ostaje bez goriva jer bi taj isti problem imali skoro svi auti sa bosch ubrizgavanjem od 1988. -199x.
nadam se samo da je posuda ostala u rezervoaru prilikom ugradnje externe pumpe ? A laki ? Jeli je ?
pozz
Comment
-
-
pa nije bilo re?eno da je poradjeno na toj strani...tako ve? mo?e da ispadne dobro.
a ina?e, da jeste kod mnogih auta ostaje pumpa benzina suva, poznati problem kada usisna cev?ica pumpe postane porozna ili dobije lufta na spoju.
sama pumpa ina?e nema od ?ega da crkne, pogotovu ne tako brzo, pa jo? 2 komada zaredom. mala je verovatno?a da se ba? pogode 2 neispravna komada...mada nije ni nemogu?e.
Boshova pumpa benzina bez 200,000km min da je izdr?ala jo? nisam ?uo, obi?no tu negde oko 250-350,000km dobiju le?ajevi lufta i zaglavljuje rotor povremeno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ma kavi da je ostajala bez goriva uvek ali uvek je bilo najmanje 10l u rezervoaru,ne sacekam da se upali lampica vec je pun
Inace sad je iz rezervoara sve povadjeno i baceno u p....materinu!
Externa pumpa je ugradjena,ne totalno jer je jos nisam naso mesto vec privremeno da mogu da se vozim.Kupljena je boschova navodno original,mislim tako kazu ovi e sad...Sto se tice ovih "Mitdoria" pumpi to ce se sve ispitati jer je to takvo neko sranje da ja vama ne mogu opisati,djubre bre klasicno.Ovi iz AP sporta su nesto kenjali kao da mi nevalja regulator pritiska ali danas sam im zacepio usta jer je auto bio na testu gde je pokazivao skoro 3.8 bari na dovodu i cantru od litar napunio za 23sec.na povratu,ovo su ujedno i gornje granice fabrickih propisa sto znaci da je sve u totalnom fulu.Sad cu ja sa njima taman i sudskim putem da se ganjam ne zbog 70-80eur. vec zbog bezobrazluka i maltretiranja,zivci mi odose u qrac zbog njih i njihovih j_ebenih pumpi. U opasnoj sam guzvi ovih dana pa ne mogu stici do njihovog menadzera pa da mu se slatko naj_ebem keve samo zato sto me pravi budalom i baca u rebus,sve ce mi platiti do poslednje kinte!
Sad opet sve radi ok mada je i do sad funkcionisao sistem samo sto su ove kineske pumpe odradile svoj deo posla i tako pravile zezanciju.Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by Laki 55U opasnoj sam guzvi ovih dana pa ne mogu stici do njihovog menadzera pa da mu se slatko naj_ebem keve samo zato sto me pravi biiiip! i baca u rebus,sve ce mi platiti do poslednje kinte!Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Comment
-
Comment