FiaTipo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirko
    CBC Senator
    • 18.05.2006
    • 202
    • Prokuplje

FiaTipo

Evo da i ja predstavim moju mašinu. I nije baš nešto ali meni odlično završava posao i prezadovoljan sam njime. Kao i ostala braća i on ima pocinkovanu limariju pa korozije nema ni trunke ni posle 17 godina mada bi mu zaleglo jedno dobro poliranje.

Malo unutrašnjosti

Kao što se vidi iz naslova motor je samo 1.4 i to sa dvogrlim veberom 32/34 i mislim da ima oko 72 hp. Kazem mislim pošto se uglavnom vozim na TNG mada mi se i ne primećuje razlika. Za sada mi je ovaj motor bio dovoljan ali za u buduće ćemo videti. Inače auto je 90 godište uvezen 97 a kod mene je od 2001 godine. Tada je na satu stajalo 125000 a sada je oko 180000km. Po stanju motora, koje je zaista odlično, se ne bi reklo da je više prešao mada ko će ga znati.
    Napominjem da motor nije pran cele zime tako da slika nije za one sa slabijim srcem
    [img=http://img216.imageshack.us/img216/8130/r002037oy2.th.jpg]

Inače redovno održavam auto i perem ga vrlo često ali zima je učinila svoje

Felne sam jesenas nabavio ovde na foumu a gume sam nabavio pre neki dan. Jeste da su polovne ali su zato Bridgestone potenza s-02 pole position dimenzija 195/50 zr15 a felne su širine 7j ET 20. Imaju dobre šare i neviđeno dobro drže u krivinama a i za bare na putu su zakon

Mada s obzirom da sam prešao sa njegovih 165/70 r13 nije ni čudo kako se ponaša mada sam sa ovima izgubio onu elastičnost u IV i V.

Imam i sliku kako izgleda pre pranja ali je neću kačiti. Inače se dosta vozim kod dede po selu (tamo je i slikano) pa se često prljam po blatu.

Čim otopli imam razne planove za njega i to pre svega
    1. peglanje i farbanje desnih vrata + farbanje haube i branika + zamena levog i farbanje oba retrovizora
    2. spuštanje prednjeg kraja pošto je sada kao džip i širenje zadnjih rubova pošto mi kači sa ovim felnama
    3. farbanje kočionih klešta i doboša u neku boju(neznam još koja se slaže sa ovom zelenom)
    4. skidanje onih glupih nalepnica pozadi i jedno dobro poliranje
    5. pravljenje adaptera za zvučnjake u prednjim vratima
    6. skidanje ove stare antene
    7. tapaciranje neba (plafona) i još po nekih plastičnih delova i naravno neka zvučna izolacija

E sad ozbiljno se razmišljam između stavke 1 i farbanja celog auta u neku drugu boju (crvena, crna...). predlozi dobrodošli.
    Ako sve završim ovog leta biće dobro

Izvinjavam se za kvalitet slike pošto nisam neki umetnik a i slikano je običnim aparatom

Ako sam pogrešno postavio slike molim Vas da ih neko prepravi
    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
  • Danilo
    CBC Senator XXL
    • 02.10.2004
    • 908
    • Beograd, Dorcol

Moja devojka je imala Tipa, isti motor kao tvoj samo 1600, cak mi se cini da je i boja bila ista.
    Ima slike negde na forumu, sluzio je u zdravlju i veselju neko vreme, a onda ga prodade i kupi Yuga

Imala je velike planove sa tim autom, prvo sledece da ga nije prodala bi bilo da ga ofarba u metalik crno, komplet.

Tipo je extra auto!
    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• mirko
      CBC Senator
      • 18.05.2006
      • 202
      • Prokuplje

Pa ja bih voleo da to bude crvena ali to je više za neki sportski auto a crna mu dođe kao neka elegantna boja.
      Mislim da je taj tvoj bio za nijansu svetliji ali ti si slikao digitalnim aparatom i mokar auto pa neznam sve je moguće.
      Meni je ova boja bila interesantna u početku ali posle ispade da je svaki drugi neka slična boja pa sam se par puta cimao po ulici kad prođe neki isti pa dok ne vidim tablice noge mi se odseku

A da u planu imam i da završim zatamnjivanje stakala koje sam započeo i neki zadnji lonac da se malo čuje pošto mi se sad često dešava da krenem da verglam upaljen auto

Evo ga jedan crni koji mi se sviđa

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Fina ti je mashinica !
        Originally posted by mirko
        ozbiljno se razmišljam između stavke 1 i farbanja celog auta u neku drugu boju
        Ja glasam za stavku 1 .

Originally posted by cosworth
        Tipo je extra auto!
        Slazem se .Vozio me drugar svojevremeno u 1.7D,odusevila me prostranost i konfor.

@mirko,vozi i uzivaj !
        Pozz!

Comment

• mirko
          CBC Senator
          • 18.05.2006
          • 202
          • Prokuplje

da to za prostranost i komfor mogu da potvrdim. ovo je za sada jedini auto u koji mogu komotno da u?em i normalno sednem a da se ne krivim, provla?im i zavla?im negde a još mi pri tom noge ne udaraju u volan.

Napominjem da sam visok preko 190 i težak oko 110 kako kad.

I posle 3-4h vožnje bez zaustavljanja izlazim kao da nisam ni vozio

Originally posted by FlavioPO
          Ja glasam za stavku 1 .
          Pa to mu do?e jeftinija varijanta a i ako se dobro uradi ne?u imati problema kasnije oko prodaje jer ?u biti sumnjiv sta mi je to trebalo da komplet farbam zdrav auto

ovo mu je šesta godina kod mene i još ni jednom me nije ostavio negde na putu(osim bez goriva ali i to sam rešio with LPG) ali sam zaista bolestan po pitanju mehanike i održavanja tako da se ve?ina delova menja i pre nego što crkne

Comment

• Danilo
            CBC Senator XXL
            • 02.10.2004
            • 908
            • Beograd, Dorcol

Ja cu sebi da kupim tipa pre ili kasnije, taj auto je uvek ostavljao najpozitivnije utiske na na mene, ako ga budem imao, ili 2.0 16V ili 1.6 Dohc 8V.

I mi smo imali sportski zadnji lonac, izbacen je bio srednji i postavljen taj zadnji, i fi 50 cev, lonac je bio najjeftiniji YED turski, ali se cuo extra.

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Nema Tipa bez dva litra, veruj mi. 8 ili 16 ventila manje je bitno, ali autu treba kubikaza da bi isao kako dolikuje...a ide super.

Comment

• mirko
                CBC Senator
                • 18.05.2006
                • 202
                • Prokuplje

Ma ja se ne bih bunio ni za onaj 1.8 ali sta ce te ovo mi je prvi auto na kome sam se i nau?io da vozim i tada mi i nije trebalo nista vise a sad ve? ose?am portebu za ve?om snagom.

?eka se samo neko bolje vreme i neki stranac pa da se pakuje

mada je i ovaj motor u odli?nom stanju tako da ?u njega u nekog yuga pa ?e i to biti mala zujalica da derem ove ovde

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Ovo za kubikazu bilo je namenjeno @Cosworthu jer planira ili 1.6 ili 2.0 16v.
                  Vozikao sam i 1.8 8v, 1.8 16v, 2.0 8v, 2.0 16v...Iako 1.8 16v ima 25ks vise od 2.0 8v, subjektivno mi je bio bolji osecaj u 2.0 8v. A tek 2.0 16v Sedicivalvole...

Comment

• sn00py
                    CBC Senator XXL
                    • 15.08.2005
                    • 851
                    • Belgrado

Zapremina daje obrtni moment, sto se i najvise primeti u voznji nekog auta...

BMS team

Comment

• mirko
                      CBC Senator
                      • 18.05.2006
                      • 202
                      • Prokuplje

pa dobro ja sam uvek bio skroman a i moram malo da gledam i nov?anu stranu ko?e sve to da plati . Mada sto se potrošnje ti?e kad voziš nešto preko 150 hp moraš da se pomiriš sa time da ne?eš mo?i da izdrziš a da ga ne gaziš maximalno svaki put kad te neka ****** drnda po putu.

Nego jedno konkretno pitanje. ?ini mi se da mi je auto nagnut na voza?evu stranu. da li je mogu?e da su opruge na mojoj strani popustile pošto se 80% vozim sam a imam kao sto sam i gore naveo oko 110kg/h

Comment

• zaki
                        CBC Veteran
                        • 01.09.2006
                        • 199
                        • Beograd
                        • Fiat Stilo 1.9JTD

I ja vozim fiat tipa 1.4 ie, meni se takodje cini da mi je tipo nagnut na vozacevu stranu, a tezak sam 75 kg i retko se vozim sam. Jesi li menjao amortizere, ja planiram zamenu mislim da je zbog njih.

Comment

• mirko
                          CBC Senator
                          • 18.05.2006
                          • 202
                          • Prokuplje

Pa ja sam menjao zadnje amorte jesenas jer mi je zadnji kraj uzasno skakao prekko neravnina i sad je to sre?eno stavio sam neke gasne ne se?am se italijanski neki pojma nemam koji su ali za sada odli?no rade.

Ali mi je auto i dalje nagnut tako da je najverovatnije do prednjih i sad se setih da mi se ponekad iz prednjeg levog ?uje škripa preko leže?ih kad se amoirtizer razvla?i sigurno je crko

Ustvari mi to mozda pogresno gledamo mozda nam je desna strana podignuta. zna?i spustimo i desnu i onda tuning/styling

Comment

• Danilo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.10.2004
                            • 908
                            • Beograd, Dorcol

Mi smo menjali amorte na devojcinom, stavljali smo monroe gasne, veoma primetna razlika je bila, najsladje date pare za neki deo. Mislim da su bili 3500 dinara/komad.
                            Nikad se nisam vozio u tipu siedicivalvole, a bas bih voleo...

Comment

• Lucky
                              CBC Veteran
                              • 08.12.2004
                              • 184
                              • Prokuplje

Sve pohvale za auto...

Uzivo deluje jako lepo!

Poz.!

Comment

Working...